Για ρομαντικούς...

Γιά να ξέρεις τι θα δεις σε μιά συγκεκριμένη νύχτα, χρειάζεσαι έναν περιστροφικό χάρτη του ουρανού.
Είναι ένας στρογγυλός χάρτης όπου επάνω του περιστρέφεται ένας άλλος χάρτης με ένα στρογγυλό άνοιγμα.
Βάζεις ώρα, μέρα και γεωγραφικό πλάτος, στρέφεσαι προς τον βορρά και βλέπεις.
Σε πολύ καλά βιβλιοπωλεία, και αν....

η αλλιώς αστρ. επιπεδόσφαιρο. Θέλει λιγο εξοικείωση βέβαια
αλλα ειναι οτι πρέπει σε συνδυασμο με ενα απλο ζευγάρι κυάλια.
Ιδανικό για εκδρομές στην επαρχία...

planisphere.jpg

πάλι θα φανεί... κάπως,
αλλά το 1979 που τα διδάχθηκα εγώ, το λέγαμε αλλιώς....

Re: Απάντηση: Για ρομαντικούς...

Τώρα θα με κάνεις να ανέβω με κανα μπουρί στην ταράτσα απογευματιάτικα.

XAXA!

Mερικές φορές είχε περάσει από το μυαλό μου να ασχοληθώ με το θέμα.
Aλήθεια μπορεί κανείς αρχάριος όπως εγώ να δεί αξιοπρεπέστατα με κάποιο μηχανάκι διάφορα εκεί ψηλά? Φαντάζομαι ότι πρέπει να ξέρεις που κοιτάς αλλά να έχεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Φραγκίσκο σε βλέπω διαβασμένο. Tί προτείνεις από βιβλίο & μηχανάκι για μια αξιοπρεπή βόλτα εκεί ψηλά?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για ρομαντικούς...

XAXA!

Mερικές φορές είχε περάσει από το μυαλό μου να ασχοληθώ με το θέμα.
Aλήθεια μπορεί κανείς αρχάριος όπως εγώ να δεί αξιοπρεπέστατα με κάποιο μηχανάκι διάφορα εκεί ψηλά? Φαντάζομαι ότι πρέπει να ξέρεις που κοιτάς αλλά να έχεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Φραγκίσκο σε βλέπω διαβασμένο. Tί προτείνεις από βιβλίο & μηχανάκι για μια αξιοπρεπή βόλτα εκεί ψηλά?

Πςςςςςτ κύριος..... τι έγινε; πήγες από τα άγρια χαράματα στην δουλειά κι έχεις πλακωθεί στα post; :BDGBGDB55:
Χαλάλι σου όμως γιατί σε χάσαμε!!!!!!!:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για ρομαντικούς...

Πςςςςςτ κύριος..... τι έγινε; πήγες από τα άγρια χαράματα στην δουλειά κι έχεις πλακωθεί στα post; :BDGBGDB55:
Χαλάλι σου όμως γιατί σε χάσαμε!!!!!!!:grinning-smiley-043

Xεχε. Tο πέτυχες. Xάθηκα αλλά λέω να επανέρχομαι σιγά-σιγά... H Kυριακάτικη εκδηλωσούλα μου έδωσε ξανά άλλο αέρα...