GEC 2817 (μοντέλο 1970). Nα ελπίζω ?

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
49,299
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Αυτο ειναι ... :p

GEC 2817 (on the floor) 03.jpg

Αγοραστηκε το 1976. Σταματησε να δουλευει το 1988.:frown:
Επαψε να γυρνα το πικαπ, μετα το κασετοφωνο και τελευταια ... η βελονα του ραδιοφωνου.
Δεν σκαμπαζω γρι απο ηλεκτρονικα. Αν η επισκευη ξεφυγει ΠΑΝΩ απο τα 200-300 ευρω, μαλλον
.... δεν συμφερει. Εικαζω οτι το μεγαλυτερο προβλημα ειναι να ξαναβρουμε τα ιδια λαστιχακια.

Παρολα αυτα ειναι ανεκτιμητης συναισθηματικης αξιας. Θελω να πιστευω οτι κατι μπορει να γινει.

.... help ....

Last edited:
Δεν νομίζω να στοιχίζει πολύ η επισκευή
Λαστιχάκια θέλει,θα τα βρεις σε καταστήματα στην Κάνιγγος.στον Φανό,στον Κατουμά,μιλάμε για κόστος ψίχουλα
Για τη βελόνα του tuner,τι ακριβώς εννοείς;

Θα έχει κοπεί ο ιμαντας μετάδοσης κίνησης της βελόνας. Δεν είναι κάτι ακριβό.

Re: Απάντηση: GEC 2817 (μοντέλο 1970). Nα ελπίζω ?

Δεν νομίζω να στοιχίζει πολύ η επισκευή
Λαστιχάκια θέλει,θα τα βρεις σε καταστήματα στην Κάνιγγος.στον Φανό,στον Κατουμά,μιλάμε για κόστος ψίχουλα

Αν τα πάρει απο εκεί, θα του βγει ο κούκος αηδόνι. Πρέπει να προσθέσει στο κόστος και τα εισιτήρια Θεσσαλονίκη-Αθήνα ;)

Ρε παιδια,
δεν θελω να ψαξω λεπτομερειες γιατι, αν ξεκινησω μονος μου, την εκανα την ζημια .... χαλαρα.
Εγραψα οτι ειμαι παντελως ασχετος με το εσωτερικο των στερεοφωνικων. Θελω να το δωσω σε
καποιον που να κεντανε τα δαχτυλακια του, να του αρεσει να φτιαχνει παλια πραγματα και ....
να μην βιαζεται. Οχι για να του ριξω το φταιξιμο, αλλα γιατι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

Eγω, να του βρω οτι χρειαζεται ..... αλλα η δικη μου αφεντια ..... να μην βαλει δαχτυλο εκει μεσα. :p
Κατανοητο ?

Το μεγαλο περιστροφικο μπουτον (δεξια) γυρναει .... χωρις να κινειται η βελονα μεσα.

Λοιπον, βρεθηκε τεχνιτης ... απο Αθηνα.

Η τιμη επιδιορθωσης ΔΕΝ ειναι ασημαντη και .... ΔΕΝ περιλαμβανει εξοδα αποστολης/παραλαβης.
Περιλαμβανει την επιδιορθωση/αντικατασταση ελλατωματικων εξαρτηματων (το οποιο ειναι παρηγορο)
αλλα και προβλεψη για την μελλοντικη τους αντοχη στον χρονο. Και ενα καλο καθαρισμα.

Τρια ειναι τα στοιχεια που με προβληματιζουν :

1) τα κοπανηματα κατα το πηγαινε-ελα στην Αθηνα (κυριως, απο Αθηνα) οσο καλη φορτωτικη και αν γινει.
2) το συνολικο κοστος (βεβαιως) αφου δεν εχω στειλει ποτε κατι τοσο μεγαλο απο πρακτορειο.
3) την διατηρηση του χαρακτηρα του GEC. Τι εννοω ? Αν πειραξουν ΚΑΙ τον ενισχυτη, τοτε το GEC δεν θα ειναι
το παλιο GEC (που ειναι συνδεδεμενο με την ψυχη μου). Θα ειναι κατι ανωτερο ηχητικα, αλλα ΔΕΝ θα ειναι το
δικο μου GEC.

Ειναι και κατι ακομα. Ηθελα (δεν ξερω ποσο συνηθισμενο ειναι) να περνουσα και να επεβλεπα τις εργασιες.
Πολλες φορες προκυπτει κατι που ο τεχνικος θελει την γνωμη σου αν πρεπει να πειραξει η οχι.
Με τηλεφωνικη επικοινωνια, λιγο χλωμο να συμβει.

Αν επρεπε να αποφασισω αυτη την στιγμη, θα ελεγα ΟΧΙ. Δεν το στελνω.
Ομως, μου χει γινει μαθημα να μην παιρνω γρηγορες αποφασεις ... γιατι το σκυλομετανιωνω μετα.
Οποτε, θα το σκεφτω μερικες μερες .... και το συμπαν βοηθος :p

Last edited:
εχει να κανει με τον ανθρωπο που αναλαμβανει την επισκευη

η αν ειναι γνωστης και επαγγελματιας τοτε κανενα προβλημα οσο για την μεταφορα κανε καλη μαλλον πολυ καλη συσκευασια και βαλε και αυτοκολητα ευθραστον δεν νομιζω να εχεις προβλημα

να ρωτησω κατι ειναι GEC η CEC;