Γιατί όταν αλλάζω χρήστη σταματά η αναπαραγωγή μουσικής;

kostis

AVClub Enthusiast
26 January 2007
913
Κόρινθος
ΟΚ, έχω το χρήστη με δικαιώματα διαχειριστή όπου δουλεύω ως επί το πλείστον και έφτιαξα και το χρήστη music όπου δουλεύει το audirvana και είναι για να ακούω μουσική. Μόλις από το χρήστη music αλλάζω για να πάω στο διαχειριστή σταματά το playback.

Τί γίνεται ; Μπορώ να το ξεπεράσω ή είναι αδύνατο;

Στα windows δεν είχα τέτοιο θέμα.

Πατάω το όνομα του χρήστη δίπλα στο spotlight και επιλέγω τον άλλο απ'αυτόν που είμαι. Δηλαδή χωρίς να αποσυνδεθώ από τον τρέχων. Αλλά και με αποσύνδεση το ίδιο γίνεται φυσικά.

Εσένα δε σου το κάνει;

Ποιο λειτουργικο;
Δεν το έχω δοκιμάσει εγω.
Δλδ βάζεις να παίζει το iTunes, αλλάζεις χρήστη για το audirvana κ σου κάνει διακοπή, σωστα;
Νομίζω λογικό, αφού πρεπει να φορτώσει το plugin πρόγραμμα στο iTunes, για να αναλάβει εκείνο την αναπαραγωγή του ήχου.

Lion

Δε βάζω να παίζει το itunes.

Είμαι στον ένα χρήστη και ακούω από το audirvana ή από το iTunes (δεν έχει σημασία). Αλλάζω χρήστη και τη στιγμή της αλλαγής σταματά να ακούγεται μουσική. Μπαίνω στο δεύτερο χρήστη και δεν ακούω τη μουσική που παίζει ο πρώτος χρήστης, ενώ δεν έχω αποσυνδεθεί απ' αυτόν (απλά έχω φύγει για λίγο από αυτόν. Όταν γυρίσω στον αρχικό χρήστη που παίζει η μουσική, τότε η μουσική ξεκινά πάλι και μάλιστα όχι εκεί που την είχα αφήσει αλλά έχει προχωρήσει κανονικά, σαν να συνέχιζα να ακούω. Δηλαδή το audirvana δε σταματά το playback αλλά όταν αλλάζω χρήστη σταματά ο υπολογιστής να στέλνει ήχο.
Να σημειώσω ότι για την ακρόαση από audirvana χρησιμοποιώ εξωτερική usb κάρτα ήχου. Αυτό όμως δεν παίζει ρόλο γιατί το ίδιο γίνεται και χωρίς αυτήν (από την built in έξοδο του mac).

Απάντηση: Re: Γιατί όταν αλλάζω χρήστη σταματά η αναπαραγωγή μουσικής;

Lion

Δε βάζω να παίζει το itunes.

Είμαι στον ένα χρήστη και ακούω από το audirvana ή από το iTunes (δεν έχει σημασία). Αλλάζω χρήστη και τη στιγμή της αλλαγής σταματά να ακούγεται μουσική. Μπαίνω στο δεύτερο χρήστη και δεν ακούω τη μουσική που παίζει ο πρώτος χρήστης, ενώ δεν έχω αποσυνδεθεί απ' αυτόν (απλά έχω φύγει για λίγο από αυτόν. Όταν γυρίσω στον αρχικό χρήστη που παίζει η μουσική, τότε η μουσική ξεκινά πάλι και μάλιστα όχι εκεί που την είχα αφήσει αλλά έχει προχωρήσει κανονικά, σαν να συνέχιζα να ακούω. Δηλαδή το audirvana δε σταματά το playback αλλά όταν αλλάζω χρήστη σταματά ο υπολογιστής να στέλνει ήχο.
Να σημειώσω ότι για την ακρόαση από audirvana χρησιμοποιώ εξωτερική usb κάρτα ήχου. Αυτό όμως δεν παίζει ρόλο γιατί το ίδιο γίνεται και χωρίς αυτήν (από την built in έξοδο του mac).

Ααααα....τωρα καταλαβαίνω σιγά σιγά τι εννοείς!
Το πρόγραμμα αυτο απο όσο ξέρω μπορεί να παίξει κ σαν plugin στο iTunes.
Τέλος πάντων, αυτο που περιγράφεις μάλλον δεν γίνεται, χωρίς να είμαι όμως απόλυτα σίγουρος...

Φίλε μου η αλλαγή χρήστη κάνει σχεδόν λογκ αουτ για να σε πάει στον άλλον.
Οπότε λογικό κι' επόμενο να διακόπτεται η αναπαραγωγή.
Μην σε μπερδεύει το εφφέ του "κύβου" που "γυρνάει" ή το γεγονός ότι δεν πατάς λογκ αουτ...

αυτο μου θυμισε ενα ανεκδοτο, που ο γιορικας εμπαινε στην θεση του συνοδηγου κ ηθελε να οδηγησει :)
Δυστυχως οχι, ειναι αδυνατον να γινει.

Last edited:
στα windows γιατί γίνεται;
Φίλε μου, κακώς γίνεται εάν γίνεται στα Windows. Τα αρχεία της μουσικής όπως και όλα τα αρχεία εκτός του Συστήματος, των Βιβλιοθηκών και Εφαρμογών ανήκουν στον συγκεκριμένο χρήστη που λειτουργεί τη δεδομένη στιγμή τον υπολογιστή του. Δεν επιτρέπεται άλλος χρήστης να προσπελαύνει και να χρησιμοποιεί αρχεία που δεν του ανήκουν. Είναι καθαρά θέμα δικαιωμάτων (Ownership & Permissions). Και για το λόγω του αληθές, κοίτα στη παρακάτω εικόνα τη ταυτότητα ενός μουσικού αρχείου. Στο πρώτο κυκλάκι υπάρχουν τα δικαιώματα και στο δεύτερο η ιδιοκτησία του αρχείου.

ls.jpg

Αν τρέξετε το itunes σαν άλλο user , που δεν έχει κονσόλα, κάτι σα background service?

Re: Απάντηση: Γιατί όταν αλλάζω χρήστη σταματά η αναπαραγωγή μουσικής;

Αν τρέξετε το itunes σαν άλλο user , που δεν έχει κονσόλα, κάτι σα background service?
Ο τρόπος για μοίρασμα της βιβλιοθήκης του iTunes με όλους τους χρήστες γίνεται με τη χρήση του Shared στο directory των Users. Προϋποθέτει βέβαια μια εξοικείωση με την οργάνωση ενός unix συστήματος αρχειοθέτησης και θα το συνιστούσα μόνο για κάποιον που συνειδητά ξέρει τι κάνει...
iTunes: How to share music between different accounts on a single computer

Last edited: