Φύσημα από τα ηχεία

mindscape

Established Member
14 August 2007
230
Έχω κάποια ηχεία Klipsch RF-52 τα οποία είναι συνδεδεμένα με έναν Yamaha RV461 και η πηγή είναι στο 99% των περιπτώσεων από το laptop μου (σύνδεση laptop-ενισχυτή με καλώδιο mini-jack).

Σε μερικές περιπτώσεις κομματιών που είτε δεν έχουν εγγραφεί καλά (mp3 ακούω) είτε είναι σε χαμηλή ένταση, αναγκάζομαι να ανεβάσω τα decibel που δίνω στα ηχεία ώστε και από τα 35 db και πάνω βγαίνει κάποιο φύσημα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που σταδιακά έχει συμβεί, δεν το είχε στην αρχή και σκέφτομαι ότι είναι από την χρήση που έχω κάνει.

Πως μπορώ να ξέρω αν έχει ξεπεράσει τα όρια του φυσιολογικού ή ακόμα και αν έχω "κάψει" τα ηχεία; Υπάρχει κάποιο τεστ;

Δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα.Η συγκεκριμενη συνδεση που κανεις,αναλογικη εξοδο απο laptop,(που ειναι και η χειροτερη),καλωδιο minhjack καρφι,(αυτο και εαν ειναι χειροτερο)δινουν ενα μικρο φυσημα στην εξοδο που αναλογως την εγγραφη χειροτερευει.Εννοειται οτι δεν εχεις καψει τιποτα γιατι εαν ειχες καψει θα ειχες αλλου ειδους προβληματα πιο σοβαρα και οχι φυσημα.ΤΕΣΤ!!!!!!!!!!ΑΚΟΥ απο τα ηχεια ΧΩΡΙΣ να εχεις συνδεση το laptop,να δεις οτι δεν ακουγεται τιποτα.Το βυσμα θα το βγαλεις απο την μερια του laptop και οχι του ενισχυτη.......παιζει να εχει προβλημα και το βυσμα σου......ΑΥΤΑ................... Υ.Γ Οσο πιο πολυ ανεβαζεις την ενταση τοσο πιο εντονο θα γινεται το φυσημα ΠΑΝΤΑ..

παρε ενα ντακ, οποιοδηποτε θα ειναι καλυτερο απο το 3,5 που χρησιμοποιεις

πιθανον να ειναι ο θορυβος απο το τροφοδοτικο του λαπτοπ. Δοκιμασε να χρησιμοποιησεις το λαπτοπ μονο με την μπαταρια του και πιθανον να μην ακουσεις θορυβους......