Γιατι Crashάρει;

20 June 2006
9,531
Θεσσαλονίκη
Είναι αρκετός καιρος που προσπαθω να βγαλω μια ακρη…
Χωρις να κανει τιποτα ιδιαίτερο και χωρις λογικη ακομα και όταν βρίσκεται σε αναμονη βγαζει τη γνωστή μπλε οθονη με τα ιερογλυφικά ( κινεζικα) και κανει επανεκκίνηση.
Πρόκειται για μια μοναδα με διπλο πύρινο επεξεργαστή που τρεχει στα 2,5ghz υπερχρονισμένος στα 3ghz και 2gb ram .
Τον χρησιμοποιώ για κατεβαστηρι αλλα και ως server αφου του εχω τρεις σκληρούς των 1.5TB και με ελεύθερες άλλες τρεις θεσεις .
Εχω τσεκάρει καποια πραγματα που ισως να ευθύνονται για το crash…
Συγκεκριμένα μνήμες ( δοκιμασα νεες αλλα τα ιδια)
Δοκιμασα διαφορετικό λειτουργικό ( νομιζα πως εφταιγαν τα xp αλλα και με τα 7 τα ιδια)
Από θερμοκρασία είμαι πολύ καλα αφου για το επεξεργαστή εχω μια πολύ καλη ψήκτρα ενω και η γενικότερη θερμοκρασία του κουτιού (silverstone) δεν ξεπερνα τους 50 βαθμους ( αλλωστε δεν κανει και πολλα πράγματα το συγκεκριμένο pc)
Το λειτουργικό είναι περασμενο σε έναν ssd των 64gb για να μην εχω θορυβο και πιστευοντας πως ισως φταιει αυτός δοκίμασα με κανονικό σκληρο αλλα και εδώ μάταια.
Το πρόβλημα παραμένει.
Η μητρική μου είναι μια Abit IN9 32X.
Τι άλλο θα μπορουσε να φταιει;
Είναι μερικες φορες που δεν μπορω να γραχω ουτε ένα κείμενο χωρις το φοβο της μπλε οθονης και της επανεκκίνησης.

Ναι εδώ και καιρο και εχω αποκλείσει το θεμα θερμοκρασίας γιατι το κρασαρισμα συμβαινει σε άσχετη στιγμή δηλαδή ακομα και όταν στον υπολογιστή δε τρέχει τιποτα απολύτως εκτος από τα βασικά για το λειτουργικό.
Η καρτα γραφικών μου είναι η GTX260 της nvidia

Αν δεν έχεις θέμα σε κάποιο ανεμιστηράκι τότε δοκίμασε να βάλεις κάποιο άλλο τροφοδοτικό.
Βρες ένα, έστω και πιο μικρό, και βάλε πάνω τα βασικά.

1. Αφου εχεις κανει overclocking ειναι πολυ πιθανο να φταιει αυτο. Το πιθανοτερο.
Βαλε το ξανα μαμα.

2. Τι το θες το overclocking σε κατεβαστηρι, δεν μπορω να καταλαβω.
Υποχρονισμο επρεπε να κανεις, οχι υπερχρονισμο...

Αν δεν έχεις θέμα σε κάποιο ανεμιστηράκι τότε δοκίμασε να βάλεις κάποιο άλλο τροφοδοτικό.
Βρες ένα, έστω και πιο μικρό, και βάλε πάνω τα βασικά.

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα. Δεν δικαιολογούνται όμως τα "κινέζικα".
1. Αφου εχεις κανει overclocking ειναι πολυ πιθανο να φταιει αυτο. Το πιθανοτερο.
Βαλε το ξανα μαμα.

Συμφωνώ και με τα δύο. Ακόμα και να μην έχεις πρόβλημα, μικραίνεις τη διάρκεια ζωής του επεξεργαστή. Αν κάνεις και άλλα πράγματα και χρειάζεσαι δύναμη, εντάξει. Αλλιώς...:D

Τι πραγματα να κανει και να θελει περισσοτερη ισχυ;
Εναν E5200 εχω και περιορισμενο να δουλευει με 1.000V.
Συνεχεια ειναι με ενεργοποιημενο το speedstep και λειτουργει στα 1.2Ghz, και οταν ζητηθει λειτουργει στα 2.5Ghz.
Και κανει τα παντα, κατεβαζει, σερφαρω, επεξεργασια φωτο/βιντεο και πολλα απο αυτα τα κανω ταυτοχρονα.
Εχει ισχυ για να παιξει ταυτοχρονα 4 1080p mkv, ανετα κιολας.

Το HTPC φοραει εναν E8400 (3Ghz) υποχρονισμενο ωστε να λειτουργει με 1.000V και μεγιστη ταχυτητα στα 2.4Ghz, παλι με ενεργο το speedstep.
Παιζει ταυτοχρονα 4 1080p mkv ή παιζει 1 1080p mkv και γραφει 2 τηλεοπτικα προγραμματα απο το DVB-T.

Εννοειται πως κανενα απο τα δυο δεν εχει SSD. Αντιθετα το ενα εχει εναν IDE δισκο του 2000 και το αλλο ενα IDE δισκο του 2004.
Και εννοειται πως δεν εχει καμια καθυστερηση...

ΥΓ. Οση ισχυ και να εχεις αν τα προγραμματα που τρεχεις ειναι κακογραμμενα και πηγμενα στο bloatware τοτε δεν σου φτανει.
Οταν τρεχεις σωστα προγραμματα η ισχυς δεν ειναι προβλημα.

ΥΓ2. Στο θεμα μας. Πρωτα δοκιμαζει χωρις overlocking.
Μετα τρεχει το memtest86+ πληρες, για 5 ωρες.
Μετα τρεχει το superPi, διπλο, δηλαδη ανοιγει δυο superPi (σε αλλο φακελο το καθε ενα) και τρεχει αναζητηση στα 32Μ.
Αν δεν βγαλει σφαλμα ουτε σε memtest86+, ουτε σε superPi ειναι ενταξει απο θεμα μητρικης/μνημης/επεξεργαστη.

Βαλε το ξανα μαμα.

+1

Re: Απάντηση: Γιατι Crashάρει;

Ευχαριστω παιδια θα τα τεσταρω και επανερχομαι

Αν προλαβαίνεις την μπλε οθόνη σημείωσε ή βγάλε φωτογραφία τον κωδικό σφάλματος για να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα.

Το Event Viewer το έχεις δεί, μήπως περιέχει τίποτα χρήσιμες πληροφορίες?
Start > Control panel > Administrative tools > Event viewer.

Αν ειναι θεμα overclocking δεν θα βοηθησει ο κωδικος σφαλματος.
Σε αλλες περιπτωσεις ναι.

Παιδια το pc εξ αρχης δεν προοριζόταν μονο για κατεβαστηρι .
Υπηρχε διάθεση για edit και για Bluray authoring.
Τωρα βέβαια μονο το κατεβαστηρι κανει αλλα στην αρχή υπήρχαν αναγκες για μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύει.

Απάντηση: Re: Γιατι Crashάρει;

Το Event Viewer το έχεις δεί, μήπως περιέχει τίποτα χρήσιμες πληροφορίες?
Start > Control panel > Administrative tools > Event viewer.

Δε το βρισκω στα ελληνικα Seven
Προς το παρον ακομα τσεκαρω το θεμα του overclocking

Για αρχή, απενεργοποίησε την αυτόματη επανεκκίνηση σε περίπτωση μπλε οθόνης:

Δεξί κλικ στο "Ο Υπολογιστής μου", επιλογή "Ιδιότητες". Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, "Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους" στα αριστερά, και στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέγεις την καρτέλα "Για προχωρημένους".
Στην ενότητα "Εκκίνηση και αποκατάσταση", στο κουμπί ρυθμίσεις είναι οι κατάλληλες επιλογές.

Σε επόμενα blue screen σημειώνεις τους κωδικούς STOP. Αν είναι πάντα ο ίδιος, κάτι στο υλικό σου έχει πρόβλημα. Αν είναι τυχαίοι, 100% φταίει ο υπερχρονισμός.
Τα κινέζικα μην σε ανησυχούν, είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε ελληνικές εκδόσεις...

Τελικα κατι δε κολλούσε σωστα στον υπερχρονισμό και ειχα τα συχνα κρασαρισματα.
Από την ημερα που μειωσα τον υπερχρονισμό εδώ και δυο βδομαδες δεν εχει κανει κιχ ( επιτέλους)
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.