Gibertini OP80E, OP80L, OP85L, OP85X κτλ.

tsatasos

Senior Member
Τώρα τελευταία κοιτούσα για 80αρια Gibertini και ενώ στην αρχή νόμιζα ότι υπάρχουν μόνο 2 που είναι ακριβώς τα ίδια (ίδια οριζόντια και κάθετη διάσταση - 70χ80 με ίδιο μπράτσο) το ένα είναι σιδερένιο (OP80E) και το άλλο αλουμινίου (OP80L), τελικά είδα ότι υπάρχουν και διάφορα άλλα.

Έκανα αναζήτηση και έχω διαβάσει για σιδερένια, αλουμινίου, original και μη, με μεγάλο μπράτσο και μικρό, άλλο να παίρνει μεγαλύτερη κλίση και άλλο μικρότερη κτλ κτλ.

Kοίταξα στο επίσημο site και βλέπω ότι έχει τα OP80E, OP85L, OP85X, με τα 2 τελευταία να είναι λίγο μεγαλύτερα και να έχουν καλύτερη απολαβή.

Οπότε θα ήθελα να μου πει κάποιος που να ξέρει 100% ποια ακριβώς κυκλοφορούν εδώ Ελλάδα και σε τί διαστάσεις (μιλάω για οριζόντια και κάθετη, όχι απλά ότι είναι 80αρι).

Εν τω μεταξύ πήρα πριν καμιά εβδομάδα 2 σιδερένια από την Πανηλεκτρονική στην Καλλιθέα με 17 το ένα.

Τώρα πιο απόλα πήρα? Το OP80E λογικά έτσι?

Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπερτερεί πουθενά το σιδερένιο εκτός από την τιμή και αν έχει την ίδια ακριβώς διάσταση και απολαβή με το αλουμινίου.

OP80E, OP85L
αυτά τα δύο κυκλοφορούν στην ελλάδα και είναι τα σιδήρου αλουμινίου. επίσης θυμίζω ότι η Gibertin δηλώνει την μικρή διάσταση στο όνομα του μοντέλου τους. δηλαδή το OP80E, είναι το 80xκάτι (νομίζω 90). Εσύ Σεραφείμ πρέπει να έχεις το OP75 (υπάρχει τέτοιο?)

Ευχαριστώ παιδιά.

Στο site της λέει πάντως:

OP80E - 75x80
OP85L - 85x90.5

Στο ένα δηλαδή δηλώνει τη μικρή και στο άλλο τη μεγάλη διάσταση.

Υπάρχει κάποιος λόγος να πάρει κανείς το σιδερένιο αν δεν τον νοιάζει η τιμή?
Υπερτερεί δηλαδή πουθενά αλλού το σιδερένιο?

Αλουμίνιο με κλειστά μάτια. Η αντοχή του στο χρόνο είναι αξεπέραστη. Το OP 80 E είναι το μόνο που δηλώνεται με τη μεγάλη του διάσταση.

άκυρο Σεραφείμ, τώρα κατάλαβα ότι έχεις σειρά Ε. Νόμιζα ότι είχες L. Αυτό το πήρες από Ελλάδα?

Re: Απάντηση: Gibertini OP80E, OP80L, OP85L, OP85X κτλ.

Αλουμίνιο με κλειστά μάτια. Η αντοχή του στο χρόνο είναι αξεπέραστη. Το OP 80 E είναι το μόνο που δηλώνεται με τη μεγάλη του διάσταση.

Το ότι το αλουμίνιο σαν υλικό παραμορφώνεται/τσακίζει πιο εύκολα από το σίδερο δεν το λαμβάνουμε υπόψη αν πρόκειται για περιοχή με πάρα πολύ αέρα?

OK, σευχαριστώ.

Πιο πολύ για την ακρίβεια ρώτησα γιατί με ενδιαφέρουν τα συγκεκριμένα για χρήση σε wifi κατευθυντικά link επειδή μπορούν να πάρουν μεγάλη κλίση.

Επειδή όμως σαυτές τις περιπτώσεις παίρνουν ανάποδη κλίση, δέχονται και πιο πολύ αντίσταση στον αέρα και γιαυτό το ψάχνω.

Ήδη έχω βάλει 2x OP80E σε ένα link και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την όλη κατασκευή και τη στήριξη του πιάτου. Είχε όμως μόνο ένα U αλλά ήταν πιο γερό από άλλα 80αρια με 2 U.

Στο επόμενο θα πάρω τα OP85L να δω διαφορές