Φταινε τα καλωδια?

Naitdum61

New member
2 September 2008
60
Παρατηρησα οτι το ενα απο τα δυο ηχεια παιζει κατα ενα 10% πιο δυνατα απο το αλλο. Αλλαξα τα ηχεια θεση βαζοντας τα καλωδια του ενος στο αλλο αλλα το προβλημα παραμενει. Μηπως το γεγονος οτι τα καλωδια(Nordost) ειναι 1.5 μετρα το ενα και 3 μετρα το αλλο παιζει καποιο ρολο? Ευχαριστω

Ακουγοντας απο τη θεση ακροασης παρατηρησα πως οι φωνες και οι κιθαρες-ιδιαιτερα- εγερναν προς τη μια πλευρα. Αλλαξα δισκους αλλα αποτελεσμα το ιδιο

Mήπως μετακινήθηκε κάποιο ηχείο?

Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν δεν έχουν σωστή θέση τα ηχεία! (π.χ. το ένα πιο μπροστά από το άλλο)!

Δοκίμασε από τη μεριά που "χάνεις" να φέρεις πιο μπροστά το ηχείο!

Δεν υπηρχε μετακινηση. Τα ηχεια και ο ενισχυτης ειναι καινουρια οποτε δεν υπηρξε αλλαγη σε σχεση με ενα παλαιοτερο αρτιο αποτελεσμα για να εχουμε να συγκρινουμε. Ισα-ισα,που μολις φερνω το 'χαμηλης εντασης' ηχειο πιο μπροστα τοτε το προβλημα φτιαχνει, αλλα φυσικα δεν βολευει να κανω κατι τετοιο! Τα καλωδια στα ηχεια τερματιζονται με μπανανες, ο ενισχυτης ομως δεν εχει εισοδο οποτε αναγκαστικα να τις κοψω και να βαλω τα καλωδια γυμνα-μηπως φταιει αυτο?

Οχι.

Για να σιγουρευτείς τι φταίει δοκίμασε σε κάθε interconnect να κάνεις το εξής:
Το αριστερό out στο δεξί in κ.ο.κ

Να δεις αν το πρόβλημα θα πάει στο άλλο ηχείο!

Αλλαξε θέση στα βύσματα,για αρχή των ηχείων και μετά των ιντερκοννεκτ.
Οπου δείς αντιστροφή του φαινομένου είναι το πρόβλημα(κατ¨αντιστοιχία σε συσκευή ή καλώδιο).Εαν δεν δείς αντιστροφή τότε φταίει το ηχείο.Α,Α,Α,και κάτι άλλο.Φαντάζομαι ότι μιλάμε γιά ψηφιακή πηγή καί όχι γιά πικάπ γιατί τότε πρέπει να πάς πρώτα εκεί.

Ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση, παιδια το tip σας το δοκιμασα πριν δημιουργησω το νημα, το προβλημα μεταφερεται στο αλλο ηχειο. Το προβλημα το εντοπισα αρχικα με αναλογικη πηγη αλλα το ιδιο κανει και στο cd,οποτε ακυρο. Το μονο που μενει ειναι μηπως δεν εχω σφιξει καλα τα καλωδια και δεν γινεται καλη επαφη με τον ενισχυτη...

Aφού θα τσεκάρεις τα καλώδια από τις μπόρνες του ενισχυτή,κάνε τον κόπο να αντιστρέψεις τα κανάλια και από εκεί.Η αλήθεια είναι πως τόσο μικρή διαφορά στάθμης δύσκολο να προέρχεται από σφίξιμο καλωδίου.Το παρουσίασε απο την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκαν τα μηχανήματα?

Εχω ολοκληρωμενο ενισχυτη yamaha ο οποιος ειναι με διαφορα ο αδυναμος κρικος του συστηματος, σιγουρα δεν μπορει ουτε κατα διανοια να οδηγησει τα audio spectrum δαπεδου που εχω. Τι παρατηρησα μολις, αντιστρεφοντας τα καλωδια απο τον ενισχυτη(μου τρεμει η ψυχη που τα βλεπω τοσο τσιτα) το προβλημα φαινεται να λυθηκε κατα ενα ποσοστο. Και ερωτω...γουα ντα φακ?Πως?

Last edited:
Παντως και παλι υπαρχει διαφορα. Απο το ενα ηχειο τρωω τη μποτα στο στομαχι και απο το αλλο με χαιδευει.:flipout:

Φαντάζομαι ότι μιλάμε γιά μονοκαλωδίωση ,έτσι?Παίξε με το volume λίγο,αυξομοιώνοντας την ένταση με γρήγορες κινήσεις.

Τώρα ξέρω ότι αυτό είναι μαμησοδουλειά αλλά,βρες τους βραχυκυκλωτήρες και δοκίμασε μονοκαλωδίωση.
Βρε τι του κάνουμε του άνθρωπου βραδιάτικα......