Για το αυτ/το

hercoulis

AVClub Addicted Member
7 September 2008
2,388
Σκευτομαι να αγοράσω αυτο http://www.caraudio.gr/site/product.php?pid=1428
για το αυτοκίνητο.
Υπάρχει καποια άλλα πρόταση??
Κάποιος που να εχει κάνει τη ίδια αγορά?
´Συγνωμη για το λινκ ειναι τυχαια απο γκουγκλε επιλεγμενο αλλα το εβαλα πιο πολυ για την εικονα του ενεργού

Εάν έχεις αρκετό χώρο κάτω από το κάθισμα είναι έξυπνη λύση για κάποιον που θέλει απλώς να προσθέσει λίγο χαμηλό στο αυτοκίνητο. Δεν είναι όμως για κάτι παραπάνω και σε καμία περίπτωση για το πορτπαγκαζ. Θα εχεις όμως αρκετό χαμηλό και η βελτίωση του ήχου σου θα είναι μεγάλη. Με κάτι λίγο ακριβότερο βέβαια πας σε λύση –κουτί και ενισχυτή που θα σου φάει χώρο από το πορτπαγκαζ αλλά θα είναι πολύ δυνατότερο (εάν βέβαια σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο)

η καμπινα εχει 4 ηχεια και 2 twitter μπροστα.
το 1 πισω οταν ανεβαζω παιζει λιγο βραχνα,
σκευτομαι την παραπανω λυση και 2 νεα ηχεια πισω λιγο μεγαλυτερα απο τα μπροστα,
γιατι το μοιρασμα του ηχου της καμπινας το εχω δωσει λιγο πιο πολυ πισω

Συνήθως τα καλά ηχεία τα βάζουμε εμπρός ώστε να φέρουμε την εικόνα μπροστά. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του σαμπ, να καλύψει τα μπάσα που δεν έχουμε από τα μπροστινά ηχεία.
Τα πίσω ηχεία τα βάζουμε να παίζουν μόνο όταν έχουμε ανθρώπους πίσω. Έτσι έχουμε στο αυτοκίνητο την αίσθηση που έχουμε και στο σπίτι ότι δηλαδή τα ηχεία είναι μπροστά. Εάν μάλιστα κόψεις τα μπάσα από τα μπροστινά ηχεία τότε θα παίξουν πολύ καλύτερα.

Για σωστό στήσιμο ενός ηχοσυστήματος στο αυτοκίνητο, είναι καλούτσικα ηχεία μπροστά με ενισχυτή μικρό, πχ. 50watt rms στο καθένα, καλούτσικα ηχεία πίσω με αντίστοιχο ενισχυτή κ ένα μικρό υπογούφερ στο πορτμπαγκαζ πχ. 8" ή 10".
Ο ενισχυτής μπορεί να είναι 5κάναλος με 4*50 για τα 4 ηχεία κ 1*100 για το υπογούφερ.

Εάν μάλιστα κόψεις τα μπάσα από τα μπροστινά ηχεία τότε θα παίξουν πολύ καλύτερα.

Αυτο δε γινεται γτ ειναι ραδιοφωνο εργοστασιακο, οποτε δινω λιγο παραπανω στα πισω ηχεια για να ερχεται ο ηχος στα ισια με αυτα που εχω μπροστα (στα ποδια).
Το ενεργο αυτο εχει καποια ρυθμιση για την ενταση που θα δινει?

Κ εργοστασιακό που είναι, μπορείς να βάλεις ενισχυτή, είτε με αντάπτορες high-low, δλδ την έξοδο των ηχείων σε Rca για σύνδεση ενισχυτή, είτε με ανάλογο ενισχυτή που δέχεται σήμα ηχείων.
Φυσικά μπορείς να αλλάξεις κ πηγή στο αυτοκίνητο....:a0210:

καλημερα. να επαναλαβω οτι ειναι ολα εργοστασιακα. 2 twitter στο μπαμπριζ 2 μπροστα κ 2 πισω κ ραδιοσιντι

Re: Απάντηση: Για το αυτ/το

Κ εργοστασιακό που είναι, μπορείς να βάλεις ενισχυτή, είτε με αντάπτορες high-low, δλδ την έξοδο των ηχείων σε Rca για σύνδεση ενισχυτή, είτε με ανάλογο ενισχυτή που δέχεται σήμα ηχείων.
Φυσικά μπορείς να αλλάξεις κ πηγή στο αυτοκίνητο....:a0210:

επειδη δεν ειμαι για πολλα ξηλωματα σκευτικα το focal.δεν ειναι καλη λυση?

Το να βάλεις πάντως μόνο ένα υπογούφερ, απλά θα σου βελτιώση την απόκριση στα χαμηλά.
Από εκεί κ πέρα όμως, μήπως αργότερα ίσως, να έβαζες έναν μικρό ενισχυτή 4κάναλο κ 4 ηχεία στο αμάξι, καλύτερα από τα εργοστασιακά ;
Το κόστος συνολικά δεν θα είναι μεγάλο κ δεν είναι μεγάλη φασαρία, ούτε πολύ δουλειά.

Το πουλάει ένας φίλος 150 €

Αν το εχει και ειναι σε καλη κατασταση ειμαι μεσα!
Θα με διευκολυνε εαν μου εδινε και τα καλωδια σε αυτη τη τιμη,αλλα αυτο το αφηνω στη κριση του.
αν εχεις ενα τηλ να συνενοηθουμε

Ας ξεκινησουμε με αυτο και αργοτερα βαζουμε και εναν ενισχυτη 4καναλο με αν οχι 4, 2 ηχεια πισω.

αν και ειμαι ευχαριστημενος με αυτο που δινει εργοστασιακα, ας κανουμε και λιγο το χαβαλε μας:drummer:

Σκευτομαι να αγοράσω αυτο http://www.caraudio.gr/site/product.php?pid=1428
για το αυτοκίνητο.
Υπάρχει καποια άλλα πρόταση??
Κάποιος που να εχει κάνει τη ίδια αγορά?
´Συγνωμη για το λινκ ειναι τυχαια απο γκουγκλε επιλεγμενο αλλα το εβαλα πιο πολυ για την εικονα του ενεργού

το focal
έχει εξαντληθεί ευρωπαικά και το περιμένουνε εδώ και ένα δίμηνο :nounder: