Φρέσκια εγκατάσταση Vista και DVD-Video

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,153
ΑΘΗΝΑ
Μόλις τελείωσα μια εγκατάσταση Vista Home Basic σε ένα νέο υπολογιστή.
Βάζοντας μια ταινία DVD στο drive (LG GH22 NS30, Sata), ανοίγει ο explorer και μου εμφανίζει το folder με τα AUDIO_TS και VIDEO_TS.
Δεν θα έπρεπε να με ρωτήσει να παίξει ή όχι το DVD?
Σημ Δεν έχω εγκαταστήσει ούτε decoders ούτε άλλα extras...

Στον Πίνακα Ελέγχου, κάπου έχει μια ενότητα Επιλογές αυτόματης εκτέλεσης, αν θυμάμαι καλά, γιατί δεν είμαι σε vista τώρα, και εκεί επιλέγεις τί θέλεις να γίνεται όταν βάζεις cd/dvd στο drive.
Έχεις πρόγραμμα αναπαραγωγής dvd? Γιατί αν θυμάμαι καλά τα Basic δεν περιέχουν media center/media player.

Δεν έχουν Media Center, αλλά υπάρχει ο WMP11.
Τις ρυθμίσεις στο Control Panel τις έχω κάνει όπως λές. Ο WMP11 βγάζει μήνυμα ότι δεν έχει εγκατεστημένο decoder για να παίξει τη ταινία...
Νόμιζα ότι τα DVD τουλάχιστον, θα έπαιζαν με τη πρώτη στα Vista.

Έβαλα το CCCP και ναι μεν ο MPC Home Cinema παίζει, όμως ο WMP11 επιμένει στο ίδιο.
Έχουμε κανένα νήμα εδώ με τις ρυθμίσεις?
Ευχαριστώ

PS το PC είναι του πατέρα μου και mkv πρόκειται να δεί, μόνο κανένα DVD ή CD..

Ε καλά αυτό είναι γνωστό.
Αρα καλύτερα να αλλάξω το default πρόγραμμα για DVD playback, από WMP σε MPC Home Cinema και λύνω το πρόβλημα απ' τη ρίζα...

Απάντηση: Re: Φρέσκια εγκατάσταση Vista και DVD-Video

Δοκίμασε τον KM Player
Πολύ καλός,με ενσωματωμένους codecs..αλλά και πάρα πολλές ρυθμίσεις..

παιζει blue ray;

Τελικά με εγκατάσταση του Vista Codec Pack και χωρίς καμμιά ρύθμιση, ο WMP11 παίζει πλέον DVD. Όπως είχα πεί, δεν ήθελα τίποτα παραπάνω, ούτε να φορτώσω το σύστημα και με άλλους players, μια και θα το χρησιμοποιήσει ο πατέρας μου.