Φτηνοτερος 2.1?

jason22

New member
27 March 2008
60
Αθήνα - Βόλος
Καλησπερα! θα ηθελα να βαλω εναν μικρο ενισχυτακο πανω στον δορυφορικο δεκτη για καλυτερο ηχο απο τα χαλασμενα ηχεια της τηλεορασεως.

Με ενδιαφερει για 2ηχεια αρχικα που εχω απο ενα παλιο mini hi-fi sony.
Aργοτερα βλεπω κ για sub.

Θα πηγαινα στην 2.1 ηχειων pc αλλα μαλλον δεν θα με ικανοποιησουν.
Οποτε μιας και εχω αυτα τα Sony λεω να βρω ενα τροπο να τα βαλω.
Αν ο ενισχυτακος εχει και optical in ειμαι super ευχαριστημενος!

Τι λετε υπαρχει κατι τετοιο σε χαμηλη τιμη? Κατω απο 150 .

Αν πας στα Media Markt ή Saturn, εχει προσφορα στα 100 ευρω τον TANGENT AMP-100 με 2*40W. Η Κανονικη του τιμη ηταν 170 και η ποιοτητα κατασκευης του μια χαρα, τον ειδα απο κοντα.

AMP-100.jpg

ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας!

ομως χτες ειχα μια επιφοιτηση!

Ετσι οπως μιλαγα στο τηλεφωνο με ενα φιλο και λεγαμε
τα νεα μας, εκει που του ελεγα για τον dreambox [τι πρωτοτυπο!] ημουν στο δωματιο μου και το ματι επεσε στον ενισχυτη μου.
Σκεφτηκα λοιπον να τρυπησω τον τοιχο πισω απο τον ενισχυτη που ειναι σε μια βιβλιοθηκη και ετσι θα εβγαινε κατευθειαν στο σαλονι
στην πλευρα που ειναι και ο dreambox! Με οπτικη ινα λοιπον που θα φευγει απο τον 500αρη στον ενισχυτη και ενα ζευγος ηχειων [bookself type]
που εχω απο ενα παλιο mini hi-fi της sony με καλο wooferaki και twitter πιθανοτατα θα εχω ενα καλο αποτελεσμα με κοστος ενα 10m καλωδιο οπτικης ινας και ~15m καλωδιο ηχειων! Κρουστικο δραπανο εχω ηδη με ενα μακρυ τρυπανι οποτε ειμαι κομπλε!

Το μονο θεμα που προκυπτει ειναι το πως θα ανοιγει καποιος τον ενισχυτη που ειναι στο δωματιο μου ενω καθεται στο σαλονι που βρισκεται ο dreambox. Για καποιον που βλεπει σπανια δεν τιθεται θεμα αφου θα αφησω πανω κατι μικρα ηχεια που εχω παρει απο ενα pc που δεν χρησιμοποιω πλεον. Για εμενα που θελω να ακουω ιντερνετικο ραδιοφωνο δυνατα καμια φορα τοτε αρχικα θα πηγαινω να ανοιγω εγω τον ενισχυτη και αργοτερα αφου δω κατα ποσο θα το χρησιμοποιω το ολο συστημα αγοραζω εναν extender για το τηλεχειριστηριο!

Καλησπερα!
Θελω να αντικαταστισω τα ηχεια του pc, και ψαχνω κατι οικονομικο(100ε), βασικα θελω να ακουω μουσικη.
Εχω δει καποια ενεργα ηχεια 77e Trevi AV-540
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18694&cat=614&page=1

μετα διαβασα και καλα σχολεια για τα ηχεια koda
και ελεγα να τα συνδιασω με αυτον τον ενισχυτη
CS-PA1 BL Στερεοφωνικός Ενισχυτής 2 x 50 Watt της Dynavox 55ε
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19024&cat=488&page=1

τωρα αν ο παραπανω απο mediamarkt υπαρχει ακομα σε αυτη τη τιμη το σκεφτομαι να τον παρω.
Aν υπαρχει και τιποτα απο ebay εδω ειμαι.
Ευχαριστω

Last edited:
Απάντηση: Re: Φτηνοτερος 2.1?

Καλησπερα!
Θελω να αντικαταστισω τα ηχεια του pc, και ψαχνω κατι οικονομικο(100ε), βασικα θελω να ακουω μουσικη.
Εχω δει καποια ενεργα ηχεια 77e Trevi AV-540
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18694&cat=614&page=1

μετα διαβασα και καλα σχολεια για τα ηχεια koda
και ελεγα να τα συνδιασω με αυτον τον ενισχυτη
CS-PA1 BL Στερεοφωνικός Ενισχυτής 2 x 50 Watt της Dynavox 55ε
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19024&cat=488&page=1

τωρα αν ο παραπανω απο mediamarkt υπαρχει ακομα σε αυτη τη τιμη το σκεφτομαι να τον παρω.
Aν υπαρχει και τιποτα απο ebay εδω ειμαι.
Ευχαριστω

