Γιατί δεν παίζει το SACD δισκάκι πολυκαναλικά;

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Αγόρασα προχθές απο Play,αυτό το δισκάκι :

http://img15.nnm.me/6/c/a/7/6/90ec20faa1fc2a6441a057e4780.jpg

και το βάζω στο Denon DBP2012 (SACD player) αλλά μου το παίζει μόνο CD stereo.
Copy SACD δισκάκια αν βάλω,τα παίζει άμεσα σε multi channel SACD.

Αν πατήσω στο χειριστήριο το κουμπάκι "D.L." (Disc layer),μου βγάζει κάτι "CD","Multi" στο τέλος ξαναγυρνάει στο "CD" και δεν αλλάζει κάτι...

Τι φταίει;

Ρε παιδιά,είναι τρελλό...

Εχω ένα DVD που μέσα έχει μόνο SACD multichannel 5.1 Dire Straights - Brothers in arms (copy).
Οταν το βάζω παίζει κανονικά και ανάβουν πάνω στο player οι ενδείξεις SACD (νομίζω και "Multi").

Αν βάλω το αυθεντικό (το οποίο τέσταρα στον αδερφό μου σαν stereo SACD) μου βγάζει μόνο "CD",φυσικά παίζει σαν CD και αν πατήσω το πλήκτρο D.L. (Disc Layer) εναλλάσεται στιγμιαία μεταξύ CD-STEREO-MULTI αλλά δεν αλλάζει μόνιμα και επιστρέφει στο "CD"...

Επίσης και σε 2ο original multi SACD (Elton John),πάλι κάνει τα ίδια...
Αρα δεν έχουν θέμα τα δισκάκια σίγουρα...

Με ποιο ενισχυτή και με ποια σύνδεση δεν παίζει? Νομίζω μόνο HDMI 1.2 και πάνω είναι δυνατή η αναπαραγωγή Multi channel sacd . Αλλιώς αναλογική έξοδος 5.1 ήχου.

Οδυσσέα εμένα πάντως το Oppo τα παίζει πολυκάναλα τα δισκάκια που έγραψες και ανάβει και η ένδειξη SACD στην οθόνη του πριν την έναρξη της αναπαραγωγής. Τι να πω δεν ξέρω...κάτι παίζει στραβά σίγουρα.

Mad Pax και εμένα παίζει τα καταβασμένα και ανάβουν οι ενδείξεις SACD.

Αντώνη-Κ όπως προανέφερα παίζει καταβασμένα SACD.Πρώτη φορά έβαλα αυθεντικό και δεν παίζει...συνήθως τα copy δεν παίζουν!
Για το HDMI και εγώ το σκέφτηκα,έχω ένα 2 /3μ πριν 2 χρόνια.Δεν ξέρω αν είναι 2.0 γενιάς,σιγά μην είναι...
Αλλά τα copy SACD πως τα παίζει;

Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τις ρυθμίσεις του Denon. Πρέπει να επιλέξεις το multi channel layer με το κουμπάκι disc layer από το τηλεχειριστήριο. Αλλιώς ακούς μόνο στερεοφωνικά.

Τα έχω και τα δύο δισκάκια (υποθέτω του Elton John εννοείς το Goodbye Yellow Brick Road) παίζουν κανονικά το CD layer και το SACD layer και στις δύο περιοχές (stereo ή m/channel). Σε ένα Pioneer DV-600. Δεν είναι συνεπώς θέμα δίσκων, αλλά player.

Κάτι ακόμα που σκέφτομαι, με μικρή πιθανότητα να είναι η λύση, να είναι θέμα σύνδεσης με τον ενισχυτή. Τι εννοώ. Σε σύνδεση HDMI στον SR8002, δεν αλλάζει η περιοχή SACD από m/channel σε stereo. Ακόμα κι αν επιλέξεις την stereo. Αυτό συμβαίνει λόγω προβλήματος στην επικοινωνία μεταξύ DV-600 και SR8002 που λύθηκε με fw upgrade από την πλευρά του ενισχυτή. Έχω και το service bulletin το σχετικό.

Εσύ βέβαια, θα πρέπει να δεις κατ' αρχήν εάν παίζουν όλα αυτά εκτός σύνδεσης με HDMI. Εάν παίζουν και μετά μέσω HDMI σου κάνει θέματα, άρχισε να σκέφτεσαι το παραπάνω παράδειγμα που είπα.
Εννοείται ότι μιλάμε πάντα για player και ενισχυτή που παίζουν SACD μέσω HDMI.

Κώστα,το έκανα ήδη.Το αναφέρω στο ποστ Νο4

Pleo,ναι με HDMI τα έχω συνδεδεμένα (βέβαια φτηνό 2 /3μ αν παίζει ρόλο) και επίσης πριν πεις οτιδήποτε ανέφερα παραπάνω οτι κατεβασμένα SACD copy (αρχεία ISO που κάηκαν σε DVD κοινώς) τα παίζει όλα τέλεια,και πάνω στο player ανάβουν τα εικονίδια "SACD".Απλά εκείνα έχουν μία μόνο επίστρωση 5.1SACD (τα copy δηλαδή).
Ενώ το original έχει 3 επιστρώσεις,εκεί κάτι παίζει ψιλιάζομαι...

Δηλαδή παίζει copy SACD και δεν παίζει αυθεντικά!
Το απόλυτο κουφό!

Η Denon με ωθεί στην πειρατεία με λίγα λόγια...:D

Last edited:
Δύο επιστρώσεις. Η επίστρωση του SACD έχει δύο περιοχές στην ίδια στρώση, εφ' όσον έχει stereo και m/channel.

Κι εγώ την κεφαλή του λέιζερ φαντάζομαι... .

Last edited: