Γιατί δεν ξεκινά το PC μου;

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Πήγα το πύργο για καθάρισμα-φύσημα σε ένα βενζινάδικο και τώρα που πάω να το βάλω μπρος ξεκινάει να φορτώνει τα windows και πολύ πριν ξεκινήσει μου βγάζει "OMG is missing,press Ctrl+alt+delete to restart" πατάω αλλά τίποτα,αδράνεια.
Και παρατήρησα οτι το πληκτρολόγιο δεν ανάβει αμα πατήσω το πλήκτρο "Caps lock"...

Τι κάνω τώρα;

*Το φύσημα έγινε απο 30cm minimum,δεν έσπασε κάτι,δεν αποσυνδέθηκε κάτι...

Εγώ κάποτε από φύσημα έχασα μαδερμπορντ και πεταξα μαζι επεξεργαστή και μνήμες . Άστα βράστα . Αν έχεις το σιντι εγκατάστασης δοκίμασε μέσω κονσόλας να κάνεις repair . Ποτε μου δεν το κατάφερα , ίσως εσύ σταθείς τυχερός . Μετά πιάσε και βάλε βγάλε οτιδήποτε μπαίνει και βγαίνει . Φυσες στην μητρική , αν μπορείς λύσε και βάλε φρέσκια πάστα στον επεξεργαστή βάλε και ξανάβαλε τις μνήμες να ακούσεις το κλικ , τους κοννεκτορες των σκληρών και τέλος βγάλε την μπαταριά απο την μητρική και ξαναβάλτην . Το ξέρω πως όλα αυτα ίσως σου ακούγονται χαζά αλλά με έχουνε σώσει κάμποσες φορές . Και αν δεν δεις φως τέλος φορματ κατά τα γνωστά . Αυτό το OMG τι διάολος ειναι ?

EDIT : τώρα είδα το boot , είναι κάποιο αρχείο που διαβάζει στην εκκινηση , δεν το βρίσκει και μπαίνει σε bootloop . Αυτά συνήθως χάνονται σε απότομες διακοπές ρευματος η στραβοκλεισίματα ...

Last edited:
Mηπως σου γραφει bootmgr is missing. ?
Αν ναι, ελεγξε το καλωδιο τροφοδοσιας και το καλωδιο sata του δισκου C που εκανε εκκινηση το pc.
Μπορει να μην πατανε καλα.
Επισης, μπες στο bios και κοιτα μηπως για καποιο λογο εχει αλλαξει και η σειρα των bootable δισκων και προσπαθει να ξεκινησει με καποιον δευτερο εσωτερικο δισκο αν υπαρχει τετοιος.

Re: Απάντηση: Γιατί δεν ξεκινά το PC μου;

Πω πω έχω χαζέψει,ναι ρε φίλε αυτό το μήνυμα μου βγάζει...

bootmgr is missing press crtl+alt+delete to restart

To είχα πάθει κι εγώ. Προσπάθησα να αφαιρέσω Linux απο dual-boot σύστημα και έφαγε όλο τον boot manager.

Νομίζω κατόρθωσα να επαναφέρω τον boot manager των Windows μεσα απο ένα LiveCD με Linux ή με το Hiren's BootCD.

κανε restart, μπες στο Bios και κοιτα αν εχει αλλαξει η σειρα Boot του σκληρου δισκου, αφου πρωτα ελεγξεις τα καλωδια (sata & τροφοδοσιας) αν πατανε καλα στην motherboard και στο δισκο.

τα καλώδια τα είδα μόλις,δείχνουν εντάξει το 2ο που μου ζητάς μου φαίνεται βουνό,δεν έχω σκαλήσει ποτέ εκεί..
ΑΣν δεν είναι κόπος και θα μπορέσω να το κάνω,πες μου λίγο πιο αναλυτικά...

Δεν μπορω να σου πω αφου δεν ξερω το μενου του δικου σου Bios. Αν δεν γνωριζεις, προκειμενου να πειραξεις καποια ρυθμιση που δεν πρεπει, καλυτερα να στο κοιταξει καποιος φιλος που να γνωριζει καλυτερα.

Εχεις δευτερο εσωτερικο σκληρο μεσα στο pc. ?

3 internal HDD είχα και ένα br recorder drive απο το οποίο έκανε boot (αν θυμάμαι καλά)...

Μεσα στο bios θα πρεπει να δεις το μενου "boot" και να το επιλεξεις.
Υστερα να επιλεξεις το hard disk drives και να δεις αν εκει φαινονται ολοι σου οι εσωτερικοι δισκοι.
Αν δεν φαινονται, και οι 3, σημαινει οτι κατι συμβαινει με τα καλωδια. (ξανα ελεγξε τα καλυτερα)
Αν φαινονται, επιλεγεις στο ιδιο μενου το " drive priority" (ή οπως το αναφερει)
Εκει επιλεγεις με ποιο drive προσπαθει να κανει Boot το Pc οταν ξεκινα.

Αφου εχεις 3 σκληρους, προσπαθησε να βαλεις στην πρωτη σειρα (προτεραιοτητας) τον δευτερο κατα σειρα, μηπως για καποιο λογο αλλαξε θεση προτεραιοτητας ο δισκος με τα win.
Αν δεν γινει τιποτα, βαλε τον τριτο στην πρωτη θεση.

Αν δεν εισαι σιγουρος πως να κανεις τι, καλυτερα να φωναξεις καποιο φιλο να το κανει για σενα.
Επαναλαμβανω, μιας και φυσηξες το pc, βεβαιωσου οτι και οι 3 δισκοι εχουν πολυ καλα κουμπωμενα τα καλωδια επανω τους, οπως και στην motherboard.

