Για όσους ψωνίζουν από Internet. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

gtsop

New member
4 July 2006
20
Καλησπέρα,
θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όσους από εσάς αγοράζετε από Internet (eBay, Audiogon κλπ).

Ενώ λοιπόν εγώ το συνηθίζω κατά κόρον (χωρίς πρόβλημα μέχρι πρόσφατα), μού έτυχε η στραβή. Κάποιος τύπος Hoi Ham Leung, ή Milton Mat Leung, ή Milton Leung, ή Matt Leung ή soundgrabber (το τελευταίο το χρησιμοποιεί στο eBay), με έδρα το Βανκούβερ έφαγε λεφτά και από μένα και από άλλους (δείτε το http://www.gearslutz.com/board/moan...ver-scam-millennia-media-hv-3d-dpa-4016s.html ). Μέχρι και το θάνατό του επικαλέστηκε ο φίλος. Ήδη ετοιμάζω, όπως και άλλα θύματά του, αγωγή που θα τη στείλω μέσα στην εβδομάδα

Προσοχή λοιπόν και ευχαριστώ

Σε 2 περιπτωσεις απο τις πολλες μου συναλλαγες το PayPal επεστρεψε τα χρηματα μου, οταν οι πωλητες εκαναν καποιες εξυπναδες.

Δαγκωτο PayPal και τιποτα αλλο
Παθαμε και μαθαμε....

Εξαρτάται, στην ευρω-ζώνη, πολλοί Γερμανοί, Ολλανδοί κλπ επιμένουν στα τραπεζικά εμβάσματα, καθώς είναι διαδεδομένο και σχεδόν ανέξοδο το e-banking. Το τονίζουν, paypal μόνο για διεθνείς συναλλαγές. Βέβαια εάν προσφερθείς να καλύψεις τη χρέωση του paypal (4%) συνήθως δέχονται. 2 φορές έχω πληρώσει έτσι, επρόκειτο τη μία για κατάστημα την άλλη για ιδιώτη με άριστη αξιολόγηση (και μεγάλη βαθμολογία). Αλλά έμβασμα σε καναδοαμερικανοκινέζο, δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω.

Προσφατα ειχα και εγω μια περιπετεια με μια αγορα απο ebay. Ευτυχως ειχα πληρωσει μεσω paypal και μου επεστρεψαν τα χρηματα μου. Πολλες φορες εχω βρει αντικειμενο που θελω αλλα δεν θελουν paypal οποτε δεν προχωραω.

ΝΑ ρωτήσω και εγώ κάτι???

Έκανα μια αγορά από ebay ένα παιχνίδι για PS3, και πλήρωσα με paypal. :smash:

O χρήστης μένει Αγγλία (ηνωμενο Βασιλειο) και μου ειπε ότι θα μου το στείλει συστημένο με το ROYAL MAIL SERVICE....

Ποια είναι η αντίστιχη υπηρεσία εδώ στην Ελλάδα που θα με ειδοποιήσει όταν έρθει, για να παω να το πάρω??? (ταχυδρομειο, ή κάποια courier?) :confused:

ΕΛΤΑ. Αν το έστειλε registered θα στο φέρει ο ταχυδρόμος σπίτι.
Thanks Τάσο! -bye-
Είναι η ΠΡΩΤΗ μου αγορά από ebay,(προχθές γράφτηκα), και έχω αγωνία να δω ΑΝ θα το στείλει, και πόσες εργάσιμες μέρες θα κάνει να φτάσει....

Ο χρήστης μου είπε 4-6 από όταν θα το στείλει.... Οποτε μάλλον για μετά την Πρωτοχρονιά, λόγω αργιών....:grandpa:

Last edited:
Να κοιτάς και τι feedback έχει ο άλλος.

Κανα-δυο ψιλολόγια που έχω αγοράσει από ebay, τα πήρα από ebay-shops με χρήστες που είχαν τετραψήφιο feedback και 100% θετικό (άντε 99,8 το λιγότερο).
Σε τέτοιες περιπτώσεις, μη φοβάσαι τίποτα.

το feedback είναι μεγάλη φόλα....
πρέπει να βλέπετε ένα ένα τι αγόρασε και πούλησε ο μάγκας και έχει το 99.8 πχ.

