Για επεξεργαστη ΙΝΤΕL i7 ποια Μητρικη της ASUS η της GIGABYTE Προτεινετε ;;;;;

Ναι την είδα στη πρώτη σελίδα που την είχες ποστάρει , σορυ για την άκυρη ερώτηση.
πάντως η κάρτα γραφικών βρίσκεται στον επεξεργαστή σου
οι περισσότεροι επεξεργαστές στο 1150 έτσι είναι

Ναι την είδα στη πρώτη σελίδα που την είχες ποστάρει , σορυ για την άκυρη ερώτηση.
πάντως η κάρτα γραφικών βρίσκεται στον επεξεργαστή σου
οι περισσότεροι επεξεργαστές στο 1150 έτσι είναι

Εγω πιστευω το αντιθετο με αυτο που διαβαζω ..... Indegrated intel hd graphics

Ολοι οι 1150 επεξεργαστες εχουν Indegrated intel hd graphics για αυτο στο γραφει δεν υπαρχει πλεον καινουρια μητρικη intel chipset που να εχει γραφικα εκτος του επεξεργαστη.

Αν ειχε θα σου εγραφε και ακριβως ποια καρτα εχει πχ HD 4400 η HD 4600

Παραδειγμα ο i7-4790k που εχω εχει την HD 4600 ο i3-4130 που παλι εχω εχει την HD 4400 υπαρχει και σε επεξεργαστες η HD 5000

Re: Απάντηση: Για επεξεργαστη ΙΝΤΕL i7 ποια Μητρικη της ASUS η της GIGABYTE Πρ

Εγω πιστευω το αντιθετο με αυτο που διαβαζω ..... Indegrated intel hd graphics

Έχει προχωρήσει η τεχνολογία , για αυτό στο λέμε , δεν είναι όπως παλιά

Last edited:
Γενικές προτάσεις για RAM...

Βαγγέλη, καλησπέρα κι από μένα

Τα υλικά που διάλεξες είναι πρώτης ποιότητας σε αρκετά προσιτή τιμή, για τη δουλειά που θέλεις να κάνουν και πολύ παραπάνω. Τους επεξεργαστές που προτείνουν οι φίλοι, να τους μελετήσεις, σταθμίζοντας και το budget σου, για να κάνεις τη σωστότερη επιλογή. Ασφαλώς, όσο ανεβαίνεις κατηγορία, τόσο πιο δυνατό υπολογιστή θα φτιάξεις, αλλά η λέξη "δυνατός" έχει να κάνει και με τη χρήση του. Αν, επί παραδείγματι, θέλεις εκτός από την αναπαραγωγή video και μουσικής, να μπορείς να ριπάρεις, να επεξεργάζεσαι και να αποθηκεύεις video, τότε ο δυνατότερος επεξεργαστής πρέπει να είναι σε προτεραιότητα, σε σχέση με κάποιον λιγότερο ισχυρό, αλλά με το βλέμμα πάντα στη τσέπη.

Αυτό που δεν αναφέρθηκε (αν αναφέρθηκε, ας με διορθώσει κάποιος) είναι το είδος και το μέγεθος της συνολικής μνήμης RAM, που θα μπει πάνω στη μητρική. Συνήθως, ο συνδυασμός μητρικής-επεξεργαστή-μνήμης, ως ενιαία οντότητα είναι αυτό που καθορίζει τη δύναμη του υπολογιστή, με δεδομένο ότι ο δίσκος συστήματος είναι κι αυτός σύγχρονος (π.χ. ένα σύγχρονος και επώνυμος SSD επαρκούς χωρητικότητας και καλών προδιαγραφών). Η κάρτα γραφικών αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο, και, εφ' όσον μπει στο σύστημα, απαλλάσσει τον επεξεργαστή από αυτή δουλειά και απελευθερώνει πόρους, που αλλιώς θα τους φορτωνόταν ο επεξεργαστής και η RAM, με ανάλογα αποτελέσματα.

Κατά την άποψή μου, δεν είναι σωστό να έχεις π.χ. έναν i7-4790k, πάνω σε μια εξίσου καλή μητρική και να περιορίζεσαι στα 4 GB RAM και μάλιστα χαμηλών προδιαγραφών. Ένας τέτοιος συνδυασμός μητρικής-επεξεργαστή απαιτεί και το ανάλογο είδος και ποσότητα RAM, π.χ. στα 2133~2400 MHz με CL11 ή και καλύτερο και κατ' ελάχιστον 8GB ή και 16GB ακόμα.

Αυτές οι μνήμες, που σημειωτέον ΠΡΕΠΕΙ να αγοραστούν σε kit ματσαρισμένων DIMMs, δεν είναι πολύ ακριβές σήμερα, εκτός κι αν ψάξεις κάτι εξωτικό, με πολύ χαμηλά timings (π.χ. CL9 ή χαμηλότερο).

Αυτά ως γενική συμβουλή.

Καλό απόγευμα.
-

Ευχαριστω Πολυ ! για τις απαντησεις σας ! Μνημη ΡΑΜ εχω μονο 8 Γιγα ματσαρισμενες μνημες ! επεξεργαστη τελικα εβαλα εναν i3 4130 για προχειρα καιθ κυριως γιατι τον βρηκα σε καλη τιμη 80 ευρω μεχρι να καταληξω πιον θα βαλω ελεγα να παιζει το πισι να μην καθεται ....

