FTP σύνδεση με Linux δέκτες

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Με ftp προγραμματα γινεται η μεταφορα αλλα δεν ξερω κι εγω ακριβως πως. To ψαχνω.

Ενδεικτικά η διαδικασία σύνδεσης με το FlashFXP είναι η εξής:

Τρέχουμε το πρόγραμμα.
Απο την επιλογή site επιλέγουμε site manager -> new site
Στο site name δηλώνουμε Kathrein.
IP Address την ΙΡ του δέκτη. πχ 192.168.1.ΧΧ
User Name: root
Password: kathrein

Πατάμε Apply και μετά Connect.

Αυτό ήταν. Εχουμε συνδεθεί με τον δέκτη.

Για να βρούμε τον εξωτερικό σκληρό μας ακολουθούμε την διαδρομή:
/tmp/usb/το όνομα του δίσκου σας(π.χ.My Book)/kathrein/video/

εκεί θα βρούμε τις ταινίες μας σε φακέλους ανά τίτλο σπλιταρισμένες στα 2 GB. Mε δεξί κλικ πάνω στο κάθε αρχείο επιλέγουμε transfer και στο άλλο παράθυρο του προγράμματος ορίζουμε τον φάκελο που θέλουμε να αποθηκεύσουμε στο PC.

Η διαδικασία με όλους του δέκτες είναι ίδια, απλά αλλάζει το password.
Τα default για τον Kathrein είναι root χωρίς pass για όλα τα Images πλην του AAF οπου δίδουμε root-kathrein.

Για όλους τους Dreambox
user:root, pass:dreambox

Και κάτι άλλο.
Δεν ξέρω που οφείλεται αλλά η μεταφορά ταινίας απο τον Kathrein στο PC διακόπτεται πριν καν συμπληρωθεί 1 GB. (AAF 1.3)

Όταν συνδεόμαστε με ftp μπορουμε να δούμε και τον σκληρό δίσκο ή πρέπει να συνδέσουμε τον σκληρο στο pc? Με dcc που δοκίμασα δεν τον έβλεπε τον δίσκο

Απάντηση: Re: FTP σύνδεση με Linux δέκτες

Όταν συνδεόμαστε με ftp μπορουμε να δούμε και τον σκληρό δίσκο ή πρέπει να συνδέσουμε τον σκληρο στο pc? Με dcc που δοκίμασα δεν τον έβλεπε τον δίσκο
Φυσικά και μπορείς να τον δεις μέσω FTP μαζί με τα περιεχόμενα του.

Δεν μπορείς να δεις τις εγγραφές σου ή συμβαίνει κάτι άλλο. Σε ποιον δέκτη αναφέρεσαι?

αναφέρομαι στον kathrein δεν μπορώ να τον δώ μεσω δικτύου.Δεν βλέπω ούτε τις εγγραφές ούτε τον σκληρό. Xρησιμοποιώ το dcc

Το DCC (Dreambox Control Center) είναι σχεδιασμένο εργαλείο για τους δέκτες Dreambox και κατα τη σύνδεση του ψάχνει να βρει συγκεκριμένη δομή λειτουργικού.
Δοκίμασε μα κάποιο κλασικό πρόγραμμα FTP π.χ. Total Commander

φίλε Αλέξη ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δοκίμασα και το total commander αλλά τίποτα. Ο σκληρός ειναι εξωτερικός συνδεμένος σε μία απο τις 2 usb θύρες στην πίσω πλευρά του δέκτη.Χρειάζεται να δηλώσω κάτι άλλο απο τον δέκτη ή πρέπει να τον βλέπει κατυθείαν οπως γίνεται και με τον dreambox?

ok Αλέξη ευχαριστώ κοιτούσα σε λάθος φάκελλο. Αλλα τώρα βλέπω οτι δεν μου κατεβάζει όλο το αρχείο και δεν ξέρω με πιο πρόγραμμα μπορώ να το ανοίξω.

Με ποιο Image είσαι?

Κι εγώ δοκίμασα σήμερα να μεταφέρω ταινία και σε όλες τις προσπάθειες διέκοπτε την σύνδεση πριν μεταφέρει ούτε 1 GB. (με AAF 1.3)

το ιδιο image εχω και εγώ. Χρειάζεται καποιους codecs για να δούμε αυτο που γράψαμε ή οχι?

Kαι εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω χωρίς όμως να με βασανίζει ιδιαίτερα γιατί δεν θέλω να δω κάτι στο PC. Απο μια ταινία HD 12GB με το στανιό μετέφερε 800ΜΒ.
Παρόλα αυτά με αφήνει να τα δω στο PC.

δίκιο έχεις αλλά εγώ έχω αυτόν τον δέκτη και μια τηλεόραση 15 ετών και απλά ήθελα να δώ πως φαίνεται σε μεγάλη ανάλυση. Βλέπεις είμαι στην αναζήτηση της αγορας της HD TV. Και απο αυτο το λίγο που είδα σε μια μεγάλη οθόνη full hd θα παθαίνεις πλάκα με αυτο που βλέπεις.
καληνυχτώ τα λέμε