Γιά να γίνω συγκεκριμένος:
1.μού έτυχε να δώ πράγματα hiend και να τα δίνει κάποιος με 100% και να έχει μόνο αγορές.....
2. μού έτυχε αντίστοιχη περίπτωση και ο πωλητής να έχει δώσει το τελευταίο εξάμηνο 400 στριγκάκια και 500 λέγκο στρουμφάκια, και να πουλάει πχ ένα apogee....
3. προσέξτε τους κινέζους... Είναι πιά μεγάλη αρρώστεια.

αντιθέτως , το feedback είναι το καλύτερο εργαλείο ... Με αυτό βλέπεις πως απέκτησε τόσο καλό feedback ... Το ποσοστό , ναι από μόνο του δεν λέει τίποτα

Είστε λίγο υπερβολικοί με το "99,8%".

Όταν ο άλλος είναι ιδιώτης σαν κι εμένα και εσάς, και πουλάει περιστασιακά, μία αρνητική να του τύχει, του έχει ρίξει την αξιολόγηση κάτω από το 95%.

Αγόρασα από αγγλικό ebay έναν φακό (...τι άλλο) από έναν τύπο που είχε γύρω στο 97% (σε σύνολο αξιολογήσεων 60-κάτι). Έλεγξα τις αξιολογήσεις, η αρνητική φαινόταν ότι ήταν από κάποιον ξινό. Υπάρχουν και τέτοιοι. Ο άνθρωπος βγήκε τζάμι, Αμερικανός που ζούσε στην Αγγλία, πλήρωσε πιο πολλά για αποστολή και από αυτά που μου χρέωσε, για να το στείλει σε μεγάλο δέμα, γιατί τα Χριστούγενα λέει όλοι χαίρονται να παίρνουν μεγάλα δέματα!

Το κυριότερο είναι η αξιολόγηση να έχει μεγάλο ποσοστό θετικών από αγοραστές, και να αφορά σε "σοβαρές" πωλήσεις, πραγμάτων με κάποια αξία. Και ας μην είναι και 100%

Ε, όταν πρόκειται για ebay shop, έχουν κατά βάση πωλήσεις.

Επίσης, όταν ο άλλος έχει και εικονιδιάκι "power seller", νομίζω ότι αυξάνει λιγάκι την αξιοπιστία του.

Υ.Γ. Το καλύτερο που έχω πετύχει είναι Αμερικανός με το εξής σχόλιο:
I don't accept Paypal. Blame Paypal for charging so much.

Last edited:
Δικιο έχει. 4% πάει περίπου.

Οι περισσότεροι όμως το χρεώνουν ("κατόπιν συνεννόησης" καθώς εξ αρχής αντιβαίνει στους κανόνες του ebay) εάν τους το ζητήσεις.

Τα εμβάσματα μέσω e-banking συνηθίζονται πάντως στην ευρωζώνη, όταν δεν υπάρχει θέμα μετατροπής σε συνάλλαγμα το κόστος είναι μικρό (πχ μόνο 0,30 ευρώ ανά έμβασμα για την Πειραιώς που χρησιμοποιώ).

Απο το 2000 έχω αγοράσει μέσω ebay πάνω από 200 φόρές.Μόνο μια φορά χάθηκε κάτι, απο λάθος του ταχυδρομείου και όχι του πωλητή.Μέσω paypal είναι ο πιο ασφαλής τρόπος πληρωμής. Οσο πιο μικρό είναι το πακέτο τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να κλαπεί.Εμένα μου συνέβει με κασσέτα πριν 2 χρόνια.Η πιο επικύνδινη περίοδος να κλαπεί κάτι είναι τους καλοκαιρινούς μήνες, που οι μόνοιμοι ταχυδρόμοι παίρνουν άδειες, και προσλαμβάνουν αρκετούς έκτακτους.Τότε παρατηρούνται πολλές κλοπές.

Re: Απάντηση: Re: Για όσους ψωνίζουν από Internet. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Πστ.... μην μας καραφλιάζεις -bye-

Εννοείται ότι πρέπει να το "μεταφράσεις" το feedback.

εντάξει βρε...
κεκτημένη...

φόλα το ποσοστό
το feddback χρήσιμο...:worshippy: