full hd με υψηλη συχνοτητα ή ultra με 200hz;

ozzmosis01

New member
1 April 2015
2
καλησπερα ειμαι νεος εδω και ζητω την βοηθεια των ειδικων. θελω να αγοραδω tv 40-42" εως 600ευρω για αποσταση 2-2,5 μετρα απο καναπε, smart ,δεν με νοιαζει για 3d ,για κυριως ταινιες και λιγο gaming.ειμαι αναμεσα σε SAMSUNG 40'' H6500 , LG 42'' LB650 K LG 40''UB800. οι 2 πρωτες ειναι fullhd me 500-700hz κ η αλλη ειναι ultra me 200hz. τι ειναι προτιμοτερο για την χρηση που θελω; με τα μοντελα συμφωνειτε η στα λεφτα αυτα προτεινετε κατι καλυτερο; ευχαριστω εκ των προτερων!!

Καλωσόρισες. Κοίτα την Samsung H6200. Είναι στα 100 Hz από το panel, ενώ ο μέγιστος ρυθμός ανανέωσης στις LCD είναι τα 200 Hz. Οτιδήποτε βλέπεις πέραν αυτού, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει οθόνη με 700 Hz στο panel. Αυτά τα νούμερα είναι πλασματικά. Αν θυμάμαι καλά όλη η σειρά 6 της Samsung είναι στα 120 Hz.

ο μέγιστος ρυθμός ανανέωσης στις LCD είναι τα 200 Hz. Οτιδήποτε βλέπεις πέραν αυτού, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
O μεγιστος πραγματικος ρυθμος, γιατι οι περισσοτερες αναφερουν 1000αρια Hz και βαλε, πλασματικα.

Επειδή το παιδί είναι φίλος μου και το έχουμε συζητήσει, μήπως πρέπει, αν γίνεται βέβαια στην τιμή αυτή , να ανέβει στις ίντσες σε fhd και να ξεχάσει την ultra; Νομίζω πως αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσει

Η αγορά της ultra αυτή την στιγμή δεν έχει κανένα νόημα.

Επίσης 40 ίντσες για 2,5 μέτρα απόσταση είναι πολύ λίγο.

σας ευχαριστω ολους για την γρηγορη αντιδραση. συμπερασματικα ultra δεν εχει νοημα;hz μεχρι 200 και οι 40-42'' ειναι λιγες για τα 2-2,5 νετρα. Στο μπατζετ των 600 τι προτεινεται; ηδη εχω την προταση του Μιχαλη στην samsung που θα κοιταξω

σας ευχαριστω ολους για την γρηγορη αντιδραση. συμπερασματικα ultra δεν εχει νοημα;hz μεχρι 200 και οι 40-42'' ειναι λιγες για τα 2-2,5 νετρα. Στο μπατζετ των 600 τι προτεινεται; ηδη εχω την προταση του Μιχαλη στην samsung που θα κοιταξω

Την ίδια σε 2 ίντσες περισσότερες :p http://www.skroutz.gr/s/4640128/Samsung-UE50H6200.html

Στην τιμή που προσφέρεται αυτή τη στιγμή η 50H6200, πραγματικά δεν υπάρχει αντίπαλος. Στο θέμα του smart εχε απλα υπόψη σου ότι το smart remote δεν περιλαμβάνεται και αν το θες, πρέπει να το αγοράσεις έξτρα. Σε κάθε περίπτωση πάντως για να πάρεις μια ελάχιστα καλύτερη τηλεόραση απο αυτή θές τουλάχιστον 150 παραπάνω

Γεια σας και απο μενα , διαβαζω το φορουμ πολυ καιρο και ηρθε η ωρα να παρω μια tv στις 50''....Αρχικα κοιταζα προς LG 650 αλλα απο αυτα που διαβασα μαλλον πρεπει να προτιμησω SAMSUNG .Περιτο να πω πως σε οτι σε καταστηματα οσες φορες ρωτησα τοσες γνωμες πηρα , με καθε πωλητη να απαξιωνει με τη σειρα του καποια μοντελα....Η απορια μου ειναι ...αυτη τη στιγμη η 6200 εχει 599 και η 6400 629 ευρω. Ποια να προτιμησω.
Ευχαριστω εκ των προτερων

καλησπερα ειμαι νεος εδω και ζητω την βοηθεια των ειδικων. θελω να αγοραδω tv 40-42" εως 600ευρω για αποσταση 2-2,5 μετρα απο καναπε, smart ,δεν με νοιαζει για 3d ,για κυριως ταινιες και λιγο gaming.ειμαι αναμεσα σε SAMSUNG 40'' H6500 , LG 42'' LB650 K LG 40''UB800. οι 2 πρωτες ειναι fullhd me 500-700hz κ η αλλη ειναι ultra me 200hz. τι ειναι προτιμοτερο για την χρηση που θελω; με τα μοντελα συμφωνειτε η στα λεφτα αυτα προτεινετε κατι καλυτερο; ευχαριστω εκ των προτερων!!