για τον υπολογιστη σου με 130 ευρω θα εχεις καταπληκτικο ηχο απο τα ενεργα M-Audio Studiophile AV-40. Δεν χρειαζεται να μπεις στη διαδικασια να αγορασεις φτηνιαρικα ηχεια και ενισχυτη οταν εδω υπαρχει ποιοτητα καλυτερη.. Κατω απο 100 ευρω τα AV-30

Τωρα ψαχτηκα και εγω και ειδα οτι σε αυτη τη τιμη αυτα παιζουν απο πλαισιο
αξιζει να παω στα Fostex Hχεία PM0.4 ? αλλα ειναι στα 36watt και τα m-Audio στα 40.
Να τα παρω απο εξω δεν αξιζει γιατι ειναι τα μεταφορικα και η εγγυηση

διαβασα και αυτο τωρα στο forum
επίσης τα fostex και τα tascam είναι bi-amped (ξεχωριστός ενισχυτής για woofer- tweeter)

αμα εχει διαφορα να δωσω 150 στη τελικη

Τωρα ψαχτηκα και εγω και ειδα οτι σε αυτη τη τιμη αυτα παιζουν απο πλαισιο
αξιζει να παω στα Fostex Hχεία PM0.4 ? αλλα ειναι στα 36watt και τα m-Audio στα 40.
Να τα παρω απο εξω δεν αξιζει γιατι ειναι τα μεταφορικα και η εγγυηση

τα ΡΜ0.4 ειναι καλυτερα. Η ισχυς τους ειναι υπερ το δεον ικανοποιητικη για τη χρηση που τα θες

Πηγα πλαισιο και δεν τα ειχαν , ουτε γλυφαδα ουτε αργυρουπολης, ουτε αποθηκη , απο βδομαδα μου ειπαν.
Σαν τιμη του πλαισιου ειναι πολυ καλη και μαλλον θα τα παρω απο το site να τελειωνω

καλα το ειδα και αυτο, 15ε ενισχυτης και μετα 130ε ηχεια αλλα δεν ξερω αν αξιζουν πειραματισμοι

καλα το ειδα και αυτο, 15ε ενισχυτης και μετα 130ε ηχεια αλλα δεν ξερω αν αξιζουν πειραματισμοι

οι tripath οδηγουν ηχεια τα οποια δεν σου περνανε απο το μυαλο..
Εσυ παντως κινεισαι σε σωστη κατευθυνση με καποιο ζευγαρι ενεργα. Παντως τα M-Audio που σου ειχα αναφερει παραπανω παιζουν πολυ καλα και εχουν και το πλεονεκτημα οτι το Volume ειναι στο μπροστα μερος του ηχειου (στο φοστεξ ειναι πισω και ειναι λιγο αβολο). Πηγαινε για αυτα, θα μεινεις ικανοποιημενος περα απο τις προσδοκιες σου.

το που ειναι η ενταση δεν με νοιαζει, καλυτερα να εχει ποιοτητα, τα m audio τα ακουσα στο πλαισιο αλλα μπουκωναν , βεβαια δεν εβαλα δικο μου mp3 πανω , αλλα μπουκοναν αρκετα, δεν με ενθουσιασαν
...........
http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=7429 λες να παω σε αυτο μαζι με τη κινεζια?
Παλι σε δίλημμα μπηκα

Last edited:
εγω τον τριπαθο σκεφτομαι να τον βαλω για δοκιμη στο αμαξι, πρεπει να ειναι καλος.
τωρα για ηχεια, τα ενεργα που λες ειναι καλη επιλογη αλλα μου εκανε εντυπωση οταν λες οτι τα maudio μπουκωναν...
σε τι ενταση, τι συστημα και τι κομματι?
για τα μπουκωματα να ξερεις φταιει ο ενισχυτης περισσοτερο, απο την λιγη εμπειρια που εχω αυτο ξερω...

Για TASCAM ψάξε σε καταστήματα μουσικών οργάνων και επαγγελματικού ήχου, όχι σε κομπιουτερομάγαζα.

Τα M-Audio τα εχω ακουσει επανειλλημενα και δεν μπουκωνουν. Σιγουρα αυτος που στα εδειξε στο πλαισιο, ειχε ανεβασμενη αρκετα την ενταση απο τον υπολογιστη και εστελνε υπερβολικο ρευμα εισοδου στα ηχεια με αποτελεσμα να μπουκωνουν. Σε οποιοδηποτε ηχειο να το κανεις αυτο, θα μπουκωσει σιγουρα. Να παραμεινεις στην ιδεα των ενεργων και να το ψαξεις λιγο περισσοτερο, σε αλλα καταστηματα

Πηγα στο πλαισιο γιατι εχει τα fostex στα 150ε δεν τα βρηκα αλλου τοσο.
Οσο για τα M Audio ηταν συνδεμενα σε ενα demo που εχουν για να δοκιμαζεις τα ηχεια, για αυτο ειπα οτι δεν τα συνδεσα με mp3

Behringer MS-40

Τα παραπανω ηχεια τι λενε? Βλεπω οτι εχουν spdif και ειναι σε καλη τιμη.
Aπο ποιοτητα δεν θα ειμαι καλυτερα αμα τα συνδεσω με ψηφιακο?

Last edited: