Γιατί έτσι και όχι αλλιώς ?

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί να πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσουμε κάποιο ηχείο για το οποίο δεν ξέρουμε:

Α)Τι είχε υπ' όψιν ο μηχανικός στην σχεδίαση.
Β)Αν άκουγε σωστά ή ήταν κουφός.
Γ)με τι υλικό το κούρδισε,με τι συνοδά και σε ποιο χώρο.

Και μετά να τρέχουμε με αγωνία να ''διαμορφώσουμε'' το χώρο μας για να παίξει υποφερτά αυτό το κατασκεύασμα.

Οσοι είναι και παντρεμένοι ξέρουν τι εννοώ με τη "διαμόρφωση".

Τα πράγματα στην υπερύψηλη κατηγορία τιμής θα έπρεπε να είναι αλλιώς.

Φωνάζεις την εκάστοτε εταιρία και λες:

Κύριοι ο χώρος είναι αυτός,τασυνοδά είναι αυτά και τα ηχεία θέλω να τοποθετηθούν εδώ.ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΑ.

Ετσι θα μπορούσαν να δικαιολογίσουν και οι εταιρίες τα εξωπραγματικά ποσά που ζητάνε για 5 κομμάτια mdf,5 μεγάφωνα και ενα μάτσο σύρματα και πυκνωτές.

Α καλό..... νομίζώ τότε θα είναι το κοπτήριο ακόμα πιό τεράστιο.

Θα έρχεται ο super μάστρορας και σου ζητάει όσα του λείπονται για να σε πείσει να βάλεις ένα τρίδρομο bosh!!!

Επικοινώνησε με την Mythos Audio στη Θεσσαλονίκη. Αν και νομίζω ότι όλοι οι έλληνες κατασκευαστές θα είναι διατεθιμένοι να σε ικανοποιήσουν με μια custom λύση.

Κάποιοι το κάνουν...
Λογικά και η www.speakers.gr θα το κάνει...
Σκέψου όμως το κόστος της μελέτης, του κουτιού, (άλλο να παραγγέλνεις ένα κουτί από έναν ξυλουργό και άλλο 100) και άλλα πράγματα που αγοράζουν χονδρικής...
Έτσι ένα ηχείο που θα μπορούσαν να το βγάλουν στο εμπόριο με 3.000 επειδή τους κοστίζει π.χ. 1.500 θα πρέπει να το πουλήσουν 4.500 γιατί θα τους κοστίσει 3.000 !
Τότε αυτόματα πηγαίνουν σε άλλη κλίμακα τιμής και θα πρέπει το ηχείο που θα φτιάξουν να παίζει σαν ηχείο των 4.500 !

Φαύλος κύκλος...

Και αν αλλάξεις διαρύθμιση ή έπιπλα ή σπίτι τι γίνεται?

Κώστα γι' αυτό βγήκαν τα βδελυρα... EQ...
Bέβαια ένα καλό αναλογικό έχει τα λεφτά του.
Όμως ένα ψηφιακό και πάνω του ώς "τερματικό" ένα καλό ντακ... λέει!

Όμως ένα ψηφιακό και πάνω του ώς "τερματικό", ένα καλό ντακ... λέει!

Όλοι οι Έλληνες κατασκευαστές που σέβονται τον εαυτό τους κάνουν μελέτη για το χώρο σου και πάνω από όλα για τα γούστα σου και δεν νομίζω ότι χρεώνουν κάτι παραπάνω για αυτό .

Ειδικά για κάποιους που έχουν ασχοληθεί και με επαγγελματικές εγκαταστάσεις που εκεί η εξειδικευμένη για κάθε χώρο εγκατάσταση είναι ο κανόνας , αυτό το πράγμα είναι προφανές ότι πρέπει να γίνει .

Και πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως για το καλό του κατασκευαστή περισσότερο αφού ο ευχαριστημένος πελάτης είναι η καλύτερη διαφήμιση ενώ το αντίθετο ο δυσαρεστημένος.

