Γενικό up-to-date σε αποτυχημένο HOME CINEMA

bbOas

New member
22 January 2009
80
Μαρούσι
Καλησπέρα σε όλους,
επειδή όταν πρωτοέστησα το σύστημα, δεν έμεινα ικανοποιημένος, θα ήθελα, παρακαλώ, τις συμβουλές σας, να μην την ξαναπατήσω. Ότι μου προτείνετε, παρακαλώ, να μην είναι για extreme καταστάσεις, αλλά στην λογική του υπάρχοντος συστήματος (βέβαια του 2009).
Λοιπόν, στο υπόγειο (4μ Χ 8μ) έχω εγκαταστήσει από το 2004 τα παρακάτω :
Βιντεοπροβολέας SONY HS-20, πανί OTHELLO 112'', Ενισχυτής ΥΑΜΑΗΑ RX-V1400, DVD PIONEER DV-868, PS3 και Ηχεία: Μπροστά JMLab Cobalt 816S, Κεντρικό JMLab Cobalt CC800S, πίσω B&W DM-602 και τέλος SUB Tannoy S-SUB15.
Μετά από ακροάσεις 4,5 χρόνων, μπορώ να σας πω τα εξείς. Ο ήχος στις ταινίες είναι πάρα πολύ καλός, στην μουσική όμως απαράδεκτος άν και έχω δοκιμάσει τα πάντα. Πολύ ξερός, πολλές μεσαίες, χωρίς μπάσσο. Όταν είχα αγοράσει τον εξοπλισμό, επειδή ο ΥΑΜΑΗΑ δεν ήταν ετοιμοπαράδοτος, μου είχαν φέρει έναν SONY 333 και ο ήχος στην μουσική ήταν πολύ καλύτερος.
Τώρα θέλω στην μουσική να υπάρχει άφθονο μπάσσο, βαθύ μπάσσο,drums και μπάσσο θέλω να τα "αισθάνομαι στην καρδιά".
Επίσης ο βιντεοπροβολέας αν και μη θορυβώδης 25db και 23db eco mode, τα βράδια, όταν τα παιδιά κοιμούνται στον πάνω όροφο καταντάει πολύ ενοχλητικός για μας, αφού περισσότερο ακούμε τον ανεμιστήρα, παρά τον ήχο της ταινίας.
Η πορεία που σκέφτομαι να χαράξω είναι η εξής : Πρώτα αλλάζω τον ενισχυτή, κατόπιν μετατροπή του συστήματος σε 7.1 με την αγορά 2 ηχείων ακόμα και τέλος αντικατάσταση του βιντεοπροβολέα. Ακούω, με χαρά, τις προτάσεις σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

φιλε μου χεια χαρα!!!πες μας λιγο ποσα θελεις να δαπανησεις και μετα χαρας να βοηθησουμε ολοι!!!

Γεια χαρά και σε σένα.
Μέχρι 2000 για ενισχυτή μέχρι 2000 για ηχεία άν αντικαταστήσω τα μπροστά.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να λύσω οποσδήποτε τι φταίει τώρα για το απαράδεκτο του ήχου όταν παίζει cd's. Φταίει ο ενισχυτής, τα ηχεία ή η ακουστική του υπογείου; Γιατί αν χαλάσω 4 χιλιάρικα και έχω τα ίδια αποτελέσματα, καλύτερα να μην τα δώσω. Αν είναι να τα δώσω και να έχω το επιθυνητό αποτέλεσμα, χαλάλι τους.

Δε νομίζω πως με έναν πολυκάναλο ψηφιακής ενίσχυσης θα έχεις καλό αποτέλεσμα σε δικάναλο ήχο.
Οπότε είτε πας για αγορά δύο ενισχυτών (δικάναλο για μουσική, πολυκάναλο για σινεμά) ή παίρνεις έναν αναλογικό πολυκάναλο και αφήνεις την πηγή να κάνει την αποκωδικοποίηση των νέων ηχητικών φορμά για το home cinema.

