Γενική Συζήτηση για COSMOTE TV

angelalex

AVClub Addicted Member
24 December 2018
1,989
Αθήνα
Εγώ είχα απλά περιέργεια να δω πως είναι κατά τ' αλλά αφού είναι το ίδιο όλα καλά. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η nova που την είχαν για ξεγραμμένη και ορθοπόδησε και έχει και θεματικά κανάλια (πχ premier league, το prime που έχει τους καλύτερους αγώνες, το start που διατίθεται σε όλα τα πακέτα) και η Cosmote tv έχει μείνει στάσιμη όσον αφορά το branding και τα κανάλια να τα βάλει σε κατηγορίες να αλλάξει το branding κλπ. Δεν ξέρω τι περιμένουν αλλά πρέπει να αλλάξουν στρατηγική όσον αφορά αυτό το θέμα

Ολοι αυτη τη περιεργια ειχαμε και με αυτη θα μεινουμε μαλλον...
Τελος παντων το θεμα ειναι οτι απο περισυ που εγινε η συνεργια με τη NOVA (που δε το συζητω, ηταν ΤΟΠ για το καθε συνδρομητη αυτο) δε ξαναειδαμε κατι να προστιθεται και μαλλον δε θα ξαναδουμε ετσι πως πανε τα πραγματα.

Δηλαδη μια αναδιοργάνωση δεν έχουν κάνει ακόμα τα ίδια σήματα ακόμα το ίδιο μοτίβο, ακόμα και στα αθλητικά δεν διεκδικεί πχ το γαλλικό πρωτάθλημα που είναι προς διάθεση, κανένα καινούριο κανάλι. Καλά σε ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ κλπ δεν το συζητώ, εκεί το έχουν παρατήσει το θέμα. Ελπίζω να μας διαβάζουν να τα δουν.
ταινιες και σειρες τους δικαιολογω και τη nova μαζι η επελαση των streaming πλατφορμων δεν τους εχει δωσει πολλα περιθωρια οπως γινοταν παλια τωρα με συμφωνιες τυπου netflix ειναι ενας τροπος βελτιωσης του περιεχομενου.

Εγώ δεν έχω πρόθεση να φύγω από συνδυαστικό της cosmote με TV που με βολεύει για εναέριο από κολόνα ΔΕΗ FTTH (δεν ξέρω και τι θα παίζει με τις IP και το bandwidth ως ISP της ΔΕΗ, προτιμώ παραδοσιακό ΟΤΕ routing), το θέμα είναι ότι η Vodafone (Fiber2all) που για κακή μας τύχη έχει αναλάβει το έργο με το σκάψιμο στην πόλη μου για τις υπόγειες από δρόμο FTTH πάει με ρυθμούς χελώνας (τι πιο σύνηθες για Vodafone) ενώ σε διπλανή πόλη που ανέλαβε η Cosmote έχουν FTTH εδώ και λίγα χρόνια. Δεν έχω επιλογή για Cosmote FTTH

Τώρα που θα φύγουν και ολα τα μουσικά θεματικά του MTV από όλες τις πλατφόρμες στο τέλος της χρονιάς θα αδειάσουν κι άλλο από θεματικά κανάλια, θα μείνει μόνο το ριάλιτυ Mtv ..
Ήδη γίνεται χαμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, εκεί έχουν όλο το χαρτοφυλάκιο θεματικών της paramount, και θα χάσουν και comedy central. Teen nick, μαζί με mtv 80s, mtv 90s, mtv 00s, mtv live, club mtv, mtv hits, nick music. Θα παραμείνουν μόνο mtv global, nickelodeon, nick jr, nick toons... Κλείνουν όλα από την γραμμική τηλεόραση

Last edited:
Εδώ έχουν κλειδωμένα κανάλια, πχ τα περισσότερα μουσικά, το ελληνικό euronews σε συγκεκριμένες συσκευές.
Έχεις πρόσβαση σε αυτά μόνο μέσω των αποκωδικοποιητών τους.
Πχ δεν μπορείς να τα δεις σε laptop ή tablet.
Κλείδωμα καναλιών με βάση όχι το πακέτο σου αλλά τη συσκευή παρακολούθησης!
Παγκόσμια ελληνική πατέντα, μόνο στην Ελλάδα αυτά.
Και μας κάνει εντύπωση που αυτό το start κανάλι θα το έχουν κλειδωμένο σε συγκεκριμένα πακέτα;
Οι άνθρωποι έχουν μαλώσει με τη λογική.

@SatZapper γιατί κλείνουν;
Το πιο πιθανό να τα κλείσει η Paramount.

Και το Disney channel είναι θέμα χρόνου να κλείσει.
Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που εκπέμπει ακόμη.

https://media1.hu/wp-content/uploads/2025/07/paramount-csatorna-shutdown-media1.jpg

Μάλλον το επιβάλει ο νέος ιδιοκτήτης sky dance, ο οποίος δίνει κατεύθυνση ανάπτυξης μόνο στο streaming. Θεματικά fast Mtv ανοίγουν μόνο στο pluto tv ..

