Φυσική κίνηση στην εικόνα....

tahlias

New member
9 January 2007
19
Χαιρετώ την παρέα του forum...
Εχω μια απορία....η Philips εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί στις τηλεοράσεις (απο CRT εποχή) τις μια τεχνολογία που την έχουν ακολουθήσει και άλλοι κατασκευαστές.Η εικόνα παίζει και δείχνει σαν να είναι τραβηγμένη με ερασιτεχνική κάμερα (δεν ξέρω να το περιγράψω διαφορετικά) και έχει μια κίνηση πολύ φυσική.Δεν είναι το Pixel Plus σίγουρα γιατί και εγώ έχω μια FullHD 42 άρα Philips με Pixel Plus HD και δεν έχει αυτή την απόδοση.Που οφείλεται αυτό και πως λέγεται η τεχνολογία αυτή?

H τεχνολογία αυτή, λέγεται Frame Interpolation και για την περίπτωση της Philips, το σχετικό σύστημα φέρει την ονομασία Digital Natural Motion (DNM).

αυτή η τεχνολογία μπορεί να αντικατασταθεί απο το BD Player σε περίπτωση που δεν έχει η τηλεόραση?

Mερικώς ναι, αλλά απ' όσο γνωρίζω, δεν έχει βγει κάποιο BD-Player που να υποστηρίζει τέτοια δυνατότητα.

Μπορείς αντ' αυτού όμως, να χρησιμοποιήσεις ένα HTPC. Το WinDVD για παράδειγμα, στις τελευταίες εκδόσεις του υποστηρίζει το Trimension, το οποίο είναι βασισμένο στο DNM της Philips. Επίσης, υπάρχουν και δωρεάν, παρεμετροποιήσιμες λύσεις, δες εδώ.

Οταν ειναι λες και το εχεις τραβηξει με ερασιτεχνικη καμερα η κινηση ονομαζεται "φυσικη"?

Μαλλον τεχνητη θα την ελεγα.

Απάντηση: Re: Φυσική κίνηση στην εικόνα....

Οταν ειναι λες και το εχεις τραβηξει με ερασιτεχνικη καμερα η κινηση ονομαζεται "φυσικη"?

Μαλλον τεχνητη θα την ελεγα.

Φυσική είναι, ''κινηματογραφική'' δεν είναι....-bye-

αν δεν εχει κατη απο αφτα εδω η τν σου φιλε 100HZ - 200HZ - 600HZ
δησηχως δεν βλεπης την φυσική η γρήγορη κίνησή σαν να γηριζεται η ταινια με ερασιτεχικη καμερα ετση την χαρακτήρισα εγω πρωσοικα μωλης ειδα ταινια ,
μετα εμαθα οτι ειναι το MOTION PLUS αυτο που εβγαζε αυτο το υπέροχο αποτέλεσμα

Λοιπον εχω την samsung LE46C750 και οταν βλεπω ποδοσφαιρο απο καποιο καναλι οποιοδηποτε καναλι δεν εχω κανενα προβλημα στην κινηση και κανενα σκαλωμα.
Το προβλημα μου ειναι οτι εχω καποιους αγωνες hd και hd3D σε mkv 24fps
και αυτους τους αγωνες οταν τους παιζω απο τον dlna server στις πολυ γρηγορες σκηνες κανει σπασιματα η κινηση σαν σκαλωματα.
Η εικονα δεν θολωνει ειναι τζαμι απλα σκαλωνει τι φταιει ?
Φταιει οτι οι αγωνες ειναι στα 24fps η ειναι προβλημα της τηλεορασης?
Βεβαια και στον υπολογιστη οταν τις παιζω στο μονιτορ του pc κανει ποιο πολλα σκαλωματα...
Καμμια ιδεα ?

Last edited:
Λοιπον εχω την samsung LE46C750 και οταν βλεπω ποδοσφαιρο απο καποιο καναλι οποιοδηποτε καναλι δεν εχω κανενα προβλημα στην κινηση και κανενα σκαλωμα.
και αυτους τους αγωνες οταν τους παιζω απο τον dlna server στις πολυ γρηγορες σκηνες κανει σπασιματα η κινηση σαν σκαλωματα.
Η εικονα δεν θολωνει ειναι τζαμι απλα σκαλωνει τι φταιει ?
Φταιει οτι οι αγωνες ειναι στα 24fps η ειναι προβλημα της τηλεορασης?
Βεβαια και στον υπολογιστη οταν τις παιζω στο μονιτορ του pc κανει ποιο πολλα σκαλωματα...
Καμμια ιδεα ?

Μήπως δεν "τραβάει" ο υπολογιστής?

Mε πρωτογενές υλικό των 24 ή 25 προοδευτικών καρέ, ακόμα και τα καλύτερα συστήματα frame interpolation παθαίνουν που και που τους λόξυγγές τους, μην ανησυχείς...

Δοκίμασες αναπαραγωγή μέσω του media player της τηλεόρασης ή από HDMI, για να αποκλείσεις την περίπτωση δικτυακού/υπολογιστικού θέματος;

Απάντηση: Re: Φυσική κίνηση στην εικόνα....

Όταν λες αγώνες, εννοείς ποδοσφαιρικούς αγώνες??? Και αν ναι, ποιο είναι αυτό το κανάλι που ''τραβάει'' αθλητικά γεγονότα στα 24fps???

