Γιατί αυτές οι τιμές στα καινούρια ηχεία;

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Θα γράψω εδώ...

Ίσως στη High End υπάρχουν (οικονομικές) συνθήκες που εγώ δεν μπορώ συλλάβω και σίγουρα δε μπορώ να κρίνω.

Βλέπω το review για τα νέα Spendor D7. Ωραίο ηχείο σκέφτομαι... πολύ καλό και το review - απολαυστικό, σαν σοκολατίνα του Αγαπητού στην Τσιμισκή πίσω από τη βιτρίνα.

Παρόμοια ποιότητα κατασκευή με τα δικά μου S8e, ένα απολύτως ανάλογο ηχείο που κυκλοφορούσε πριν περίπου 10 χρόνια. Προσωπικά τα αγόρασα το 2007 αν θυμάμαι καλά.

Οι εποχές τότε ήταν σαφώς καλύτερες οικονομικά. Τα S8e αγοράστηκαν 1800 ευρώ. Δε θα με κοίταγε κανένας με δέος που τα πήρα. Μάλλον οικονομικά θα έλεγς ότι κινήθηκα, σε budget+ κατηγορία...

Τα D7 σήμερα, σε μια ζωφερή οικονομία κοστολογούνται 6.500 δολλάρια - δε ξέρω στην Ελλάδα. Να υποθέσω 5.000 ευρώ, ίσως και παραπάνω...

Συγνώμη καλοί μου άνθρωποι, υπάρχει κάποια λογική σε αυτή τη βιομηχανία;

Πόσος παραλογισμός χωράει ακόμα άραγε στο χώρο του HiFi;

Αν μιλαμε για παραλογισμο στον χωρο,σιγουρα το D7 δεν κατεχει τα σκηπτρα !!!!!

Ίσως όχι το συγκεκριμένο.

Η λογική όμως πλέον έχει θέμα. Και είναι θέμα marketing και τιμολογιακής πολιτικής. Με θύμα τον καταναλωτή.

Απάντηση: Re: Γιατί αυτές οι τιμές στα καινούρια ηχεία;

Ίσως όχι το συγκεκριμένο.

Η λογική όμως πλέον έχει θέμα. Και είναι θέμα marketing και τιμολογιακής πολιτικής. Με θύμα τον καταναλωτή.

Ο καταναλωτής θύμα γίνεται μόνο εν γνώση του.

Αν θέλει να αντιταχτεί στον παραλογισμό που αναφέρεις,απλώς πάει σε κάτι άλλο με πιο λογική τιμολόγηση.
Κι έτσι στέλνει και το μήνυμα.

Αλλά αφελής δεν νομίζω να υπάρχει,όλοι ξέρουν τι πληρώνουν την σήμερον ημέρα.
Αν τα έχουν,με γεια τους,με χαρά τους.

Re: Απάντηση: Re: Γιατί αυτές οι τιμές στα καινούρια ηχεία;

Ο καταναλωτής θύμα γίνεται μόνο εν γνώση του.

Αν θέλει να αντιταχτεί στον παραλογισμό που αναφέρεις,απλώς πάει σε κάτι άλλο με πιο λογική τιμολόγηση.
Κι έτσι στέλνει και το μήνυμα.

Αλλά αφελής δεν νομίζω να υπάρχει,όλοι ξέρουν τι πληρώνουν την σήμερον ημέρα.
Αν τα έχουν,με γεια τους,με χαρά τους.

Συμφωνω και με τους δυο :-)

Ολοι ξερουν τι πληρωνουν, αλλα το ερωτημα ειναι αν ολοι ξερουν τι παιρνουν :a0210:

Την ίδια απορία είχα γενικότερα κι εγώ λίγους μήνες όταν έκανα αγορά ηχείων. Δεν υπάρχει και πολύ λογική στον χώρο του hifi, συμφωνώ απόλυτα.

Νομίζω είναι λιγάκι παράλογο να ψάχνουμε λογική μέσα σε μια πραγματικότητα άγριου καπιταλισμού, ο οποίος (είτε από φόβο, είτε από ελπίδα, είτε από ανοησία) συντηρείται από τα ίδια τα θύματά του. Αναφέρομαι φυσικά στο "δάσος". Σχετικά με το…άλσος (hi-fi / high end), έχω την εντύπωση πως έτσι ήταν ανέκαθεν (και το 2007 που ανέφερες). Δεν ξέρω πως και πόσο ακριβώς πουλάνε οι κατασκευαστές, αλλά οι αντιπρόσωποι φαίνεται να είχαν/έχουν ένα καλό περιθώριο έκπτωσης, κυρίως στα ακριβά τους μηχανήματα. Σε ό,τι αφορά το "δέντρο", δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο ίδια μπορεί να είναι και να ακούγονται τα ηχεία σου με τα D7. Αν ισχύει, τότε μάλλον κάνεις το σταυρό σου ή ευχαριστείς την τύχη σου. Αν όχι…τότε άνοιξες ένα καλό θέμα, ίσως όμως σε λάθος βάση.