• Like
Reactions: voys
Για ακόμη μια φορά μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση που το νήμα "κλαίει""για ακόμα ένα κανάλι κονσέρβα ,που κάποιοι το διαθέτουν ήδη με άλλο όνομα .ημαρτον,την κατάντια της μη προσθήκης θεματικου γραμμικού περιεχομένου πόσο γαργαρα να την κάνουμε ;η nova και η vodafone στα θεματικά τύπου ντοκιμαντέρ τουλάχιστον είναι μπροστά .
Γιατί η τεράστια πλειοψηφία (μέσα και εγώ) πληρώνει συνδρομητική αποκλειστικά για τα αθλητικά και δεν βλέπει άλλα κανάλια

Γιατί η τεράστια πλειοψηφία (μέσα και εγώ) πληρώνει συνδρομητική αποκλειστικά για τα αθλητικά και δεν βλέπει άλλα κανάλια
Και σε αυτό έχεις δίκιο σε εμάς γιατί δεν το δίνουν? Ναι και ας έχει τα ίδια είναι ένα "τυράκι"

το ίδιο προβλέπεται και για τα fox και τα national geographic...
Πρόσφατα είχαμε και η επιστροφή των national geographic ιδιαίτερα στον Sky Germany, αλλά και στον Sky Italia που πέταξαν επίσης έξω τα άχρηστα Discovery (μαζί με τα Eurosport,σε αυτό το θέμα ήταν μπροστάρης τελικά η COSMOTE TV!), που ασχολούνται πλέον με την επίγεια ψηφιακή στην Ιταλία και μέσω δορυφόρου στην Γερμανία...

Από τις 700 και χιλιάδες συνδρομητές που έχει η COSMOTE TV, περίπου οι 250 με 300 χιλιάδες είναι οι ψυχαγωγικοί συνδρομητές, οπότε η πλατφόρμα είναι γενική δεν έχει μόνο στόχευση στα αθλητικά, απλά η παραδοσιακή συνδρομητική δέχεται μεγάλη πίεση ανταγωνισμού από τις Streaming πλατφόρμες του Εξωτερικού για αυτό και ξεκίνησαν οι συνεργασίες με αυτές...

• Like
Reactions: pepis and karras
Από τις 700 και χιλιάδες συνδρομητές που έχει η COSMOTE TV, περίπου οι 250 με 300 χιλιάδες είναι οι ψυχαγωγικοί συνδρομητές, οπότε η πλατφόρμα είναι γενική δεν έχει μόνο στόχευση στα αθλητικά, απλά η παραδοσιακή συνδρομητική δέχεται μεγάλη πίεση ανταγωνισμού από τις Streaming πλατφόρμες του Εξωτερικού για αυτό και ξεκίνησαν οι συνεργασίες με αυτές...
Για αυτά τα νούμερα ποια είναι η πηγή;

Βγάλτε μια ψηφορια, εδώ στο σαιτ, να ψηφίσουμε όλοι, να δούμε τι ενδιαφέρει το σύνολο.

Βγάλτε μια ψηφορια, εδώ στο σαιτ, να ψηφίσουμε όλοι, να δούμε τι ενδιαφέρει το σύνολο.
Και όλο το site να ψηφίσει είναι και μικρός αριθμός και μη αντιπροσωπευτικός αφού το forum είναι εξειδικευμένης θεματολογίας που δεν αντιπροσωπεύει τον μέσο συνδρομητή

Μου κάνει εντύπωση που πολλοί δεν ξέρετε ότι η τεράστια πλειοψηφία βάζει συνδρομητική αποκλειστικά για τα αθλητικά, όλα τα μέτρα κατά της πειρατείας, η πρωτόγνωρη συμφωνία Cosmote-Nova κτλ προφανώς γίνονται με αυτό ως δεδομένο, αλλιώς δεν θα γινόταν

Ποιος κάθετε να δει γραμμικά καναλια πλέον? Ένα χρόνο που έχω συνδρομή μόνο αθλητικά βλέπω και on demand. Αν όντως έβλεπαν πιστεύω η cosmote δεν θα τα άφηνε έτσι, θα είχε προσθέσει κάποια τόσα χρόνια που είναι στάσιμη σε αυτό θέμα.

Ποιος κάθετε να δει γραμμικά καναλια πλέον? Ένα χρόνο που έχω συνδρομή μόνο αθλητικά βλέπω και on demand. Αν όντως έβλεπαν πιστεύω η cosmote δεν θα τα άφηνε έτσι, θα είχε προσθέσει κάποια τόσα χρόνια που είναι στάσιμη σε αυτό θέμα.
Εντάξει και εγώ δύσκολα θα καθίσω να δω γραμμικό περιεχόμενο αλλά υπάρχει ικανοποιητική μερίδα συνδρομητών που τους ενδιαφέρει. Το θέμα είναι ότι με τη συμφωνία ανταλλαγής αθλητικού περιεχομένου και με τη συμφωνία με το Netflix (2025 έχουμε Cosmote το βάζω μόνος μου, δεν κάνεις και καμιά έκπτωση), ούτε γραμμικά κανάλια βάζουν ( πότε μπήκε το τελευταίο; ) ούτε και τον On Demand κατάλογο εμπλουτίζουν. Τουτέστιν αν και Γερμανοί μια χαρά τους έκατσε η Ελληνική πραγματικότητα.