Φυσική κίνηση στην εικόνα....

Σε πρώτη φάση, φταίει ο ΗΛΙΘΙΟΣ που έκανε μετατροπή από 1080i50 ή 720p50, που είναι τα δύο πρωτογενή φορμά της HDTV στην Ευρώπη, σε 720p25.

Σε δεύτερη φάση, ο επεξεργαστής εικόνας της τηλεόρασής δυσκολεύεται όταν καλείται να διορθώσει την κίνηση σε ένα τόσο κακοφτιαγμένο αρχείο...

εχεις απολυτο δικιο 100% πηρα στα χερια μου untouched stream 50fps 720p
απο το ZDF και το επαιξα απο τον player της C750 μεσω δικτυου.

Laufzeit.............: 01h:34m:09s
Dateigroesse.........: 7.89 GB
Video Codec..........: h264 [@LVL4.0]
Bildrate.............: 50 fps
Video Bitrate........: 11.814 kbps
Aufloesung...........: 1280x720
Seitenverhaeltnis....: 1.78:1

Επαθα πλακα απο την κινηση ουτε ιχνος σπασιματος ουτε ιχνος κολληματος
ετρεχε η εικονα σαν νερο ακομα και στις πολυ γρηγορες σκηνες δεν μασουσε πουθενα.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μερικοι λενε οτι ειναι καλυτερη η κινηση στις
plasma εγω ειδα τελεια κινηση στην δικια μου lcd η εικονα δεν θολωνε πουθενα οι παιχτες η μπαλα ειχανε τελειο σχημα/ευκρινεια τελεια κινηση δεν αφηνανε ιχνη και ουρες οπως εχει αναφερθει απο μερικους για τις lcd.

Αυτοι που φτιαχνουνε υλικο 1080p στα 24/25fps δεν ξερουνε τι τους γινεται..
Ειναι πολυ καλυτερο το υλικο στα 720p 50fps πολυ καλυτερη ευκρινεια στις γρηγορες σκηνες.
Απορω ειναι τοσο βλακες που γυριζουνε τις ταινιες σημερα στα 24fps ?
Δεν ξερουνε την διαφορα 24fps με 50fps ? ειναι τεραστια η διαφορα και μονο τυφλος δεν την βλεπει..

Προσοχη λοιπον αμα βαζετε δορυφορικη HD για αγωνες να ειναι οπωσδηποτε σε 50 fps ειναι πολυ ποιο σημαντικο απο το να ειναι HD η εικονα.
Για μενα περισσοτερο μετρανε τα 50fps παρα το HD.

Εβαλα τον αγωνα και σε μετατροπη 2D->3D ειτανε αρκετα καλο και πλησιαζε στο 50% το πρωτογενες υλικο 3D.
Επισης το crosstalk στην μετατροπη 2D->3D ειτανε 0δενικο (φταινε τα 50fps και γι αυτο ?)

Last edited:
Ναι...στα 1080p 50fps ταινία 2 ωρών θα έπιανε 2 bd δισκάκια...Στα 720p μπορούν να δώσουν 50fps.Αλλά με τα 200hz δεν έχεις πρόβλημα στην samsung.

και όμως και με τα 200ΗΖ(ομαλη εικονα) σε ποδόσφαιρο 25fps υπάρχει πρόβλημα.
Το ποδόσφαιρο θέλει 50fps υλικό αλλιώς κάνει σπασίματα/κολλήματα.

Στα 50fps χωρις τα 200ΗΖ(ομαλη εικονα) υπηρχε μια διαταρχη στην κινηση σε παρα πολυ γρηγορες σκηνες που πολυ δυσκολα την επερνες χαμπάρι
ενω με ανοιχτα τα 200ΗΖ(ομαλη εικονα) στα 50fps δεν υπηρχε καμμια διαταραχή πουθενά.

Επαθα πλακα απο την κινηση ουτε ιχνος σπασιματος ουτε ιχνος κολληματος
ετρεχε η εικονα σαν νερο ακομα και στις πολυ γρηγορες σκηνες δεν μασουσε πουθενα.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μερικοι λενε οτι ειναι καλυτερη η κινηση στις
plasma εγω ειδα τελεια κινηση στην δικια μου lcd η εικονα δεν θολωνε πουθενα οι παιχτες η μπαλα ειχανε τελειο σχημα/ευκρινεια τελεια κινηση δεν αφηνανε ιχνη και ουρες οπως εχει αναφερθει απο μερικους για τις lcd.

Απλώς, στις Plasma, κατά κανόνα, έχεις αυτή την κίνηση και στα μοντέλα των 500 ευρώ ενώ στις LCD πρέπει να πας σε κατηγορία C750 για να την έχεις και μόνο με κάποιο σύστημα frame interpolation ή scanning/blinking backlight ενεργό.

Αυτοι που φτιαχνουνε υλικο 1080p στα 24/25fps δεν ξερουνε τι τους γινεται..
Ειναι πολυ καλυτερο το υλικο στα 720p 50fps πολυ καλυτερη ευκρινεια στις γρηγορες σκηνες.
Απορω ειναι τοσο βλακες που γυριζουνε τις ταινιες σημερα στα 24fps ?
Δεν ξερουνε την διαφορα 24fps με 50fps ? ειναι τεραστια η διαφορα και μονο τυφλος δεν την βλεπει..

Τα 24 καρέ, καθιερώθηκαν στον κινηματογράφο πριν από 85 χρόνια και όσο το φιλμ παραμένει το κυρίαρχο φορμά γυρίσματος και διανομής, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε αυτό. Μελλοντικά, όταν ο κινηματογράφος θα είναι στην πλειοψηφία του ψηφιακός, να είσαι σίγουρος πως θα δούμε ταινίες στα 48, 60 ή ακόμα και 72 καρέ το δευτερολέπτο...

Το βασικό, ώστε να απολαμβάνουμε την καλύτερη δυνατή αυθεντική κίνηση σε κάθε περίπτωση, εφόσον αυτό υποστηρίζεται και από το μέσο προβολής μας βέβαια, είναι να έχουμε τα αρχεία μας στο πρωταρχικό φορμά γυρίσματος τους, αν αυτό δλδ είναι τα 24 καρέ, να είναι τα αρχεία μας 24p και όχι 30p ή 60i/p, αν είναι τα 50 καρέ, να είναι τα αρχεία μας 50p/i και όχι 25p, κτλ.

Αυτος που εκανε το release στους 3D αγωνες εκανε τη βλακεια και απο 50fps
που ειτανε τους εκανε μετατροπη στα 25fps και γι αυτο σκαλωνανε.
Τους βρηκα τελικα τους αγωνες 3D σε 1080i 50fps untouched stream αλλα ειναι
30 giga ο καθε αγωνας και εχουνε γεμισει οι δισκοι μου..

Αυτος που εκανε το release στους 3D αγωνες εκανε τη βλακεια και απο 50fps
που ειτανε τους εκανε μετατροπη στα 25fps και γι αυτο σκαλωνανε.
Τους βρηκα τελικα τους αγωνες 3D σε 1080i 50fps untouched stream αλλα ειναι
30 giga ο καθε αγωνας και εχουνε γεμισει οι δισκοι μου..

Εγώ ΔΕΝ έχω καταλάβει. Δεν υπάρχει εκπομπή στα 50 fps, αλλά στα 50 μισά frames (η μετάδοση είναι interlaced). Αν μιλάμε για progressive υλικό, αυτό θα είναι (αποκλειστικά) στα 25 Hz.

Τώρα, αν η τηλεόραση χειρίζεται καλύτερα το 50i από το 25p, δεν είναι άλλο θέμα;

Yπάρχουν και κάποια δορυφορικά κανάλια που εκπέμπουν σε 720p50... ;)

Μπορεί. Δεν ασχολούμαι τόσο με τα δορυφορικά... Είναι πολλά;
Που βρίσκουν υλικό άραγε;

Το υλικό το παίρνουν είτε από τα studio φτιαγμένα έτοιμα στα fps που θέλουν, είτε τα μετατρέπουν οι ίδιοι οι broadcasters περνώντας τα μέσα από εξειδικευμένους μετατροπείς video που έχουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και δεν κυκλοφορούν στην consumer αγορά.