Fuji X-M5

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,817
Αθήνα
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης Χ-Μ1, παρουσιάστηκε σήμερα η σύγχρονη εκδοχή της σειράς:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

edit: Μαζί και ο νέος μικρότερος/ελαφρύτερος Fujinon 16-55/f2.8 premium zoom

και ο θηριώδης 500/f5.6

...Τιμές άστα να πάνε...

Last edited:
  • Like
Reactions: karamela
Είχα μια ελπίδα ότι έστω θα έβαζαν IBIS….τωρα να πας να πάρεις μηχανή εν έτη 2024 χωρίς σκόπευτρο και χωρίς IBIS σχεδόν 1.000 ευρώ το σώμα, τι να πω…..ούτε καν….

Για τους 2 φακούς πάλι τιμές όπως το είπες αστα να πάνε…..για λίγους και εκλεκτούς…

• Like
Reactions: tiniakos

FUJIFILM X-M5: A Content Creator’s Best Friend​

B&H Photo Video Pro Audio

Introducing Fujifilm X-M5, Fujinon XF 16-55mm f2.8 II and XF 500mm f5.6 | Happy Fujifilm Day!​

Adorama

Ήταν που θα μας έκαναν έκπληξη με τη μηχανή ... τι να πω

Οι φακοί έχουν ενδιαφέρον
Μα το είχα γράψει εξαρχής ότι δύσκολα θα είχε κάτω από 1.000 ευρώ….το θέμα είναι ότι λέγανε ότι θα έχει και IBIS, αλλά πάει και αυτό….για να το πάω και αλλιώς σε αυτά τα λεφτά παίρνεις π.χ. Την Olympus om5, που ναι μεν έχει λίγο μικρότερο αισθητήρα αλλά σαν πακέτο είναι αιώνες καλύτερη μηχανή…όπως την βλέπω την XM5 για ένα 500αρικο θα ήταν μην τίμια λύση, μέχρι εκεί…

Είχα πάρει την Χ-Μ1 από Αγγλία σε μια ακραία τιμή και από τότε ερωτεύτηκα τη fuji.
Πλέον βρίσκω τη χαρά σε νέες αγκαλιές από τη χώρα του ρυζιού.

Άλλη μια μηχανή για v-logers, μας έφαγαν οι content creators και νιανιανια... :cry::ROFLMAO:
Ας την έδινε σε μια λογική τιμή και δεν θα λέγαμε τίποτα. Αλλά κοντά 1.000 για αυτό το σώμα είναι υπερβολή το λιγότερο, όπως υπερβολή είναι και η σχετικά νέα Sony ZV E10 ii που αυτή πουλιέται ακόμα πιο ακριβή στα 1.000+ ευρώ…μόνο η Nikon Z30 που έχει και αδιαβροχοποιηση είναι σε μια σχετικά λογική τιμή σε αυτή την κατηγορία μηχανών.

εμενα η fuji εχ2 διαλυεται σιγα σιγα, και ετσι οπως πηγαν οι τιμες στα fuji σωματα σκεφτομαι καλυτερα να παρω μια canon rp με 50/1.8 , ετσι και αλλιως με 50μμ βγαζω τις περισσοτερες φωτο

εμενα η fuji εχ2 διαλυεται σιγα σιγα, και ετσι οπως πηγαν οι τιμες στα fuji σωματα σκεφτομαι καλυτερα να παρω μια canon rp με 50/1.8 , ετσι και αλλιως με 50μμ βγαζω τις περισσοτερες φωτο
Μα έκαψε το TIkTok με τις fuji, από τότε που έγιναν εκει Hype οι X100, όλες οι Fuji μηχανές εκτοξευτηκαν...εδώ είχα πουλήσει πριν αρκετά χρόνια την XF10 στα 150 ευρώ...και τώρα μεταχειρισμένες τις δίνουν πάνω από 500 ευρώ!!

• Wow
  • Like
Reactions: isin and tiniakos
και εγω την εχ2 την πηρα με 300ευρω open box απο ebay πριν 8-10 χρονια, παντως ακομα δουλευει μια χαρα, μονο το δερμα ξεκολλησε σε ενα σημειο

η κατασταση εχει ξεφυγει...που να δεις τι γινεται με vintage audio.
Μου χαλασε ο marantz vintage receiver που ειχα, κι επειδη δεν συμφερει να τον φτιαξω οικονομικα, εκανα μια βολτα σε μαγαζια με μεταχ/να ηχοσυστηματα vintage.