UB800 -> 50 Hz πραγματικά
Η6500 -> 100 Hz πραγματικά

MCI , CMR κτλ. ΔΕΝ είναι πραγματικά αλλά εικονικά νούμερα (marketing).

lg-lcd-cinema3d-motion-clarity-index.jpg

Επειδή βλέπω ότι πολύς κόσμος έχει μπερδευτεί με τα νούμερα και τους ρυθμούς ανανέωσης που ανακοινώνουν οι εταιρείες ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

1- Τα νούμερα που βλέπουμε δίπλα σε όρους μάρκετινγκ όπως MCI (Motion Clarity Index) , CMR (Clear Motion Rate) , PMR (Perfect Motion Rate) , XR (Motionflow) κτλ. δεν αντιστοιχούν σε πραγματική ανανέωση οθόνης.
2- Μια τηλεόραση με μεγαλύτερο αριθμό "μαϊμού" Hz μπορεί να είναι στην πραγματικότητα χειρότερη στην κίνηση από μια με μικρότερο αριθμό

Ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο (στα Αγγλικά) είναι αυτό...

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57524894-221/what-is-refresh-rate/

Επίσης...

http://hdguru.com/beware-of-phony-lcd-hdtv-refresh-rates/7726/
http://www.rtings.com/info/what-is-the-refresh-rate
http://www.techlicious.com/blog/beware-of-inflated-lcd-tv-specs/
http://www.simplyelectricals.co.uk/knowledge-centre/sony-motionflow-explained.html

Για να σου δώσω να καταλάβεις αν πάω να αγοράσω ένα αμάξι είτε 200 ελάφια έχει σύμφωνα με τον κατασκευαστή είτε 400 σκύλους δεν παίζει καμία σημασία. Σημασία έχει πόσους ίππους βγάζει.

Γι αυτό υπάρχουν οι διεθνώς αποδεκτές μονάδες μέτρησης για να μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Γεια σας και απο μενα , διαβαζω το φορουμ πολυ καιρο και ηρθε η ωρα να παρω μια tv στις 50''....Αρχικα κοιταζα προς LG 650 αλλα απο αυτα που διαβασα μαλλον πρεπει να προτιμησω SAMSUNG .Περιτο να πω πως σε οτι σε καταστηματα οσες φορες ρωτησα τοσες γνωμες πηρα , με καθε πωλητη να απαξιωνει με τη σειρα του καποια μοντελα....Η απορια μου ειναι ...αυτη τη στιγμη η 6200 εχει 599 και η 6400 629 ευρω. Ποια να προτιμησω.
Ευχαριστω εκ των προτερων
Σε εικόνα δεν έχουν διαφορά αλλά το smart remote και τα 3d γυαλιά αξίζουν σίγουρα τα 30 ευρώ διαφοράς, οπότε την H6400

Απλά να προσέξεις, καθώς η 6400 πωλείται σε αυτή την τιμή σε λίγο άγνωστα μαγαζιά, αυτά να δίνουν την δυνατότητα DOA, δηλαδή δικαίωμα επιστροφής της tv αν κάτι δεν πάει καλά σ´αυτήν, καθώς και να μην είναι παραεισαγωγής, αν και δεν ξέρω το καθεστώς της ελληνικής αντιπροσωπείας της Samsung για τις τηλεοράσεις παραεισαγωγής, μπορεί και να μην έχεις πρόβλημα αλλά καλύτερα θα ήταν να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Πάρε ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία να τους ρωτήσεις πριν την αγορά.

To doa δεν ισχυει για ολους; (δεν αναφερομαι σε παραεισαγωγη).

Έχει επεκταθεί σε όλα τα καταστήματα; Τελευταία φορά που το έψαξα το έδιναν μερικά μόνο, καλύτερα πάντως να ρωτήσει

Απλά να προσέξεις, καθώς η 6400 πωλείται σε αυτή την τιμή σε λίγο άγνωστα μαγαζιά, αυτά να δίνουν την δυνατότητα DOA, δηλαδή δικαίωμα επιστροφής της tv αν κάτι δεν πάει καλά σ´αυτήν, καθώς και να μην είναι παραεισαγωγής, αν και δεν ξέρω το καθεστώς της ελληνικής αντιπροσωπείας της Samsung για τις τηλεοράσεις παραεισαγωγής, μπορεί και να μην έχεις πρόβλημα αλλά καλύτερα θα ήταν να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Πάρε ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία να τους ρωτήσεις πριν την αγορά.

Ναι το εχω υποψην , ειχα δει και σε ενα αλλο νημα οτι πρεπει να κοιταξουμε τον κωδικο πανω στην κουτα να ειναι εντος Ευρωπαικης Ενωσης .Θα επικοινωνησω πρωτα μαζι τους . Παντως στο σκρουτζ που το βρηκα εχει καλες κριτικες σαν καταστημα