Γειωσεις 220v

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,714
Θεσσαλονικη
Tην περασμενη εβδομαδα,λογω προβληματος που αντιμετωπιζα στην παροχη μου,ειδοποιησα την ΔΕΗ,για την αποκατασταση της παροχης Ειχα μετρημενα απο την ΔΕΗ στο ρολοι μου 215- 218 βολτ,και αφουβρηκαν το προβλημα ,ηταν δικο τους,ζητησα να κοιταξουν και την γειωση.Εμαθα λοιπον,οτι σε οτι αφορα την γειωση τοσο της οικοδομης ,οσο και γενικως της παροχης ειμαστε υπευθυνοι εμεις οι καταναλωτες.Στην δικη μου περιπτωση,οπως και σε παρα πολλες αλλες η γειωση ηταν στο δικτυο υδρευσεως,που οταν ομως λογω βλαβης αντικατασταθει ο μεταλλικος σωληνας με αλλον πλαστικο ,οπως καταλαβαινετε παει η γειωση,και ειμαστε γειωμενοι καταλαβαινεται που!Πρεπει επομενως να φροντισουμε για την γειωση εμεις και οχι η ΔΕΗ,γιατι η ΔΕΗ σ αυτη την περιπτωση λεει οτι υπαρχει στο δικτυο της η ουδετερογειωση.Ας κανουμε ολοι ενα ελεγχο στη κεντρικη γειωση της οικοδομης και ας την αποκαταστησουμε αν δεν υπαρχει για να ειμαστε γειωμενοι στη γη και οχι καπου αλλου

Οτι η γειωση ειναι στο σωληνα της υδρευσεως και βεβαια Κωστα η οικοδομη ειναι παλια,τοτε που δεν υπηρχαν πλαστικοι σωληνες υδρευσεως.Εψαξα επιπλεον μηπως και βρω στον ακαλυπτο της οικοδομης καμμια σωληνα βυθισμενη στο χωμα που μπορει να ηταν γειωση ,αλλα τιποτε.Οι περισσοτερες παλιες οικοδομες εχουν αυτο το προβλημα,αλλα και σε πολλες μεταγενεστερες υπαρχει προβλημα με την αντικατασταση των σωληνων με πλαστικους.Ενα αλλο προβλημα ειναι η γειωση θερμοσιφωνου και μπανιερας που με τηναντικατασταση,απο βλαβη,σωληνων με πλαστικους παυει να υπαρχει.Αν βεβαια υπαρχει σωληνας βυθισμενος στο χωμα που ειναι συνδεδεμενη η γειωση θελει και ποτισμα το χωμα που ειναι ο σωληνας