Funktion-One - What Does Good Sound Sound Like

Alexandros_Wallace

Supreme Member
3 June 2007
4,133
Dystopia
Η Funktion-One, ο πιο διάσημος κατασκευαστής ηχείων για club, σε συνεργασία με το οnline εκπαιδευτικό κέντρο ηχοληψίας Soulsound
παρέδωσαν μια σειρά από σεμινάρια με θέμα: What Does Good Sound Sound Like.

H SoulSound ανέβασε δυο αποσπάσματα στο κανάλι της στο vimeo.
Oμιλητές είναι οι Tony Αndrews , Johy Newsham της Funktion-One και ο ηχολήπτης Roger Lindsay.
Στο πρώτο video μας λένε ότι είναι κατά της χρήσης DSP, (πχ EQ κτλ) έτσι ώστε το σήμα να διατηρείται καθαρό,
ενώ ακόμα πιο ενδιαφέροντα είναι αυτά που λένε στο δεύτερο βίντεο και οι απόψεις τους για τις μετρήσεις και τα γραφήματα.

Tony Andrews - keeping a pure signal path
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

John Newsham & Roger Lindsay - Trust your ears & be suspicious
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πηγή

Last edited:
Πολυ ενδιαφέρον. Να πω οτι αν καποιος θελει να ακουσει ενα set up Funktion One μπορει να το βρει στο γνωστο Αθηναικο μαγαζι Bios

005-no-epatsialos.jpg

Last edited:
Το πρώτο βίντεο δεν περίμενα να συγκινήσει κανέναν μιας και δεν έχω βλέπω κόσμο να ασχολείται πολύ με DSP , με Room Correction κτλ
ούτε εδώ ούτε στην Home Cinema, αλλά στο δεύτερο βίντεο νομίζω υπάρχει θέμα...

No matter what the measurement instruments, salesmen or other engineers say, be suspicious!
Trust your ears and be aware of being seduced by shiny new technology just for the sake of it. Only use what you need when you need it.

Trust your ears! They are, and always will be, your best tool.

άλλο γνωστό μαγαζί με F1 είναι το dybbuk

Το πρώτο βίντεο δεν περίμενα να συγκινήσει κανέναν μιας και δεν έχω βλέπω κόσμο να ασχολείται πολύ με DSP , με Room Correction κτλ
ούτε εδώ ούτε στην Home Cinema, αλλά στο δεύτερο βίντεο νομίζω υπάρχει θέμα...

Εγώ όποτε πάω να ασχοληθώ με βρίζουν :flipout:
Πολύ ενδιαφέρον πάντως.

"..the maximum of illusion with the minimum of voltage..."
από το πρώτο βίντεο...

Μάλλον από τις φράσεις που συνοψίζουν καλύτερα το τι θέλουν να πουν αυτοί οι άνθρωποι...

Πριν πολύ καιρό όταν βρέθηκα για πρώη φορά στο BIOS είδα αυτά τα ηχεία και μετά τα έψαχνα στο νετ... πολύ σοβαρή εταιρία... κατασκευαστικά δε απίστευτα!
Λίγο (έως πολύ) μπρουτάλ λουκινγκ με χαϊφιντελίστικα δεδομένα αλλά είπαμε εδώ δεν μα νοιάζει το "λουκς" αλλά το "σαουντς"...

Δεν τα εχω δει ποτε,αλλα και γω εψαχνα για ενα ηχειο που μου ερεσε ....EAW.
Οταν ειδα τις τιμες τους μου πεσαν τα σαγωνια!!!
Αληθεια.....απο επαγγελματικα ηχεια,ποιο εχετε ακουσει και σας αρεσει???
Εχω εντυπωσιαστει απο τον ηχο των:
Martin audio , Nexo , EAW και Genelec.
Οι τιμες τους ομως ειναι .....φαρμακι!!!!

Funktion One φοριέται στα καλυτερα κλαμπ του κοσμου Μιχαλη. Μετα εξαιρετικά τα d&b Audiotechink που εχουν εγκατασταθει Ελλαδα στο Μεγαρο. Ακριβα (πολυ) αλλα δικαιολογούν την τιμή τους.

Για μόνιτορ καταστάσεις σαν την ATC λιγες.

Κακως εβαλα τα Genelec.
Για κλαμποκαταστασεις ηθελα να πω!!!

Αυτα τα d&b ουτε που τα εχω δει!!

Τα d&b ειναι πολυ σοβαρα (=ακριβα) και τα εχω ακουσει μονο στο Μεγαρο (οπου στο προπερσινο φεστιβαλ ηλεκτρονικης μουσικης εδωσαν ρεστα). Οι τιμες βεβαια ειναι επιπεδου high end

Αν και δεν έχω ασχοληθεί ιδιέταιρα αυτή η άποψη της λίγης ισχύος - ρεύματος με όσο το δυνατόν μάξιμουμ απόδοση (άρα πολύ ευαίσθητα μεγάφωνα και μάλλον και κόρνες) νομίζω πως έχει πολύ σοβαρά πλεονεκτήματα... Δεν ξέρω τι μειονεκτήματα μπορεί να έχει... Ένα μάλλον είναι πως οι κόρνες δεν είναι για μικρούς χώρους!!!

Απάντηση: Re: Funktion-One - What Does Good Sound Sound Like

Αληθεια.....απο επαγγελματικα ηχεια,ποιο εχετε ακουσει και σας αρεσει???
Εχω εντυπωσιαστει απο τον ηχο των:
Martin audio , Nexo , EAW και Genelec.

Ναι και τα Martin Audio είναι φοβερά ηχεία.
Την πρώτη φορά που άκουσα Martin Audio πραγματικά δεν πίστευα ότι ένα PA μπορεί να βγάλει τέτοιο ήχο.

Φέτος το χειμώνα θέλω να βρω να ακούσω και VOID Accoustics.
Έχω διαβάσει είναι ίδιου επιπέδου με τα Funktion One.

Καλα την μεγαλυτερη πλακα την εχω παθει σε καταστημα ρουχων στο Λονδινο, οπου ΚΑΘΕ αιθουσα ειχε τουλαΣΤΙχον τεσσερα martin audio!!!!!
Πρωτη φορα στην ζωη μου που ειπα στην γυναικα μου....."κατσε μωρε λιγο ακομα".
Μου στοιχισε λιγο παραπανω η ακροαση, αλλα αξιζε.

(ηχος και θεαμα....if you know what I mean!!!!)