Καλησπέρα σε όλους,
επειδή όταν πρωτοέστησα το σύστημα, δεν έμεινα ικανοποιημένος, θα ήθελα, παρακαλώ, τις συμβουλές σας, να μην την ξαναπατήσω. Ότι μου προτείνετε, παρακαλώ, να μην είναι για extreme καταστάσεις, αλλά στην λογική του υπάρχοντος συστήματος (βέβαια του 2009).
Λοιπόν, στο υπόγειο (4μ Χ 8μ) έχω εγκαταστήσει από το 2004 τα παρακάτω :
Βιντεοπροβολέας SONY HS-20, πανί OTHELLO 112'', Ενισχυτής ΥΑΜΑΗΑ RX-V1400, DVD PIONEER DV-868, PS3 και Ηχεία: Μπροστά JMLab Cobalt 816S, Κεντρικό JMLab Cobalt CC800S, πίσω B&W DM-602 και τέλος SUB Tannoy S-SUB15.
Μετά από ακροάσεις 4,5 χρόνων, μπορώ να σας πω τα εξείς. Ο ήχος στις ταινίες είναι πάρα πολύ καλός, στην μουσική όμως απαράδεκτος άν και έχω δοκιμάσει τα πάντα. Πολύ ξερός, πολλές μεσαίες, χωρίς μπάσσο. Όταν είχα αγοράσει τον εξοπλισμό, επειδή ο ΥΑΜΑΗΑ δεν ήταν ετοιμοπαράδοτος, μου είχαν φέρει έναν SONY 333 και ο ήχος στην μουσική ήταν πολύ καλύτερος.
Τώρα θέλω στην μουσική να υπάρχει άφθονο μπάσσο, βαθύ μπάσσο,drums και μπάσσο θέλω να τα "αισθάνομαι στην καρδιά".
Επίσης ο βιντεοπροβολέας αν και μη θορυβώδης 25db και 23db eco mode, τα βράδια, όταν τα παιδιά κοιμούνται στον πάνω όροφο καταντάει πολύ ενοχλητικός για μας, αφού περισσότερο ακούμε τον ανεμιστήρα, παρά τον ήχο της ταινίας.
Η πορεία που σκέφτομαι να χαράξω είναι η εξής : Πρώτα αλλάζω τον ενισχυτή, κατόπιν μετατροπή του συστήματος σε 7.1 με την αγορά 2 ηχείων ακόμα και τέλος αντικατάσταση του βιντεοπροβολέα. Ακούω, με χαρά, τις προτάσεις σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

γενικα ετσι που σκεφτεσαι παλι σε αποτυχημενο σε βλεπω

Κοστολογικά και με την λογική όπως λές του υπάρχοντος συστήματος, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρεις και πολλά πράγματα καλύτερα απο τα ήδη.
Αυτο γιατί θέτεις απαιτήσεις που η λέξη οικονομία,και κυρίως η απάιτηση γιά πολύ καλή μουσική δεν μπορεί να τις αντέξει πάρα πολύ...
Εαν θέλεις γίνε περισσότερο αναλυτικός σχετικά με το που μπορείς να φτάσεις οικονομικά γιά να μην γεμίσουμε 10 σελίδες με προτάσεις ανέφυκτες γιά εσένα.

Παιδιά ίσως να μην έχω γίνει κατανοητός, ο ήχος στην μουσική είναι παντελώς απαράδεκτος. Για να καταλάβετε, ένας δικάναλος ενισχυτής PIONEER και δύο ηχειάκια BOSE που είχα αγοράσει πριν 20 χρόνια είναι δέκα επίπεδα πάνω σε ποιότητα. Σας έγραψα στο αρχικό post ότι το ίδιο σύστημα με άλλον ενισχυτή έπαιζε όχι τέλεια αλλά πολύ καλύτερα. Μήπως οι YAMAHA είναι πιό σκληροί με πιο πολλές μεσαίες και ενδεχομένως ένας PIONEER ή SONY ή DENON ή κάτι άλλο είναι πιο μουσικό; Μήπως τα JMLab που έχω δεν πρόκειται να βγάλουν ποτέ τον ήχο που θέλω ότι ενισχυτή και να βάλω; Δεν ψάχνω για κάτι HI-END, αλλά εν πάση περιπτώση, έχω απαίτηση το 2009 δίνοντας 4-5χιλ. να έχω έναν ήχο εφάμιλλο τουλάχιστο με τον ήχο που είχαμε στα στερεοφωνικά μας την δεκαετία του '80 ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ.

εαν παρεις ενα προ av primare , theta , krell και μια σωστη μουσικη 3αδα ηχειων με σωστα καλωδια και πηγη ισως βρεις αυτο που ζητας .
γιατι δεν κοιτας στις αγγελιες ???

