Μιλαμε για τρομακτικη παραγωγη και αισθητικη πολυ διαφορετικη απο οτιδηποτε εχουμε συνηθισει τα τελευταια χρονια.
Απλα εκπληκτικο.
Για να ειμαι ειλικρινης αν και δεν εχω διαβασει George Martin μου θυμισε μια αλλη τεραστια σειρα βιβλιων μεσαιωνικης φαντασιας.
Τον Ελρικ του Μελνιμπονέ.
Μην το χασετε με τιποτα και αν εχετε προβολεα βουρ στο πανι.
7 οικοι-βασιλεια ειναι αυτα που αποτελουν το Βασιλειο.
Ενας ειναι ο οικος των Λανιστερς...και αλολουθουν οι υπολοιποι 6 .
Η τσοντούλα μας πείραξε... Οι ποταμοί αίματος, κομμένων μελών, συνθλιμμένων κρανίων, και επικής βίας που ακολουθούν, όπως και σε άλλες παρόμοιες σειρές είναι οκ για τα παιδιά; Μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργούν...
Καλά είναι δυνατόν να είναι προς συζήτηση η προφανής ακαταλληλότητα της σειράς ;
Πέραν αυτού και αν εξαιρέσουμε το επίπεδο της παραγωγής που είναι στα γνωστά υψηλά επίπεδα της ΗΒΟ το στόρυ δεν σας φάνηκε μια από τα ίδια;
Ο κολλητός και παλιός συμπολεμιστής του βασιλιά με τα κλασικά κολιτιλίκια και αστειάκια μεταξύ τους, οι άγρια ''μέχρι πρόσφατα εξαφανισμένη'' φυλή με πολεμιστές που δεν μασάνε και σφάζουν αβέρτα, η βασίλισσα που κερατώνει το βασιλιά και οι συνωμοσίες για να του φάνε το θρόνο.........
Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία στα οποία στηρίζεται βέβαια και περιμένω να δω και μερικά ακόμα επεισόδια αλλά για την ώρα ψιλοαδιάφορη...
Στην αρχή αποτελείτω αρχικά από 3 βιβλία ενώ στην συνέχεια γράφτηκαν και άλλα δύο. Το κάθε βιβλίο είναι 750 σελίδες περίπου και θεωρείται ίσως και καλύτερο του Lord Of the Rings στους κύκλους των φανταστικών εκδόσεων. Απευθύνεται σε σκληροπυρηνικούς αναγνώστες του είδους.
Καντε ένα κόπο και διαβάστε μόνο τον ένα τόμο και θα καταλάβετε....
Δεν ειμαι φαν του ειδους και δυσκολα θα με κρατησει το στορι αλλα η παραγωγη ειναι προσεγμενη, ποιοτικοτατη και γενικα "λεφτα υπαρχουν".
Αξιζει σαν θεαμα.