Επαθα σοκ!!!
Ενας παρομοιος ενισχυτης με τον δικο μου , που τον ειχα αγορασει 200 ευρω περιπου πριν μια δεκαετια, τωρα κοστιζει απο 1000 μεχρι 4000 ευρω !

Mιλαμε για μηχανηματα 50 χρονων , που απλα εχει γινει ενα service και τους μεταπουλανε χρυσαφι.

Οι fuji εκτοξευθηκαν με τα social media και τωρα τη πληρωνουμε εμεις που δεν μπορουμε ουτε με κυαλια να τα δουμε αυτα τα μηχανημτα/μηχανες κλπ

• Wow
Reactions: tiniakos and cacau
Πέρα από το hype πάντως, μια X-A3 που πέρασε από τα χέρια μου με τον πλαστικό 16-50 έδινε πολύ καλά "έτοιμα" jpeg, με καλό χρώμα - που είναι υποκειμενικό - αλλά και οξύτητα+contrast που είναι αντικειμενικό. Αυτό είναι που ζητάνε όλοι, και προσπαθούν να μιμιθούν οι άλλες εταιρείες π.χ. η panny με τα έτοιμα και custom lut.

• Like
σαν μηχανες ειναι πολυ καλες, ειδικα στην εργονομια με τα κουμπια για ολα, απλα θελουν ενα σωμα με 500ευρω
εχω και μια μ4/3 gx1 που ειναι πολυ βολικη γιατι με 14/2.5 ειναι σαν compact, αλλα μου λειπουν οι ροδελες για το διαφραγμα και ταχυτητα κλειστρου

μα κι εγω για το ετοιμο jpeg τις θελω, και το χρωμα μεσω των film simulation / recipies .
Εχω δοκιμασει σχεδον ολες τις μηχανες / μαρκες και σαν της Fuji το jpg δεν υπαρχει.

Αλλα με αυτες τις τιμες και τα προβληματα της εστιασης και καποιων ακομα θεματων που εχουν , δεν τις πλησιαζω τωρα.
Η Fuji ειχε πει οτι θα μιαγα και για το AF στο summit χτες, αλλα δεν αναφερε κατι γι αυτο ...περιμενουμε τωρα το επομενο firmware update το Νοεμβριο που ισως διορθωσει καποια απ αυτα τα θεματα.

• Like
Πέρα από το hype πάντως, μια X-A3 που πέρασε από τα χέρια μου με τον πλαστικό 16-50 έδινε πολύ καλά "έτοιμα" jpeg, με καλό χρώμα - που είναι υποκειμενικό - αλλά και οξύτητα+contrast που είναι αντικειμενικό. Αυτό είναι που ζητάνε όλοι, και προσπαθούν να μιμιθούν οι άλλες εταιρείες π.χ. η panny με τα έτοιμα και custom lut.
Τα Jpeg της Fuji είναι τα καλύτερα και τα Film Simulations Μοναδικά...άλλα δεν γίνεται να πληρώνουμε χιλιάρικα μόνο για αυτό...όταν π.χ. πρίν μερικές εβδομάδες αγόρασα μια Almost New Olympus em10IV στα 300 ευρώ που έχει και IBIS και σκόπευτρο κλπ...ε πως μετά να δώσεις σχεδόν 1.000 ευρώ για μια XM5....

• Like
Την εχω δοκιμασει αυτη τη μηχανη με αυτο το φακο και ενω μου αρεσε το μικρο σωμα το φουλ φρειμ και το βαρος εχει 3 βασικα μειονεκτηματα. Η εστιαση δεν ειναι η καλυτερη με αυτο τον φακο, δεν ξερω αν ειχε να κανει με το συγκεκριμενο φακο που ειχε ο φιλος μου η αν αλλαζει σε πιο ισχυρο σωμα. Το evf δεν ειναι και οτι καλυτερο για καποιους ειναι σε πολυ κακο επιπεδο, εγω το βρηκα απλα οκ. Η μηχανη ενω εχει το προφιλ που κοιταω ακριβως δηλαδη μικρη ελαφρια και φουλ φρειμ, δεν παυει να εχει τον σχεδιασμο της canon που για καποιον που θελει και πιο μεγαλους φακους ζουμ κλπ οκ αλλα για καποιον που θελει μονο τον 50 και τον 28 εχει περιττο ογκο που θα μπορουσε καποιος αν το ηθελε να το πετυχαινε με ενα γκριπ.

• Like
Ισχει , αλλα ειναι full frame, δεν την εχω πιασει στα χερια να δω πως ειναι βεβαια.

Fujifilm X-M5 Camera Review | A Vloggers Dream...or Nightmare?​

Dustin Abbott