φτιαχνοντας το πρωτο μου home cinema

serreos73

AVClub Addicted Member
28 June 2006
2,429
ΑΘΗΝΑ-ΑΛΙΜΟΣ
μετα απο δυο σχεδον χρονια αφοτου αγορασα την lcd εστησα επιτελους εχθες βραδυ και το πρωτο μου home cinema... ή τουλάχιστον το πρωτο βημα προς αυτο...με την αγορα ενος ενισχυτη και δυο μπροστινων ηχειων, γιατι οφειλω να ομολογησω πως δεν μου γεμισε ποτε το ματι και το αυτι....η λυση τον ολοκληρωμενων πακετων. το παρον συστημα αποτελειται απο lcd jvc32s60, dvd player sony ns76, ενισχυτη yamaha rx-v659 και ηχεια diamond 9.5, καλωδια ηχειων cath, οπτικο καλωδιο profigold, καλωδιο audio techlink και καλωδιο hdmi. Το δωματιο ειναι μικρο 3,7 * 3,5 με τη θεση θεασης στην μεση και σε αποσταση 3 μετρα απο το συστημα.

Ηρθαν τελικα, καλοακουστα... τα ηχεια σκιζουν απο εμφανιση, ελπιζω και απο ηχο να ειναι το ιδιο...και να δεσουν με τον ενισχυτη...
:ears:
βουρ για τα υπολοιπα τωρα... :music-smiley-005: (sub, surround, center, pj, κτλ. πανι δεν χρειαζεσαι μια και βλεπω εχεις "ωραίο" τοιχο) :Banane0:

Last edited:
Καλορίζικο ... όμορφα τα ηχεία και απο ήχο νομίζω δεν πάνε πίσω, ο ενισχυτής είναι λίγο χωμένος , απο θερμοκρασίες πως πάει ; :ernaehrung004:

ευχαριστω για τις παρεμβασεις σας... ειμαι ακομα στην διαδικασια του στρωσιματος και δεν το δοκιμαζω σε υψηλες εντασεις αλλωστε σε πολυκατοικια οταν μενεις που και οι τοιχοι εχουν αυτια ποσο δυνατα μπορεις να το βαλεις?Οταν κανεις τετοιο αλμα απο ηχεια τηλεορασης σε ηχεια μουσικης απορεις πως ακουγες πριν! πραγματικα αισθανομαι πως δεν χρειαζομαι αλλα ηχεια και ειδικα sub, σε αυτον τον χωρο που εχω και θα μεινω οπως ειμαι.Αυτο που εχω να παρατηρησω ως αρχαριος..ειναι οτι τελικα δεν πρεπει να μας τρομαζουν τα πολλα watt οταν ειναι μικρος ο χωρος και σημασια εχει να σε γεμιζει ο ηχος που ακους..ειμαι απολυτα ικανοποιημενος που δεν πηρα πακετο και προτιμησα αυτην την λυση εστω και αν δεν εχω 5.1 συστημα! οντως ηταν χωμενος και σχεδον ακουμπουσε το πανω μερος του στο επιπλο και παρατηρησα πολυ ανεβασμενες θερμοκρασιες, του εδωσα τωρα περισσοτερο αερα..και καπως ηρεμησε!

Καλορίζικο και καλές ακροάσεις! Βλέποντας τη φωτό διαπίστωσα ότι ο ενισχυτής είναι πολύ ... στενεμένος. Φοβάμαι ότι μετά από κάνα δίωρο άκουσμα θα "ανάψει". Μήπως πρέπει να τοποθετηθεί στο κάτω ράφι; (Το βλέπω μεγαλύτερο ή μήπως κάνω λάθος;)

Μανωλη καλημερα...δεν εχεις αδικο, οντως ειχε αναψει επικινδυνα γιαυτο χαμηλωσα το ραφι και του εδωσα αερα απο πανω, η φωτο ειναι τραβηγμενη πριν κανω την αλλαγη, τωρα ηρεμησε και δινει τα ρεστα του!

εχοντας κανει το auto setup με το μικροφωνο ....κοιτωντας μετα τις ρυθμισεις που εχει κανει, βλεπω οτι το crossover το εχει ρυθμισει στο 40HZ, τα δυο front ηχεια τα εχω δηλωμενα large. ειναι σωστα τα δεδομενα αυτα? να τα κρατησω ως εχει? υποψην οτι δεν εχω sub. Επισης θα ηθελα να ρωτησω, ο ενισχυτης εχει δυο ρυθμισεις.. ενα που αφορα το level που τωρα ειναι στο 0 και μπορω να το ανεβασω χειροκινητα μεχρι +10db στο καθενα απο τα front ηχεια και επισης μια ρυθμιση το volume trim για καθε πηγη να αυξησω μεχρι +6db. αυτα αν τα αυξησω, απλα ανεβαζω την ενταση ? η θα αλλαξει και η ποιοτητα του ηχου?

εχοντας κανει το auto setup με το μικροφωνο ....κοιτωντας μετα τις ρυθμισεις που εχει κανει, βλεπω οτι το crossover το εχει ρυθμισει στο 40HZ, τα δυο front ηχεια τα εχω δηλωμενα large. ειναι σωστα τα δεδομενα αυτα? να τα κρατησω ως εχει? υποψην οτι δεν εχω sub. Επισης θα ηθελα να ρωτησω, ο ενισχυτης εχει δυο ρυθμισεις.. ενα που αφορα το level που τωρα ειναι στο 0 και μπορω να το ανεβασω χειροκινητα μεχρι +10db στο καθενα απο τα front ηχεια και επισης μια ρυθμιση το volume trim για καθε πηγη να αυξησω μεχρι +6db. αυτα αν τα αυξησω, απλα ανεβαζω την ενταση ? η θα αλλαξει και η ποιοτητα του ηχου?

Εαν έχεις ένα ντεσιμπελόμετρο, κάνε και τις δικές σου ρυθμίσεις γιά να μπορείς να συγκρίνεις καλύτερα το αποτέλεσμα που φτάνει στα αυτιά σου.Μετά ...πες μας.

Φίλε serreos73

Ο ενισχυτής σου καθόρισε το crossover στα 40hZ και το Level στο 0.
Θεωρώ ότι εκεί πρέπει να τα αφήσεις.
Εκτός αν πειραματιστείς με δικές σου ρυθμίσεις - όπως λέι και ο Γιάννης - και το αποτέλεσμα σε ευχαριστεί.

Το volume trim ρυθμίζει την ένταση των πηγών σου, ούτως ώστε να έχουν όλες όσο το δυνατόν ίδια ένταση.
Δεν βλέπω όμως στο σύστημά σου πηγές που θα μπορούσαν να έχουν σημαντική διαφορά στην ένταση όπως για παράδειγμα ένα πικ απ ή ένα κασετόφωνο. Τώρα το cd σε σχέση με το ραδιόφωνο δεν νομίζω να έχουν σημαντική διαφορά στην ένταση.
Αν αυξήσεις τις εντάσεις δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα ποιότητας ήχου.