Για πέστε καμιά γνώμη για TV, γύρω στο χιλιάρικο...

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Αγαπητοί μου τηλεορασάκηδες, τα φώτα σας!

Επειδή η τηλεόραση που έχουμε παίρνει φύλλο πορείας για το εξοχικό, οι γονείς μου θέλουν να πάρουμε μια καινούργια για εδώ.

Η απόσταση θέασης είναι 2 με 3 μέτρα (ανάλογα τον καναπέ ή πολυθρόνα που κάθεται κάποιος).
Σκέφτηκα κάτι σε 37 ίντσες, αφού η 32άρα θα είναι μικρή για ταινίες και η 40+ θα είναι μεγάλη για το τηλεοπτικό σήμα.

Θέλουμε να ξοδέψουμε περίπου 1000 ευρώ.
Σας ακούω! (ή μάλλον σας διαβάζω)

Υ.Γ. Το σαλόνι είναι αρκετά έως πολύ φωτεινό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχω την εντύπωση ότι παίζει μεγάλο ρόλο αυτό, σωστά;

Last edited:
Άρα λόγω αντανακλάσεων η πλάσμα απορίπτεται...Μια καλή πρόταση είναι η Samsung 37S86.

Αν και δεν κάνω συχνά προτάσεις, μια και οι διαθέσιμες επιλογές καλύπτονται από τους θαμώνες της κατηγορίας, για τον Στέργιο θα κάνω μια εξαίρεση.

Πρώτα από όλα θα πας στον κακαλιό μια επίσκεψη και θα δεις την τηλεόραση, την εικόνα της σε τηλεοπτικό και μη πρόγραμμα, αλλά και την απόσταση που βλέπει.

Αν δεν σου ταιριάζουν τα παραπάνω τότε ψάξε για την Ρhilips 37PFL5522D

Εγώ εδώ και 6 μέρες πήρα την PS42C96HD στα 1000 Ευρώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι πολύ καλή σε τηλεοπτικό σήμα από τις καλύτερες που έχω δει, όμως αυτό που λέει ο Χρηστος με για το θέμα των αντανακλάσεων ίσως είναι πρόβλημα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Μέσα στην εβδομάδα θα περάσω από κάποιο κατάστημα ηλεκτρικών με τη μητέρα μου, να δει λίγο και πώς είναι τα μεγέθη στο περίπου, μια και αυτή έχει τον πρώτο λόγο για το τι θα μπει στο σαλόνι (καθαρά για αισθητικούς λόγους). Υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί το budget και ίσως οι ίντσες (θα το παλέψω για 40άρα).

Θα επανέλθω!

Καλησπέρα!

Τελικά ύστερα από αναγνωριστική βόλτα "κλειδώσαμε" στις 37 ίντσες. Το καλό είναι ότι τους έπεισα ν' αυξήσουν το budget, κι έτσι τώρα είμαστε κάπου στα 1500-2000 έουρος. Οπότε, πάμε για 1080p.

Σκέφτομαι τη Samsung LE37M86B και τη Philips 37PF9731D.
Δεν έχω δει ακόμα τη Sharp Aquos LC-37XD1E.

Ποια είναι η γνώμη σας;

Και οι 3 παρα πολυ καλες τηλεορασεις!
Μαλλον μπορει να κατεληγα προσωπικα με την Philips 37PF9731D...

Απάντηση: Re: Για πέστε καμιά γνώμη για TV, γύρω στο χιλιάρικο...

Καλησπέρα!

Τελικά ύστερα από αναγνωριστική βόλτα "κλειδώσαμε" στις 37 ίντσες. Το καλό είναι ότι τους έπεισα ν' αυξήσουν το budget, κι έτσι τώρα είμαστε κάπου στα 1500-2000 έουρος. Οπότε, πάμε για 1080p.

Σκέφτομαι τη Samsung LE37M86B και τη Philips 37PF9731D.
Δεν έχω δει ακόμα τη Sharp Aquos LC-37XD1E.

Ποια είναι η γνώμη σας;

Στέργιο, εξαιρετικές και οι 3 επιλογές σου, τώρα νομίζω ότι ίσως η samy, κινείτε σε πιο οικονομικά μεγέθη.

Και η απάντηση είναι....Philips 37PFL9632.....κρίμα γιατί υπάρχει και προσφορά για την 42 9732 στα 2000 χιλιάρικα...ας βολευτούν με την 37άρα

Με μια πρόχειρη μέτρηση που έκανα, πιθανόν η 40άρα να μη χωράει στο έπιπλο.

Υπάρχει ραφάκι από επάνω, πιο στενό από τη βάση μεν, αλλά αισθητικά θα δείχνει κάπως αν η τηλεόραση περισσεύει.

Οπότε καταλαβαίνετε... από τη στιγμή που μπαίνει το αισθητικό ζήτημα στη μέση, βράστα.
Εδώ η μάνα μου επέμενε για 32άρα και με το ζόρι την έπεισα για 37...

Απάντηση: Re: Για πέστε καμιά γνώμη για TV, γύρω στο χιλιάρικο...

Κι εγώ Philips θα προτείνω τώρα που ανέβασες το budget.

Λογικά η 9632 θα είναι βελτιωμένη από την ήδη πολύ καλή 9731, αλλά θα είναι περίπου 200-300 πιο ακριβή και θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να έρθει.

Last edited:
Τελικά παραγγείλαμε τη sharp 42xd1e! (ναι, ξέρω, 42άρα είναι)

Αύριο το μεσημέρι θα την έχουμε σπίτι.
Θα την παρουσιάσω το συντομότερο.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους και κυρίως τον Κώστα τον Ποτακίδη για τη βοήθεια (ξέρει αυτός)!

Υ.Γ. Ποιος καλός κύριος με HD player (οποιοδήποτε φορμά) θα έρθει για επίσκεψη, να δούμε και το φουλ των δυνατοτήτων της τηλεόρασης;

Σίγουρα! Άσε που κατάφερα και πήρα όχι 40άρα που ήλπιζα, αλλά 42άρα!
Έχω την εντύπωση ότι παίζει ρόλο και η αυριανή μέρα στην επιλογή της TV. Θα καταλάβετε...

Λοιπόν, ανοιχτή πρόσκληση: Όσοι από τους βόρειους θέλουν, να κανονίσουμε κάποια στιγμή το ΠΣΚ για τεστ κι όχι μόνο.