Γείωση κεφαλής πικάπ

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Θελω να γειωσω τα μηχανηματα μου γιατι δεν εχουν γειωση. (cd player dvd player ενισχυτης a/v) Εχω αγορασει σουκο αρσενικο απο τα οποιο θα αφερεσω τα 2 pin για τη φαση και θα αφησω τα λαμακια γιαν τη γειωση στα οποια θα συνδεσω τα καλωδια τα οποια θα ειναι ενωμενα με τα σασι των συσκευων ουτως ωστε να γειωθουν απο το πινακα. Ειναι σωστο;
Επισης καθε συσκευη πρεπει να εχει το δικο της σουκο - πατεντα που θα φτιαξω; η μπορω να ριξω ολα τα καλωδια γειωσης σε ενα σουκο; Υπαρχει περιπτωση ατυχηματος; Μπορω να γειωσω εκει και το πηγαδι του πικ απ.

Ευχαριστω προκαταβοληκα και δεκτα και αλλα tips!

Last edited by a moderator:
Απάντηση: diy γειωση. Τη βοηθεια σας.

μην κανεις τιποτα απο αυτα που λες και πες μας τι προβλημα υπαρχει.

Re: diy γειωση. Τη βοηθεια σας.

Με τα μηχανηματα κανενα προβλημα. Μονο με το πλατο του πικ απ που οταν σηκωνω το δισκο γινεται χαμος απ'το στατικο ηλεκτρισμο.

το πικαπ σου ποιο ειναι? Λογικα εχει μια υποδοχη (συνηθως απλη βιδα και παξιμαδι) για περασμα καλωδιου γειωσης. Το phono ή ο ενισχυτης σου πρεπει να εχει μια ιδια υποδοχη. Παιρνεις ενα απλο πολυκλονο καλωδιο, αν θες το τερματιζεις με καποιο ακροδεκτη (πχ. διχαλο) και ενωνεις πικαπ με phono ή ενισχυτη. Τα υπολοιπα με τα iec ξεχασε τα

Re: Απάντηση: diy γειωση. Τη βοηθεια σας.

το πικαπ σου ποιο ειναι? Λογικα εχει μια υποδοχη (συνηθως απλη βιδα και παξιμαδι) για περασμα καλωδιου γειωσης. Το phono ή ο ενισχυτης σου πρεπει να εχει μια ιδια υποδοχη. Παιρνεις ενα απλο πολυκλονο καλωδιο, αν θες το τερματιζεις με καποιο ακροδεκτη (πχ. διχαλο) και ενωνεις πικαπ με phono ή ενισχυτη. Τα υπολοιπα με τα iec ξεχασε τα
Κοιταξε δεν ειμαι ασχετος. Η καφαλη γειωνεται με αυτο τον τροπο και ναι ειναι γειωμενη ηδη. Το προβλημα ειναι στο πλατο και τον δισκο. Οσο για τις αλλες γειωσεις απλα εχω ακουσει και διαβασει οτι βελτιωνεται ο ηχος και ηθελα να το δοκιμασω.

η γειωση της κεφαλης και του βραχιονα σου ειναι απο τα rca. Η γειωση του σασσι και του πλατου γινεται συνηθως οπως σου ειπα. Κομμενα iec πρωτη φορα ακουω και ειναι μεγαλη χαζομαρα

Και εγω θα ελεγα αντι να πας σε μια τετοια λυση, να κοιταξεις καλυτερα την γειωση του πικαπ και μονο. Αφου εκει ειναι και το προβλημα ετσι κι αλλιως.

Αν τωρα θελεις να γειωσεις ολα τα μηχανακια αυτο ειναι μια αλλη ιστορια, αλλα λυση για το πικαπ δεν βλεπω να δινει κατι τετοιο. ΙΜΗΟ παντα.

Η πριζα του πικ απ δεν ειναι σουκο ειναι η απλη πριζα. Πολυ μου εχουν πει να γειωσω το πηγαδι. Ασε που το εκανα πριν απο λιγο. Ενωσα το πηγαδι στη γειωση του phono stage οπου γειωνει και η κεφαλη.

Στο δίκτυο της ΔΕΗ θα γειώσεις μόνο μια συσκευή οι υπόλοιπες θα γειώνονται μεταξύ τους μέσω των καλωδίων σύνδεσης σήματος rca.

Στο δίκτυο της ΔΕΗ θα γειώσεις μόνο μια συσκευή οι υπόλοιπες θα γειώνονται μεταξύ τους μέσω των καλωδίων σύνδεσης σήματος rca.
Δεν το ηξερα οτι μπορει να γινει ετσι... Ναι ενταξει μεχρι εδω αλλα ειναι τελικα σωστο να τραβηξω καλωδιο και να κανω τη πατεντα που εγραψα στην αρχη του νηματος η θα κλαιω τα μηχανηματα μου; Μαλιστα αυτη τη μεθοδο την ειδα στο youtube να τη περιγραφει ενας κατασκευαστης. Παω να βρω το βιντεο και επανερχομαι.

