Φτηνα εμφανισημα satellite ηχεια?

Blinky

AVClub Enthusiast
2 October 2006
820
Το θεμα ειναι απλο, σε λιγο καιρο θα παρω ενα νεο ενισχυτη που να υποστηριζει τα HD codecs (πιθανοτατα denon 1909) για το βασικο home cinema με τον προβολεα, και ο Yamaha 361 που με υπηρετει τωρα, επειδη σε ενδεχομενη πωληση πανω απο 100 ευρω δε θα πιασει φυσιολογικα, και επειδη στο υπνοδωματιο δεν εχω καθολου ηχοσυστημα, σκεφτομαι να τον μετακομισω εκει.
Στο υπνοδωματιο θα μπει λειαν συντομως και LCD 40" στην οποια θα συνδεθει υπολογιστης και xbox360 οποτε θα με βολευε να εχω ενα ψιλο-μουφα εστω surround. Δεν υπαρχει περιπτωση να δω ταινια εφοσον υπαρχει προβολεας κλπ, απλα οταν παιζω xbox ή για να ακουσω μουσικη/ραδιοφωνο απο το κρεβατι θα με βολευε.

Οποτε σκεφτομαι μετακομιζοντας τον 361 στο υπνοδωματιο, με 5 ηχειακια sattelite ειμαι καλυμενος, subwoofer δε θελω...Μαλιστα αν μπορω να αποφυγω και το ενα απο τα 5 ηχεια ακομα καλυτερα. Εφοσον δε θα δω ταινιες ειναι απαραιτητο το κεντρικο ηχειο διαλογων? Γιατι στην τοποθετηση με βολευουν περισσοτερο τα 4 ηχεια....αλλα δε ξερω εφοσον απο το xbox θα πηγαινει σημα DD 5.1 τι θα συμβαινει αμα εχω μονο 4 ηχεια...

Στην ουσια τωρα, το δωματιο ειναι πολυ μικρο, μιλαμε για 2.5 Χ 3.5 μετρα, με το ζορι 10 τετραγωνικα, και λογω απουσιας χωρου σκεφτομουνα μικρα ηχεια satellite που να μπουν στο ταβανι στις γωνιες. Απο ποιοτητα ηχου δε με ενδιαφερει, ειμαι διατεθημενος να τη θυσιασω προκειμενου να πεσει το κοστος, το μονο που θα ηθελα θα ηταν να ειναι σχετικα εμφανησιμα, θα μου αρεσε κατι σε στυλ σφαιρας, να μπουν 4 τετοια σφαιρικα ηχεια στις γωνιες σε ωραιο χρωματακι μια χαρα θα ηταν. Εχετε κατι να προτεινετε? Το κοστος θα ηθελα να μεινει χαμηλα και νομιζω εφοσον αφαιρω απο παραγοντα την ποιοτητα και δε θελω subwoofer πρεπει να ειναι εφικτο...απλα δεν ξερω τι υπαρχει στην αγορα σχετικα... Αν πατως μπορω με γυρω στα 100 ευρω να παρω 4-5 τετοια σφαιρικα ηχεια που να μου αρεσουν θα ειμαι ικανοποιημενος. Διαφορετικα με βλεπω να πουλαω τον yamaha και να παιρνω κανα logitech z-5500 και ας παει αχρηστο το woofer του...

Νομίζω οτι για πλήρη εμπειρία θα σου χρειαστεί και κεντρικό ηχείο αλλά και sub εφόσον όλα τα παιχνίδια βγάζουν DD 5.1
Νομίζω ότι τα z-5500 θα σε καλύψουν πλήρως για την δουλειά που τα θέλεις. Γιατί να σου πάει άχρηστο το sub; Προσθέτει αρκέτα στην εμπειρία. Όλα σχεδόν τα παιχνίδια πλέον είναι σαν ταινίες.

απλα θελω πιο χαλαρες καταστασεις στο υπνοδωματιο. Μιλαμε για ενα χωρο 9 τετραγωνικων, και δε θελω και να ενοχλω...Οταν υπαρχει ορεξη για γκαζια μπορω να μεταφερο το xbox διπλα στον προβολεα με το "καλο" 5.1 κλπ...οποτε δε θα μου λειψει κατι.

Γι'αυτο ηθελα να αποφυγω το sub που θα ειναι κλειστο πρακτικα ολη την ωρα, και επισης ηθελα να αποφυγω καποιο ολοκληρωμενο συστημα σαν τα 5500 για να μπορεσω να εκμεταλευτω τον yamaha που θα μου ξεμεινει...

Διαφορετικα, τα 5500 τα εχω σε μεγαλη εκτιμηση, ημουν και κατοχος παλιοτερα, και για τετοιο φτηνο project θα ηταν σιγουρ αη πρωτη μου επιλογη (να μην πω τα Χ-530 που για τοσο μικρο χωρο μια χαρα δυνατα θα ηταν....αλλα δεν εχουν optical εισοδο....)

Τα Ζ5500 συνδέονται επάνω στο sub και έχουν δικά τους DSP, άρα χωρίς το sub τους δεν παίζουν και πάει και στράφι ο Yamaha.
Με τόσο που κοστίζουν παίρνεις πολύ καλύτερο σετ 5.1 και πολύ πιο μουσικό.
Από το μενού του Yamaha δηλώνεις πόσα ηχεία έχεις και η πληροφορία διαμοιράζεται σε αυτά.
Χωρίς sub ο ήχος των ηχείων δορυφόρων απλά δεν είναι ήχος γιατί ως τέτοια παίζουν μόνο μεσαίες και υψηλές συχνότητες.
Με τα ίδια χρήματα μπορείς να πάρεις 2 μικρά ζευγάρια ηχείων και να κάνεις τη δουλειά σου.

Προτείνω την μικρή σειρά της Κάντον, τα 60CX.
Πλήρες σετ με περίπου 150 ευρώ, και ΠΟΛΥ τίμια για τα λεφτά τους.

Μήπως εννοείς 250 ; Η 150 μόνο τα δορυφόρια?

Last edited:
Νομίζω ότι μια πολύ καλή επιλογή που συνδυάζει εμφάνιση, ποιότητα υλικών (μεταλλικές ωοειδείς καμπίνες), ηχητική ποιότητα και καλή τιμή είναι το πακετάκι 5.1 της KEF 1005. Το είδα σε προσφορά στο MediaMarkt Αμαρουσίου 299 Ευρώ.

Νομίζω ότι μια πολύ καλή επιλογή που συνδυάζει εμφάνιση, ποιότητα υλικών (μεταλλικές ωοειδείς καμπίνες), ηχητική ποιότητα και καλή τιμή είναι το πακετάκι 5.1 της KEF 1005. Το είδα σε προσφορά στο MediaMarkt Αμαρουσίου 299 Ευρώ.

Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχει φύγει ακόμα και το δείγμα ... :slapface: