Γενική ερώτηση σχετικά με τύπο σήματος

Ekimmu

New member
10 December 2014
12
Καλησπέρα φίλοι μου. Τα φώτα σας θέλω σε μια απορία μου:

Ο ΑΝΤ1 ας πούμε, όπως και όλοι οι σταθμοί στη χώρα μας (εκτός από ΝΕΡΙΤ HD) εκπέμπουν σε 576i. (720x576 / 50 fields per second και όχι 60 λόγω ότι χρησιμοποιούμε PAL system)

Ας πούμε τώρα ότι εγώ έχω μια HDTV με ανάλυση 1400x900 ή οποιαδήποτε άλλη HDTV, την οποία έχω συνδέσει με τον Mpeg-4 decoder μου μέσω HDMI.

Το σήμα προφανώς γίνεται upscale στη native resolution της τηλεόρασης αλλά γίνεται επίσης και deinterlaced?? Δηλαδή η τηλεόραση το μετατρέπει σε progressive για να το πάει προς προβολή ή όχι το αφήνει ως έχει?

LCD + LED προβάλουν αποκλειστικά progressive εικόνες η λειτουργεί κάπως αλλιώς το όλο θέμα?

Ευχαριστώ πάιδες!!!

Δηλαδή φίλε μου οι τηλεοράσεις αυτού του τύπου (LCD-LED) δεν μπορούν να προβάλουν interlace signal? Πάντα κάνουν convert i to p?

Αυτό εξαρτάται από το panel.Αν είναι 1920x1080p ή 1920x1080i.

LCD είναι ,δεν υπάρχουν LED τηλεοράσεις.Ο όρος LED αναφέρεται στον οπίσθιο φωτισμό του LCD.

LCD + LED προβάλουν αποκλειστικά progressive εικόνες

Αποκλειστικά progressive.

Για την ιστορία υπήρχε μια τεχνολογία απεικόνισης που προέβαλε interlaced (μισές γραμμές σε κάθε σάρωση) , ήταν πριν αρκετά χρόνια οι πλάσμα ALIS...http://en.wikipedia.org/wiki/Alternate_lighting_of_surfaces

Και τότε ποία η διαφορά του 1080p με το 1080i στις LCD από τη στιγμή που μια TV broadcast ας πούμε είτε είναι 1080p είτε 1080i θα μετατραπεί σε p στην οθόνη μας??

Συνήθως οι hd δέκτες βγάζουν έξοδο 1080i. Οπότε το scaling γίνεται στον δέκτη και η τηλεόραση αναλαμβάνει την απόπλεξη.
Σαφώς υπάρχει διαφορά μεταξύ native progressive υλικού και interlaced αποπλεγμένου. Παίζει ρόλο βέβαια και η ποιότητα του deinterlacing της τηλεόρασης.

Βασικά ο δέκτης που έχω εγώ μου επιτρέπει να επιλέξω τον τύπο του σήματος που θα λάβει η οθόνη μου. 480i/p 576i/p 720p 1080i 1080p & by source (native).

Άρα λογικά στην περίπτωση που βλέπω mega ας πούμε που εκπέμπει 576i και επιλέξω να δέχεται η οθόνη 1080i εκεί τι γίνεται? γιατί το scaling σίγουρα θα γίνει στον δεκτή αλλά μετά λογικά θα γίνει re-scaling το σήμα για να προσαρμοστεί στην οθόνη αν αυτή έχει native ανάλυση 1400x900 σωστά?

Αν είναι τηλεόραση δώσ'της την τελευταία επιλογή που λες (native) για να κάνει αυτή το scaling.
Αν είναι monitor θα έχει χάλια scaling, δεν ξέρω κάνε δοκιμές.