Re: Απάντηση: Γιατί έτσι και όχι αλλιώς ?

Όμως ένα ψηφιακό και πάνω του ώς "τερματικό", ένα καλό ντακ... λέει!

Νόμιζα ότι τα ψηφιακά EQ είναι κατά πολύ ακριβότερα σε σχέση με τα αναλογικά. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο?

Re: Απάντηση: Γιατί έτσι και όχι αλλιώς ?

Νόμιζα ότι τα ψηφιακά EQ είναι κατά πολύ ακριβότερα σε σχέση με τα αναλογικά. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο?
Κάποτε ίσχυε τώρα πια όχι αφού βρίσκεις πολύ καλά DSP σε πολύ χαμηλό κόστος (όπως το μπερι που φοράει μέσα δυο shark παρακαλώ )

Δυστυχώς τα καλά αναλογικά EQ είναι ακριβούτσικα.
Ίσως τα "φτηνά" φταίνε για το κακό όνομα των EQ στους χαιφιντελάδες...
Ένα καλό με 2χ31 περιοχές απαιτείται να έχει εξαιρετικά ποτς και ανάλογα- επι μέρους και τελικά-αναλογικά στάδια.
Εγώ τελευταία δουλεύω το DEQ που αναφέρθηκε αλλά το ρίχνω αφού ρυθμίσω, σε άλλο Dac που πάιζει σαφώς καλύτερα από το DEQ.

Το deq δεν είναι ένα απλό γραφικό eq. Το δυνατότερο χαρτί του deq είναι τα παραμετρικά και ακόμα περισσότερο τα δυναμικά eq που έχει και σου δίνει την δυνατότητα να τροποποιήσεις τις καμπύλες ισοστάθμισης ανάλογα με την στάθμη του σήματος και διάφορα άλλα κόλπα....
Αυτά όλα δεν ξέρω αν γίνονται με αναλογικές συσκευές ή αν γίνονται τότε το κόστος των (πολλών) αναλογικών συσκευών θα είναι πολλές, μα πάρα πάρα πολλές φορές το κόστος του deq

Δεν νομίζω ότι μπορεί κανένα αναβολικό EQ να φανταστεί τις ευκολίες ενός deq και σχετικά με το dac του με μια βελτίωση του αναλογικού σταδίου του γίνεται αξιοπρεπέστατο οπως καταλαβαίνεις εκεί έχει κάνει την τσιγκουνιά η behringer.

Ναι βρε παιδιά, αλλά το ψηφιακό της behringer που αναφέρετε έχει 300 Ευρώ και το ακριβότερο αναλογικό της έχει 100 Ευρώ. Εντάξυ, τα 300 Ευρώ δεν είναι πολλά, αν σκεφτεί κανείς κιόλας τις δυνατότητες που έχει, αλλά και η τιμή του είναι τριπλάσια σε σχέση με το αναλογικό.

Απάντηση: Re: Γιατί έτσι και όχι αλλιώς ?

Δεν νομίζω ότι μπορεί κανένα αναβολικό EQ να φανταστεί τις ευκολίες ενός deq και σχετικά με το dac του με μια βελτίωση του αναλογικού σταδίου του γίνεται αξιοπρεπέστατο οπως καταλαβαίνεις εκεί έχει κάνει την τσιγκουνιά η behringer.

Νομίζω ότι ήδη είναι αξιοπρεπέστατο.
Με τις αναβαθμίσεις γίνεται ...επικίνδυνο:BDGBDGB53:

Re: Απάντηση: Re: Γιατί έτσι και όχι αλλιώς ?

Νομίζω ότι ήδη είναι αξιοπρεπέστατο.
Με τις αναβαθμίσεις γίνεται ...επικίνδυνο:BDGBDGB53:
Ναι έχω ακούσει για κάποιους που δεν πρόλαβαν να πάρουν τα υπογλώσσια τους και πάνε καλιά τους…

:BDGBGDB55: