Για ρομαντικούς...

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,783
Ελευσίνα
Οσοι στρέψετε τα μάτια σας αυτο τον καιρό δυτικά και χαμηλά στον ορίζοντα αφού ο ήλιος έχει μόλις χαθεί
(μετα τις 18.30 περίπου) θα δείτε ενα άστρο να λάμπει υπερβολικά φωτεινά.
Μόνο που δεν είναι άστρο αλλά πλανήτης η Αφροδίτη.
Οι προσεκτικοί θα παρατηρήσετε κατω δεξια και ακόμα ποιο χαμηλά απο την Αφροδίτη άλλο ένα άστρο, χμμ πάλι αστρο είπα?
Λάθος! ο Ερμής είναι!
(Βασικά και ο Ουρανός βρίσκεται πανω αριστερά απο την Αφροδίτη αλλα δεν φαίνεται ουτε με σφαίρες με γυμνό μάτι και γενικότερα αυτο τον καιρό )

Να πως φαίνονται και οι 2 πλανήτες όπως δοκίμασα να τους αποθανατήσω.

venusrx3.jpg

Αυτο τον καιρό τιμητική του έχει και ο Κρόνος & με ενα πολυυυυ δυνατό ζευγάρι κιάλια μπορειτε να διακρίνετε τουλάχιστον την μορφή του σχηματικά με τους δακτύλιους (Θέλουμε Χ30 τουλάχιστον) Για να τον εντοπίσετε ψάξτε δεξια απο τον αστερισμό του Λέοντα (μετα τις 19.00 που ανατέλει φυσικά). Για να μην μπλέξετε σήμερα απλά κοιτάξτε στις 12.00 τα μεσάνυκτα ψηλά και νοτιοανατολικά, κάτω αριστερά απο την Σελήνη (σήμερα μόνο), θα ειναι το ποιο λαμπερό σώμα μετα απο αυτην (οποία μάλιστα μας κάνει την παρατήρηση δύσκολη αλλά τέσπα)
Η πρώτη φορά που αντικρύζει κανείς τον Κρονο (με τηλεσκόπιο) παθαίνει ΣΟΚ χωρίς καμμία υπερβολή.

Καλές αστροπαρατηρήσεις.-bye-

Last edited:
Είναι πανέμορφο.....
Θα συμφωνήσω για τον Κρόνο. Θυμάμαι ότι μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν τον είχα δει με τηλεσκόπιο πριν αρκετά χρόνια. Εμένα ο αγαπημένος μου πλανήτης είναι η Ανδρομέδα, καθ' ό,τι θεωρώ πως είναι από τους πιο ξεχωριστούς πλανήτες...

Νικόλ, μια διόρθωση, η ανδρομέδα (M31) ειναι γαλαξίας, περιέχει δισεκατομύρια αστέρια και άλλα ουράνια σώματα

andromeda.jpg

Last edited:
...Η πρώτη φορά που αντικρύζει κανείς τον Κρονο (με τηλεσκόπιο) παθαίνει ΣΟΚ χωρίς καμμία υπερβολή.

Καλές αστροπαρατηρήσεις.-bye-

Τον Κρόνο τον είδαμε δύο συνεχείς χρονιές στην ετήσια συγκέντρωση των αστροmaniacs που στήνει τα τηλεσκόπιά του μια φορά το χρόνο για το κοινό στην παραλία στο Μακεδονία Παλλάς μπροστά. Ειδικά τα παιδιά πάθαν πλάκα. Είναι μοναδικός.

Σε μία έξαρση... φάρδους, ο Κρόνος ήταν ο πρώτος πλανήτης που είδα με τηλεσκόπιο. Τους ξύπνησα όλους και τον βλέπαμε μέχρι να χαθεί. Δεν τον έχω ξαναδεί έκτοτε.

Αλήθεια, μπορείτε να μου προτείνετε έναν εύκολο τρόπο να ξέρω τι μπορώ να δω μια δεδομένη νύχτα;

Και μια και εξελίχθηκε το θέμα έχετε να μου προτείνετε κάτι αξιοπρεπές στα 300Ε;;; Με σύνδεση φωτογραφικής έαν γίνεται;;;

Tάσο με το μπουρι στραμένο προς την Αφροδίτη & πάνω σε τρίποδο φυσικά θα πάρεις στην καλλίτερη μια πανδαισία χρωμάτων. Βεβαια αν αφήσεις το κλείστρο πολυ ώρα ανοικτό θα βγει η κίνηση της και οχι κάτι σταθερό. Θέλει πειραματισμό. ´Δε θέλω να σε απογοητέυσω.

Lepton ενα απίθανο δωρεάν και ελαφρύ προγραμμα ειναι το Stellarium. Εχει και ελληνικό Patch και μπορεις να κάνεις και να δεις απίθανα πράγματα. Μέχρι και ζουμ στους πλανήτες και πως φαίνονται με σκιές, εκλειψεις ΣΑΝ πραγματικότητα,ολα σε real time σε εγρήγορση ή οποτεδήποτε στον χρόνο και απο οπουδήποτε.

Zebius με 300 εξοπλισμό μονο για απλη παρατήρηση, μετα το κόστος ανεβαίνει πολύ

Last edited:
Φραγκισκο, με αυτο που εχω (φωτο, ειναι ενα meade 70αρι, εχω και κανα 2 προσοφθαλμια) βλεπω τιποτα?

Αν ναι για δωσε καμια οδηγια ακομα.

Επωφελήθηκες την πρόσφατη προσφορά του lidl ntinos1972?
Κοιτα η διαμετρός του είναι μικρή κακα τα ψέμματα.
Ομως διαθέτει GOTO που σου κάνει την ζωή ευκολη ως προς την ευρεση των ουράνιων σωμάτων.
Κρονο λογικά θα δεις δεν θέλει τραγική μεγένθυση οπως αρκετα απο τα σώματα που έχει στον κατάλογο απλα λόγο φωτοσυλλεκτικότητας, οπου εχεις το μειον, δεν θα έχουν ενδιαφέρον. Για Σελήνη είσαι άρχοντας και αν προσαρμόσεις φωτογραφική μηχανή μια χαρά!

Μπες εδώ για περισσότερα http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=4665 εχετε αρκετά κοινα...

Last edited:
Βρε Φραγκι για πες κι αλλα

κανενα value for money μηχανακι?
αυτα που διαφημιζει τον Nat Geogr λενε τιποτα?

εχω ερωτα με την αστρονομια αλλα τηλεσκοπιο δεν αξιώθηκα ακομα

Θενκς Φραγκισκος.

Οχι δεν επωφεληθηκα καποια προσφορα.

Το ειχα παρει πριν κανα 4-5αρι χρονια απο αμερικα
(λες να ειναι 75αρι ή 90αρι, δεν θυμαμαι καθολου. Πρεπει να βρω που το εχω θαμενο!!)

Μακαρι να' ξερα και πως δουλευει....

Δεν ξέρω τι διαφημίζει το Nat geographic δώσε λεπτομέρειες.

Ntino πριν 2 μηνες το ειχε βάλει 200 προσφορά και εξαφανίστηκαν απο όλα τα ράφια για αυτο το λέω.

Εγω λέω να το ξεσκονίσεις λίγο δεν ειναι τοσο δύσκολο στην χρήση.

Re: Απάντηση: Για ρομαντικούς...

Σε μία έξαρση... φάρδους, ο Κρόνος ήταν ο πρώτος πλανήτης που είδα με τηλεσκόπιο. Τους ξύπνησα όλους και τον βλέπαμε μέχρι να χαθεί. Δεν τον έχω ξαναδεί έκτοτε.

Αλήθεια, μπορείτε να μου προτείνετε έναν εύκολο τρόπο να ξέρω τι μπορώ να δω μια δεδομένη νύχτα;

Tον Κρόνο έχω να τον δώ από το καλοκαίρι του 84.
Ήμουνα στο Αγ. Όρος, στην μονή Σταυρονικήτα και είχα ένα εξαιρετικό (σε οπτικά) Zeiss Jena θεοδόλιχο, υποτίθεται είχα πάει για δουλειά.
Βράδυ Ιούλη.
Δεν πίστευα στα μάτια μου, όταν είδα τα δαχτυλίδια.

Βέβαια η καθαρή ατμόσφαιρα της περιοχής έκανε το Θαύμα της.

Αφροδίτη φαίνεται καλά τώρα (Γενάρη) μετά από βοριαδάκι.