Εχω σκληρο SSD Samsung 850 evo 120 gb ξερω ειναι μικρος αλλα εχει μονο τα Γουιντους 10 και μερικα προγραματα μεσα οχι αρχεια !

το πισι παει σφαιρα !!!!!!! παρα πολυ γρηγορο !

..... αλλα το μονο που δεν παει Σφαιρα ειναι το Φωτοσιοπ οταν δουλευω στο Φωτοσιοπ η Εργασια αργει ... πιο πολυ και απο το παλιο μου Πισι ........ ελεγα οτι θελει κι αλλες μνημες ισως .......

ολα τα Αλλα προγραματα κτλ, δουλευουν Σφαιρα ! το Φωτοσιοπ σερνεται....

καρτα γραφικων εχω μια GTX 650TI 2Gb προχειρη και αυτη στα 60 Ευρω .... μεχρι να καταληξω σε καποια καλη διοτι τωρα ειναι ολες πανακριβες θα περιμενω για πιο καλη καρτα κανα χρονο ....

Ταχύτητες και hardware.....

Βαγγέλη, καλημέρα και πάλι

Η ταχύτητα απόκρισης στη λειτουργία του PC είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Σε καθημερινή χρήση, ένα σύγχρονο PC, ακόμα και με τους πιο ταπεινούς επεξεργαστές και με την πιο οικονομική αλλά σύγχρονη κάρτα γραφικών, θα πηγαίνει "σφαίρα", συγκρινόμενο πάντα με hardware υπολογιστών παλαιότερων γενεών. Επομένως, η πρώτη εντύπωση της "σφαίρας", που παρατήρησες, δεν είναι παράδοξη.

Από εκεί και μετά, σε βαριές εφαρμογές, μέσου ή μεγάλου "βάρους", η ταχύτητα σε έναν υπολογιστή, εξαρτάται ευθέως από το εγκατεστημένο hardware και γενικότερα, την όλη διαμόρφωσή του. Όπως έγραψα και πριν, η ποσότητα και η ταχύτητα της μνήμης RAM, είναι ένας από αυτούς τους παράγοντες. Σε συνδυασμό πάντα με τον επεξεργαστή, τη μητρική και το δίσκο συστήματος. Το photoshop θεωρείται βαριά εφαρμογή, γενικά. Εκτός από μητρική, επεξεργαστή, μνήμη RAM και δίσκο συστήματος, απαιτεί και καλή κάρτα γραφικών, γιατί κι αυτή συμμετέχει στην εφαρμογή. Υπάρχουν και βαρύτερες φυσικά, αλλά μην περιμένεις ταχύτητες σε βαριές εφαρμογές, με χαμηλού budget εξαρτήματα. Είναι φυσιολογικό να έχεις καθυστερήσεις.

Αυτά ως γενική παρατήρηση. Κατά τα λοιπά, με γειά το καινούργιο εργαλείο, να το χαίρεσαι!
-

Απάντηση: Ταχύτητες και hardware.....

Βαγγέλη, καλημέρα και πάλι

Η ταχύτητα απόκρισης στη λειτουργία του PC είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Σε καθημερινή χρήση, ένα σύγχρονο PC, ακόμα και με τους πιο ταπεινούς επεξεργαστές και με την πιο οικονομική αλλά σύγχρονη κάρτα γραφικών, θα πηγαίνει "σφαίρα", συγκρινόμενο πάντα με hardware υπολογιστών παλαιότερων γενεών. Επομένως, η πρώτη εντύπωση της "σφαίρας", που παρατήρησες, δεν είναι παράδοξη.

Από εκεί και μετά, σε βαριές εφαρμογές, μέσου ή μεγάλου "βάρους", η ταχύτητα σε έναν υπολογιστή, εξαρτάται ευθέως από το εγκατεστημένο hardware και γενικότερα, την όλη διαμόρφωσή του. Όπως έγραψα και πριν, η ποσότητα και η ταχύτητα της μνήμης RAM, είναι ένας από αυτούς τους παράγοντες. Σε συνδυασμό πάντα με τον επεξεργαστή, τη μητρική και το δίσκο συστήματος. Το photoshop θεωρείται βαριά εφαρμογή, γενικά. Εκτός από μητρική, επεξεργαστή, μνήμη RAM και δίσκο συστήματος, απαιτεί και καλή κάρτα γραφικών, γιατί κι αυτή συμμετέχει στην εφαρμογή. Υπάρχουν και βαρύτερες φυσικά, αλλά μην περιμένεις ταχύτητες σε βαριές εφαρμογές, με χαμηλού budget εξαρτήματα. Είναι φυσιολογικό να έχεις καθυστερήσεις.

Αυτά ως γενική παρατήρηση. Κατά τα λοιπά, με γειά το καινούργιο εργαλείο, να το χαίρεσαι!

-

Ευχαριστω πολυ ! οχι δεν ηταν ο επεξεργαστης τελικα ηταν μια επιλογη στο Γουιντους 10 να τσεκαρω και δουλευει οπως πρεπει...

αφου δουλευε σφαιρα με πεντιουμ 4 πριν απο χρονια...... εδω θα σερνοταν ;;;;;;