To βρηκα το βιντεο! Δειτε το.
Οταν το ειδα σκεφτηκα οτι καλο θα ηταν να κανω τη πατεντα για τη γειωση. Ειναι περιπου μετα το μισο βιντεο αλλα δειτε το ολο αν δε βαριεσται. Μικρο ειναι.
http://www.youtube.com/watch?v=piPI_ByD0Q0&feature=related

θα γειώσεις το σασι του πλατώ με το σασσί του ενισχυτή με τους προβλεπόμενους ακροδέκτες. Μετα πρεπει να ελεγξεις αν ο ενισχυτής σου όντως γειωνεται σωστά (πχ αλλαξε καλώδιο τροφοδοσίας και σφίξε τις επαφες μεσα στην πριζα).

οσον αφορα τον ήχο, ελεγξε τις πολικότητες στις τροφοδοσιες ώστε κάθε συσκευή να παιρνει φάση στον σωστό ακροδέκτη. Υπαρχει σχετικό thread που περιγραφει αναλυτικά την διαδικασία

Last edited:

θα γειώσεις το σασι του πλατώ με το σασσί του ενισχυτή με τους προβλεπόμενους ακροδέκτες. Μετα πρεπει να ελεγξεις αν ο ενισχυτής σου όντως γειωνεται σωστά (πχ αλλαξε καλώδιο τροφοδοσίας και σφίξε τις επαφες μεσα στην πριζα).

οσον αφορα τον ήχο, ελεγξε τις πολικότητες στις τροφοδοσιες ώστε κάθε συσκευή να παιρνει φάση στον σωστό ακροδέκτη. Υπαρχει σχετικό thread που περιγραφει αναλυτικά την διαδικασία
Ναι εχω δει το νημα απλα πρεπει να παρω κι ενα πολυμετρακι καποια στιγμη για να μπορω να κανω ολη τη διαδικασια...-bye-

Πιστευω οτι ειναι πολυ καλη συμβουλη η υλοποιηση τετοιου τυπου γειωσης με πριζα σουκο. Το τυπακι στο βιντεο πρεπει να ειναι πολυ πορωμενο με το hi-fi.

πρεπει να παρω κι ενα πολυμετρακι καποια στιγμη για να μπορω να κανω ολη τη διαδικασια...-bye-

αμα βαριέσαι να βγεις για ψωνια και δεν βιάζεσαι (όπως σε κόβω) χτύπα ονλάιν ένα τέτοιο:

http://cgi.ebay.co.uk/New-LCD-Digit...039?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item335e75cad7

ούτε καν 3 ευρώ
icon10.gif

αμα βαριέσαι να βγεις για ψωνια και δεν βιάζεσαι (όπως σε κόβω) χτύπα ονλάιν ένα τέτοιο:

http://cgi.ebay.co.uk/New-LCD-Digit...039?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item335e75cad7

ούτε καν 3 ευρώ
icon10.gif
Πολυ καλο! Αν και επεσες εξω. Δεν τα παω καλα με τις online αγορες. Προτιμω να βγαινω εξω για ψωνια:2thumb22sup:

Πιστευω οτι ειναι πολυ καλη συμβουλη η υλοποιηση τετοιου τυπου γειωσης με πριζα σουκο. Το τυπακι στο βιντεο πρεπει να ειναι πολυ πορωμενο με το hi-fi.

ναι αλλά θελει προσοχή να μην δημιουργεί κανείς ground loops. αν γειώνεις μια συσκευή απο δυο μεριές σε δυο σημεία τοτε ισως υπαρξει θέμα..

στη θεση σου θα δοκίμαζα πρώτα την πεπατημένη που περιγραφηκε παραπάνω, και αργότερα θα το ξανασκεφτόμουνα.

Παλια ειχα λαμπες φθοριου στο σπιτι και οποτε αναβαν και ακουγα cd απο την digital coaxial εξοδο εκανε διακοπες ο ηχος... Οταν ομως εδεινα το ψηφιακο σημα απο την οπτικη ινα δεν συναιβενε κατι τετοιο οποτε υπεθεσα οτι το ψηφιακο σημα απο την coaxial εξοδο επιδη ηταν ηλεκτρικο ειναι ευαισθητο στις αλλαγες απο εξωγενεις παραγοντες ισως επειδη τα μηχανηματα μου δεν εχουν πριζες σουκο για να γειωνονται. Μπορει να λεω και αρλουμπες... Τα φωτα σας παρακαλω.

ναι αλλά θελει προσοχή να μην δημιουργεί κανείς ground loops. αν γειώνεις μια συσκευή απο δυο μεριές σε δυο σημεία τοτε ισως υπαρξει θέμα..

στη θεση σου θα δοκίμαζα πρώτα την πεπατημένη που περιγραφηκε παραπάνω, και αργότερα θα το ξανασκεφτόμουνα.
Τι ειναι τα ground loops;

Τι ειναι τα ground loops;

Βρόγχοι γείωσης.

Σε ένα ηχητικό σύστημα οι γειώσεις πρέπει να καταλήγουν σε ένα κοινό σημείο και όχι το κάθε ένα να γειώνετε χωριστά σε διαφορετικό σημείο.

Φαντάσου μια τοπολογία αστέρα όπου η κάθε συσκευή καταλήγει γειωμένη σε ένα κοινό σημείο.