Απο hdmi πως να τους παιξω δηλαδη ?
Δεν πρεπει να φταιει το δυκτιο ειναι gigabit ethernet...
Εξαλου και τις αλλες ταινιες που παρακολουθω απο τον dlna server δεν σκαλωνουνε εκτος και σκαλωνουνε και δεν το παιρνω χαμπαρι.
Απο usb δεν δοκιμασα γιατι εχω δωσει το στικακι μου μολις το παρω πισω θα δοκιμασω.
Αγωνες εννοω ποδοσφαιρικους και ειναι στα 25fps (οχι 24 εκανα λαθος πριν) το καναλι δεν το ξερω
δεν εχει καποιο λογοτυπο καναλιου η καποια διαφημηση ο αγωνας μονο το λογοτυπο με το σκορ εχει.
Αλλα οταν βλεπω το mkv στο mediainfo μου λεει 25.000 fps.
Επισης εχω ενεργοποιησει το ομαλη κινηση στο motion blur κανει καποια διαφορα αλλα δεν φευγουνε τελιως τα σκαλωματα και τα σπασιματα.
Τα καναλια στα ποσα fps δειχνουνε τους αγωνες ?

Last edited:
δειτε εδω απο το mediainfo
attachment.php

Attachments

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    39.5 KB · Views: 107
Υλικό που έχει τραβηχτεί από βιντεοκάμερα 1080/60p είναι ότι ανώτερο υπάρχει σήμερα σε ότι αφορά την φυσική κίνηση και την ποιότητα εικόνας. Όλα τα αλλά είναι τεχνητά εικονίδια.

50i (50 interlaced fields = 25 frames) το στάνταρτ για τηλεοπτικό σήμα.pal

60i (actually 59.94, or 60 x 1000/1001 to be more precise; 60 interlaced fields = 29.97 frames) τηλεοπτικό σήμα. Ntsc

* 30p, or 30-frame progressive, is a noninterlaced format and produces video at 30 frames per second. Progressive (noninterlaced) scanning mimics a film camera's frame-by-frame image capture. The effects of inter-frame judder are less noticeable than 24p yet retains a cinematic-like appearance. Shooting Video in 30p mode gives no interlace artifacts but can introduce judder on image movement and on some camera pans. The widescreen film process Todd-AO used this frame rate in 1954–1956.[2]

* The 24p frame rate is also a noninterlaced format, and is now widely adopted by those planning on transferring a video signal to film. Film and video makers use 24p even if their productions are not going to be transferred to film, simply because of the on-screen "look" of the (low) frame rate which matches native film. When transferred to NTSC television, the rate is effectively slowed to 23.976 frame/s, and when transferred to PAL or SECAM it is sped up to 25 frame/s. 35 mm movie cameras use a standard exposure rate of 24 frames per second, though many cameras offer rates of 23.976 frame/s for NTSC television and 25 frame/s for PAL/SECAM. The 24 frame/s rate became the de facto standard for sound motion pictures in the mid-1920s.[3]

* 25p is a video format that runs twenty-five progressive frames per second. This frame rate derives from the PAL television standard of 50i (or 50 interlaced fields per second). Film and Television companies use this rate in 50 Hz regions for direct compatibility with television field and frame rates. Conversion for 60 Hz countries is enabled by slowing down the media to 24p then converted to 60 Hz systems using pulldown. While 25p captures half the temporal resolution or motion that normal 50i PAL registers, it yields a higher vertical spacial resolution per frame. Like 24p, 25p is often used to achieve "cine"-look, albeit with virtually the same motion artifacts. It is also better suited to progressive-scan output (e.g., on LCD displays, computer monitors and projectors) because the interlacing is absent.

* 50p and 60p is a progressive format used in high-end HDTV systems. While it is not technically part of the ATSC or DVB broadcast standards, it is rapidly gaining ground in the areas of set-top boxes and video recordings.[citation needed]

50i (50 interlaced fields = 25 frames) το στάνταρτ για τηλεοπτικό σήμα.pal
*
*
60i (actually 59.94, or 60 x 1000/1001 to be more precise; 60 interlaced fields = 29.97 frames) τηλεοπτικό σήμα. Ntsc

το θεμα ειναι τι φταιει απο ολα...
Η τηλεοραση ? ( αλλα δεν θα το εκανε και στα καναλια ?)
Ο media player της τηλεορασης ?
Τα 25 fps του αρχειου mkv ?
Το δυκτιο δεν πιστευω να φταιει ειναι gigabit
Τι νομιζετε οτι φταιει απο ολα για τα σκαλωματα ?

εχει δοκιμασει καποιος αλλος να παιξει στην τηλεοραση του αγωνα ποδοσφαιρου σε μορφη mkv απο media player ?

Last edited:
Σε πρώτη φάση, φταίει ο ΗΛΙΘΙΟΣ που έκανε μετατροπή από 1080i50 ή 720p50, που είναι τα δύο πρωτογενή φορμά της HDTV στην Ευρώπη, σε 720p25.

Σε δεύτερη φάση, ο επεξεργαστής εικόνας της τηλεόρασής δυσκολεύεται όταν καλείται να διορθώσει την κίνηση σε ένα τόσο κακοφτιαγμένο αρχείο...