Πάνω από όλα είναι θέμα χώρου. Αν δεν κάνει ο χώρος, και 100 χιλιάρικα να δώσεις, δεν γίνεται τίποτα. Αν ο χώρος είναι εντάξει όμως, τότε αυτό που νομίζω ότι χρειάζεσαι είναι άλλα ηχεία. Τι ηχεία? Να έχουν μεγάλα woofer. 10" και πάνω. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν φθηνά τέτοια. Τα μόνα που γνωρίζω (και έχω), τα οποία είναι σχετικά πολύ φθηνά, είναι τα dali concept 10, τα οποία όμως, ενώ στα χαμηλά σκίζουν, στα μεσαία και ψιλά πρέπει να είναι το περισσότερο μέτρια. Όταν βάζω μουσική και παίζουν μόνα τους και μετά βάζω να παίξουν παράλληλα και τα B&W M1, βλέπω πολύ αισθητή διαφορά. Όταν παίζουν μαζί το ένα ολοκληρώνει το άλλο. Αν θέλεις να πάρεις ηχείο που να τα έχει όλα, πας παράδειγμα στα B&W 801D, τα οποία όμως καλύτερα να μην σου πω πόσο έχουν.
Υπάρχει και η λύση των do it yourself ηχείων, αλλά εκεί θέλει πολλές γνώσεις.
Αν βρεις κάποιον να μπορεί να σου κάνει ηχεία όπως τα θέλεις, θα πληρώσεις 1/5 από ότι θα πλήρωνες για έτοιμες προτάσεις.
Από εκεί και πέρα, τα μεγάλα και ακριβά ηχεία θέλουν και πολύ ισχύη, άρα καλύτερο ενισχυτή. Εγώ τα dali concept 10 που έχουν αντίσταση 6Ω, τα έχω συνδέσει στον Pioneer LX70 που δίνει 180W στα 6Ω ( στα χαρτιά :-) ) και για να παίξω δυνατά μουσική ή μια ταινία, θέλει να ανέβω στα -20db με -15db τουλάχιστον (σε κάποιες ταινίες και -10db) ενώ τα Μ1 με αντίσταση 8Ω χρειάζονταν -30db με -25db πάνω κάτω.

Απάντηση: Re: Γενικό up-to-date σε αποτυχημένο HOME CINEMA

Πάνω από όλα είναι θέμα χώρου. Αν δεν κάνει ο χώρος, και 100 χιλιάρικα να δώσεις, δεν γίνεται τίποτα. Αν ο χώρος είναι εντάξει όμως, τότε αυτό που νομίζω ότι χρειάζεσαι είναι άλλα ηχεία. Τι ηχεία? Να έχουν μεγάλα woofer. 10" και πάνω. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν φθηνά τέτοια. Τα μόνα που γνωρίζω (και έχω), τα οποία είναι σχετικά πολύ φθηνά, είναι τα dali concept 10, τα οποία όμως, ενώ στα χαμηλά σκίζουν, στα μεσαία και ψιλά πρέπει να είναι το περισσότερο μέτρια. Όταν βάζω μουσική και παίζουν μόνα τους και μετά βάζω να παίξουν παράλληλα και τα B&W M1, βλέπω πολύ αισθητή διαφορά. Όταν παίζουν μαζί το ένα ολοκληρώνει το άλλο. Αν θέλεις να πάρεις ηχείο που να τα έχει όλα, πας παράδειγμα στα B&W 801D, τα οποία όμως καλύτερα να μην σου πω πόσο έχουν.
Αν βρεις κάποιον να μπορεί να σου κάνει ηχεία όπως τα θέλεις, θα πληρώσεις 1/5 από ότι θα πλήρωνες για έτοιμες προτάσεις.
Από εκεί και πέρα, τα μεγάλα και ακριβά ηχεία θέλουν και πολύ ισχύη, άρα καλύτερο ενισχυτή. Εγώ τα dali concept 10 που έχουν αντίσταση 6Ω, τα έχω συνδέσει στον Pioneer LX70 που δίνει 180W στα 6Ω ( στα χαρτιά :-) ) και για να παίξω δυνατά μουσική ή μια ταινία, θέλει να ανέβω στα -20db με -15db τουλάχιστον (σε κάποιες ταινίες και -10db) ενώ τα Μ1 με αντίσταση 8Ω χρειάζονταν -30db με -25db πάνω κάτω.

Ακριβώς έτσι...εκεί είναι όλα τα λεφτά....

Άρα μάλλον καταλήγουμε, ότι καταρχήν πρέπει να βρω έναν ειδικό να δει τον χώρο, που σίγουρα θα έχει και αυτός τα προβληματάκια του (οι 3 πλευρές είναι τοιχεία σκυροδέματος), να τον βελτιώσει και κατόπιν να ακούσουμε μερικές λύσεις με ηχεία απ'ότι κατάλαβα 5-10χιλ. Ξέρετε κάποιον; Να έχει όμως την δυνατότητα να φέρει κάποια ηχεία επί τόπου να τα ακούσουμε πριν δώσω τόσα χρήματα.