Front firing vs Down Firing sub και κατι αλλα:)

Firefly

New member
26 December 2007
78
Καλησπερίζω, ποστάρω μετά από πολύ καιρό στο Forum, από ότι βλέπω έχει μηδενιστεί το "κοντερακι" μου μιας και είμαι εκτος πάνω από 3 χρονάκια, καλός σας ξαναβρήκα λοιπόν και μπαίνω αμέσως στο θέμα μου.

Άρχισα την αναβάθμιση μου στο Home theater μου και σκέφτομαι αυτές τις μέρες να αγοράσω το γνωστό πακετάκι από ότι βλέπω σε πολλούς εδώ μέσα Roister Emphasis 25/5/C5 (wenge) τα άκουσα σε γνωστά καταστήματα και στα ευρουλακια που θέλω να διαθέσω ήταν πολύ καλά για τα αφτιά μου. Ο σοβαρότερος αντίπαλος ήταν τα Crystal audio ΤΗ σειρά, με πιο γεμάτο μπάσο όμως με λιγότερη διαύγεια στα αφτιά μου και πάλι!

Ένας παράγοντας ακόμα για τα Roister ήταν η εμφάνιση και ότι είναι και ελληνικά όπου σπανια ελληνικές εταίρες είναι ανταγωνιστικές σε ηλεκτρονικές συσκευές με αυτές του εξωτερικού.

Ο ενισχυτής μου είναι ένας ταπεινός Old Time Classic YAMAHA RX-650 σκυλάκι μαύρο χωρίς HDMI ιστορίες(μου είναι και παντελώς άχρηστες αφού οτιδήποτε το συνδέω πάνω στην TV ειτε στον Projector και τον ήχο τον στέλνω είτε optical είτε Coaxial στον Yamaha)

Η ερώτηση μου είναι (Sorry αν κούρασα μερικούς) για την αγορά του SUB Η επιλογές μου ήταν σε YAMAHA YST-325 H 515 όμως μετά από την ερευνα αγοράς μου το 515 δεν υπάρχει πλέον και τα καταστήματα μου λένε ότι αντικαταστάθηκε από το YST-RSW300 ο οποιος είναι front firing, έψαξα το Forum δεν βρήκα κάτι σχετικά με τις διαφορες Front και Down firing στα Sub, στα ξένα Forum συνοψίζω ότι κατάλαβα ότι ΔΕΝ παίζει κανένα ρολο στην ποιότητα του ήχου το που κοιτάει το ηχείο του sub(κάτω Η στο πλάι) και απλά είναι μονο θέμα αισθητική Η και αν παίζει κάνα παιδάκι στο σπίτι για προστασία του Ηχείου.
Όπως αρκετοί γνωρίζετε τα YST-515 & YST-RSW300 είναι στα 270w και το YST-325 στα 170w όμως μερικά καταστήματα μου πρότειναν το YST-325 ως καλύτερο, θέλω την άποψη σας σε όλα αυτά που αναφέρω, και για το SUB, όμως και οτιδήποτε άλλο έχετε να προσθέσετε σχετικά με τις επιλογές μου.
Ευχαριστώ

A, ο χώρος μου είναι 30 τ.μ. και το Sub θα μπει σε κάτω από ένα τραπεζάκι που είναι σε μια γωνια και διπλα του έχει έναν καναπέ. Δηλαδή μονο μια πλευρά του είναι οπτικά προσβάσιμο και αυτή αρκετα περιορισμένα.

Last edited:
Γιατί δεν βρίσκω το κουμπάκι του Edit ? :(
Το σύστημα χρησιμοποιείτε για 50% μουσική και 50% ταινίες.
Συνήθως η μουσική είναι από συμπιεσμένο υλικό mp3 σε καλο bitrate, και οι ταινίες HD Η και SD από Net μιας και τρελός warezakias..
Blue-ray δεν παίζει στο σύστημα (οποτε True HD δεν έχουμε)

Απάντηση: Re: Front firing vs Down Firing sub και κατι αλλα:)

για την ιστορία: και η crystal audio ελληνική είναι....

Ναι όντως,
Γιατί το κρύβουν ?
Μετά από την ερευνα αγοράς μου δεν πήρα χαμπάρι ότι είναι Ελληνική εταιρία και δεν φταίω εγώ για αυτό, αφού δεν αναφέρεται πουθενά ούτε σε καταλόγους ούτε στο site (τουλάχιστον θα έπρεπε να υπήρχε και ένα site με απόληξη .gr Η μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα)
Θα το ψάξω περισσότερο τότε να δω αν ο ενισχυτής μου μπορεί να παίξει το Set της Crystal audio

Κανεις δεν έχει να προσθέσει τίποτα για την επιλογή του SUB ?
και κατά ποσο μπορεί ο Rx-v650 να παίξει τα Crystal audio THX-3D12 ώστε η διπλάσια τιμή που έχουν από τα Emphasis να αξίζει ?

Last edited:
Φιλε firefly οταν πριν 3 μηνες αγορασα sub ηθελα να αποκτησω το YAMAHA 515.Το ειχα ακουσει σε σπιτι φιλου με παρομοιο set-up και μου ειχε αρεσει παρα πολυ.Δεν το ειχα βρει πουθενα ομως σε μαυρο χρωμα που το ηθελα και ουτε θα ερχοταν γιατι το μοντελο ειχε καταργηθει.Ετσι λοιπον απο το καταστημα που το αγορασα μου προτειναν το RSW-300,που απ'οτι μου ειπαν ειναι αντικαταστατης του και ειναι παρομοιο σε χαρακτηριστικα και το πηρα.Οι εντυπωσεις μου θετικοτατες,δεν βρησκω ουτε εγω ουτε ο φιλος μου ακουστικες διαφορες μεταξυ των δυο.