giberdini 1.40 με μοτερ

NIKOS1979

Established Member
4 May 2010
151
εχω ενα 1.40 giberdini και θελω να του βαλω ενα μοτερ επανω..διαβασα πως πιατα πανω απο 1.20 δεν τα σηκωνει μοτερακι με μεταλλικα γραναζια..οποτε τι χρειαζομαι να αγορασω και ποιο συγκεκριμενα μου προτεινετε?αυτο το μοτερακι με τα μεταλλικα γραναζια εχει καποιο τζογο οπως εχω προσεξει και δεν κλειδωνει ακριβως στην θεση που πρεπει....

Αν είσαι αρκετά "γενναίος" μπορείς να δοκιμάσεις και με diseqc μοτέρ με μεταλλικά γρανάζια. Υπάρχουν αναφορές να δουλεύει τέτοιο setup επειδή το συγκεκριμένο κάτοπτρο είναι ελαφρύ για τη διάστασή του. Βέβαια πρέπει να υπολογίσεις αν έχεις ισχυρούς ανέμους στην περιοχή, αν είναι εκτεθειμένο το κάτοπτρο κλπ....και σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ είναι η συνιστώμενη λύση. Είναι όμως η οικονομικότερη και η ευκολότερη.

Αλλιώς θα χρειαστείς την polar mount του κατόπτρου, ένα actuator και ένα positioner. Πρέπει επίσης να υπολογίσεις ότι χρειάζεται και extra καλώδιο για την τροφοδοσία του actuator, από το positioner μέχρι το κάτοπτρο.

ενα κοστος για ολα αυτα περιπου να εχω μια αποψη δεν γινεται?εγκατασταση θα την δοκιμασω εγω...τα υλικα θελω να μαθω

εμενα με ενδιαφερει επ[ειδη ειναι εκτεθειμενο το πιατακι στον καιρο να καρφωνει στην συχνοτητα και στον δορυφορο που θελω,,να μην εχει τζογο οπως το μοτερακι που ειχα που με το παραμικρο αερακι κουνουσε....για αυτο σκεφτηκα αυτη την λυση

Πολύ καλά έκανες, κι εγώ τέτοια εγκατάσταση έχω με παρόμοιο Gibertini (έχω και ένα μικρότερο 1.10Χ1.20, με diseq μοτέρ).

να ξεκινησω να προμηθευομαι αυτα που χρειαζεται?προτασεις για συγκεκριμενα μοντελα εχουμε καμια?actuator..positioner και οτι αλλο χρειαστει?