Mπορεις να βαλεις πρωτο σε προτεραιοτητα το dvd rom drive, απλα το συστημα θα το προσπερνα αν δεν εχει καποιο δισκο μεσα, στους σκληρους δισκους ομως θα σκαλωνει αν προσπαθει να ξεκινησει με διαφορετικο δισκο απο τον C.

Last edited:
Λοιπόν,απο τον υπολογιστή μου γράφω πλέον...
Είχα 3 σκληρούς και ένα Blu ray recorder και άλλαξα την θέση των σκληρών πάνω στη μητρική και έπαιξε.
Επίσης εμφανίστηκε μαζί με τους σκληρούς+br drive και ένα drive με δισκέτα...
Βέβαια μόλις φόρτωσε τα windows μου έγραψε "ο σκληρός δίσκος χρειάζεται διαμόρφωση" και επέλεξα το "συνέχεια" αντί διαμόρφωσης.
Επίσης πήγα να μπω στο chrome και μου έγραψε "το πιστοποιητικό ασφαλείας δεν είναι έγκυρο,πάτησα "παράλειψη" και μπαίνω και στο ίντερνετ κανονικά.

Δηλαδή είμαι εντάξει τώρα;

Πω πω έχω χαζέψει,ναι ρε φίλε αυτό το μήνυμα μου βγάζει...

bootmgr is missing press crtl+alt+delete to restart

δοκίμασε την λύση της Hiren's Boot.

Edit: μάλλον είσαι καλά!!

μια και μιλάμε για...φυσήματα, προσέχουμε πάντα να "κρατάμε" τα ανεμιστηράκια του συστήματος μας όταν φυσάμε, γιατί μπορούμε εύκολα να κάψουμε τα ίδια αλλά και τις αντίστοιχες εξόδους της motherboard.

Παιδιά,δεν ξέρω αν είμαι 100% εντάξει...

Τα πάντα δείχνουν να λειτουργούν σωστά,διάφορα αρχεία που είχα και στους 3 εσωτερικούς HDD,είναι στη θέση τους και παίζουν σωστά,αλλά πάω να ανοίξω το Google Chrome και μου βγάζει.. "το πιστοποιητικό ασφαλείας του ιστότοπου δεν είναι έγκυρο κτλ κτλ"
Σημείωση: Δεν είχα απο την 1η μέρα που πήρα το PC κανένα είδος antivirus.

Επίσης εμφανίζεται το μήνυμα..."Τα windows δεν είναι δυνατόν να κάνουν αυτόματο έλεγχο για ενημερώσεις".

Γενικά πως μπορώ να ξέρω αν όλα παίζουν σωστά,αν υπάρχει κάποια λειτουργία των windows που κάνει έλεγχο αν χάθηκε κάτι κατα τη διάρκεια των συμβάντων...

Παιδιά,δεν ξέρω αν είμαι 100% εντάξει...

Τα πάντα δείχνουν να λειτουργούν σωστά,διάφορα αρχεία που είχα και στους 3 εσωτερικούς HDD,είναι στη θέση τους και παίζουν σωστά,αλλά πάω να ανοίξω το Google Chrome και μου βγάζει.. "το πιστοποιητικό ασφαλείας του ιστότοπου δεν είναι έγκυρο κτλ κτλ"
Σημείωση: Δεν είχα απο την 1η μέρα που πήρα το PC κανένα είδος antivirus.

Επίσης εμφανίζεται το μήνυμα..."Τα windows δεν είναι δυνατόν να κάνουν αυτόματο έλεγχο για ενημερώσεις".

Γενικά πως μπορώ να ξέρω αν όλα παίζουν σωστά,αν υπάρχει κάποια λειτουργία των windows που κάνει έλεγχο αν χάθηκε κάτι κατα τη διάρκεια των συμβάντων...

Ανοίξε το Windows Update κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη.
Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε Update και στη συνέχεια, στη λίστα αποτελεσμάτων, κάνε κλικ στην επιλογή Windows Update.

Στο αριστερό τμήμα παραθύρου, κάνε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις και, στη συνέχεια, περιμένε όσο τα Windows πραγματοποιούν αναζήτηση για τις τελευταίες ενημερώσεις για τον υπολογιστή σου.

Εάν εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας ειδοποιεί ότι είναι διαθέσιμες σημαντικές ενημερώσεις ή να κάνε ανασκόπηση σημαντικών ενημερώσεων, κάνε κλικ στο μήνυμα για προβολή και επιλογή των σημαντικών ενημερώσεων προς εγκατάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάνε κλικ στις σημαντικές ενημερώσεις στη λίστα.
Επέλεξε τα πλαίσια ελέγχου για τις ενημερώσεις που θέλεις να εγκαταστήσεις και, στη συνέχεια, κάνε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Κάνε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση ενημερώσεων.

Σε ότι αφορά το chrome, κάντον απεγκατάσταση - εγκατάσταση, καλό είναι να μην χρησιμοποιήσεις το add/remove programms των windows, αλλά το wise unistaller

Τελικά ήταν πολύ απλό.

Παρατήρησα τυχαία οτι η ώρα ήταν 6 χρόνια πίσω,την έβαλα σωστά και χάθηκε το εικονίδιο που έλεγε πρόβλημα για τις ενημερώσεις...

Ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση και κυρίως τον χρήστη warewolf73 που με έβαλε να πειραματιστώ με την εναλλαγή θέσης των HDD στην μητρική που τελικά έπαιξε...