Full screen, πώς?

slalom

AVClub Enthusiast
18 August 2010
1,103
Αφού παρέλαβα σήμερα το καλώδιο HDMI, είπα να συνδέσω το HTPC με τη Sony KDL-46EX710.
Το HDMI συνδέθηκε απευθείας στη θύρα της κάρτας γραφικών.
Έβγαλε εικόνα, η TV έδειξε 1080p, το PC 1920x1080, ο ήχος μια χαρά πέρναγε από το καλώδιο,

αλλά το desktop αφήνει περιθώρια γύρω-γύρω στην οθόνη.

Γιατί δεν εμφανίζεται η εικόνα στα όρια της οθόνης?

Αφού παρέλαβα σήμερα το καλώδιο HDMI, είπα να συνδέσω το HTPC με τη Sony KDL-46EX710.
Έβγαλε εικόνα, η TV έδειξε 1080p, το PC 1920x1080, ο ήχος μια χαρά πέρναγε από το καλώδιο,

Αυτη τη μπορντουρα γυρω-γυρω προφανως την βλεπεις και στα βιντεο σου οκ?
Και μαλλον εχεις καρτα ΑΤΙ . Προσπαθησε να βρεις και να κατεβασεις τους CATALYST 10.9 HOTFIX vista win7 και θα βρεις την υγεια σου
Βαγγελης

Έτσι είναι κι εμένα φίλε slalom...
Μην φοβάσαι μια χαρά είναι και στις ταινίες ΔΕΝ θα υπάρχει...

Το Hotfix απευθύνετε σε όσους έχου πρόβλημα με το να χάνουν τις ρυθμίσεις του overscan στην κανονική 10.9 φίλε Σαλαμινομαχε.
Εκτός κι αν ο φίλος ΕΧΕΙ 10.9

Για να ξανάρθω στο θέμα επειδή κι εγώ ήθελα να μου δείχνει Fullscreen ενα ωραίο Logo που είχα.

Έβαλα το Ultra Mon και δούλεψε μια χαρά και σε fullscreen αλλα μου κόλλαγε το screensaver!!
Σπάνια το άφηνε να ενεργοποιηθεί και απλά το πέταξα...

Last edited:

Μπες μέσα στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης και κάπου πρέπει να υπάρχει επιλογή για σάρωση ή underscan-overscan, βάλε το στο off.

Υπάρχει στις Σόνυ, αν δεν κάνω λάθος, επιλογή για 1 προς 1 pixel. Κοίταξε και αυτό.

@ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ
Σωστός, έχω την ΑΤΙ HD 5400 έκδοση 8.762
Τη 10.9 τη βρήκα εδώ http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon-win7-64.aspx, κατεβαίνει

@Γιάννης Χ.
Στο περιβόητο i-manual στις συνδεδεμένες συσκευές -> Υπολογιστής αναφέρει στο τέλος για το 1080p

Ο χρονισμός 1080p όταν εφαρμόζεται σε είσοδο HDMI θα θεωρείται χρονισμός video και όχι χρονισμός PC. Αυτό θα επηρεάσει τις "Ρυθμίσεις εισόδου video" και τη ρύθμιση "Οθόνη". Για να προβάλλετε περιεχόμενα PC, ορίστε το "Φορμά οθόνης" στην επιλογή "ευρεία" και την "περιοχή προβολής" στην επιλογή "Full pixel"

Δε βρίσκω την επιλογή full pixel

Re: Απάντηση: Full screen, πώς?

@ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ
Σωστός, έχω την ΑΤΙ HD 5400 έκδοση 8.762
Τη 10.9 τη βρήκα εδώ http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon-win7-64.aspx, κατεβαίνει

@Γιάννης Χ.
Στο περιβόητο i-manual στις συνδεδεμένες συσκευές -> Υπολογιστής αναφέρει στο τέλος για το 1080p

Δε βρίσκω την επιλογή full pixel
Οχι την απλη 10.9 αλλα την 10.9 hotfix

Τελικά ο driver έκανε δουλειά, ευχαριστώ.

Καμιά καλή κάρτα TV mpeg4 με PVR για να έχουμε στα υπόψιν, υπάρχει?

Το έχω στα Ελληνικά και δε μπορώ να αντιστοιχήσω τα στοιχεία

Το πρόβλημα λύθηκε με τους νέους οδηγούς.

Προς το παρόν βέβαια streamάρω video με το PS3 media server δικτυακά.