Gigabyte BRIX

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Gigabyte BRIX

2013-06-03%2014.08.28_678x452.jpg

Τα νέα τουβλάκια ''BRIX'' της Gigabyte παρουσιάζονται στην Computex

Μικροσκοπικά – όσο ένα MPEG4 TV receiver

Με μπόλικες επιλογές
AMD Kabini A4-5000, E3-3000, E1-2500 and E1-2100
Αλλά και
Inte Haswell i7-4500U

Πανάκριβα θα είναι :bigcry: αλλά σίγουρα ειδική κατηγορία που θα αποκτήσει φανατικούς οπαδούς

gigabyte-brix-pc-concepts.jpg

http://www.anandtech.com/show/7011/computex-2013-kabini-in-a-brix-haswell-too

http://www.engadget.com/2013/06/03/gigabyte-shows-four-prototype-brix-mini-pcs/

Μάλιστα υπόσχονται και κάποια όμορφα τρικ σε αυτό το μικρό κουτάκι
Τι προτιμάτε?
Mini projector ?
Ή
Ασύρματη φόρτιση για το κινητό ?

θα το φερει το you.gr από όσο γνωρίζω αλλά με hsawell δεν ηξερα ότι βγαίνει

Εχω στην κατοχη μου ενα Intel NUC με i3 και διπλο hdmi και ειναι απο τις καλυτερες αγορες μου ever...
Αυτα τα μηχανακια φερνουν την επανασταση στα HTPC...
Πανεμορφα, αθορυβα και δυνατα!

Re: Απάντηση: Gigabyte BRIX

Εχω στην κατοχη μου ενα Intel NUC με i3 και διπλο hdmi και ειναι απο τις καλυτερες αγορες μου ever...
Αυτα τα μηχανακια φερνουν την επανασταση στα HTPC...
Πανεμορφα, αθορυβα και δυνατα!

ποιο μοντέλο έχεις;παίζει κανονικά full hd Και bluray αρχεία χωρίς κολλήματα.Π.χ ένα mkv 25 gb 1080*1920 30fps to παίζει μέσω hdmi σε τηλεόραση κανονικά?

είναι όντως επανάσταση.

Εχω αυτο: https://www.skroutz.gr/s/2591472/Intel-NUC-i3-3217U.html και δεν υπαρχει ταινια που να μην εχει παιξει χαλαρα.
Παιζω μονο μεσω δικτυου τα παντα απο καλωδιωση UTP που εχω στο σπιτι μεσω του απλου dsl ρουτερ μου...
Με εναν msata σκληρο 60GB αναβει σε 5" και κανει παπαδες χωρις να ακους αν λειτουργει!!!

Απ'οτι ξερω και τα φθηνοτερα με τον celeron 847 παιζουν μια χαρα HD αλλα για 50 παραπανω ειπα να παρω το intel i3 για κατι πιο future proof...

Εχω αυτο: https://www.skroutz.gr/s/2591472/Intel-NUC-i3-3217U.html και δεν υπαρχει ταινια που να μην εχει παιξει χαλαρα.
Παιζω μονο μεσω δικτυου τα παντα απο καλωδιωση UTP που εχω στο σπιτι μεσω του απλου dsl ρουτερ μου...
Με εναν msata σκληρο 60GB αναβει σε 5" και κανει παπαδες χωρις να ακους αν λειτουργει!!!

Απ'οτι ξερω και τα φθηνοτερα με τον celeron 847 παιζουν μια χαρα HD αλλα για 50 παραπανω ειπα να παρω το intel i3 για κατι πιο future proof...

Απο 3d τι παίζει? παίζει 3d full ή μόνο sbs?

Πραγματικά είναι πολύ καλό αλλά τί παραπάνω προσφέρει από ένα mede8er ας πούμε που θα το πάρεις ίσως και λίγο πιο φθηνά?
(Ρωτάω με δεδομένο ότι το nuc το χρησιμοποιείς σαν media player)

Απο 3d τι παίζει? παίζει 3d full ή μόνο sbs?

Υποστηριζει full HD 3D Frame-Packing, και μαλιστα το NUC με τον i3 και την intel HD4000 υποστηριζουν ακομη και hi10 profile (Hi10P - H264/MPEG-4 AVC) με hardware encode...
Γενικα με τοση δυναμη παιζει τα παντα...

Πράγματι, βάση χαρακτηριστικών, για 3d χρειάζεται από i3 και πάνω.
Αυτό για το hi10p δεν το ημέρα, με ποιο πρόγραμμα έχεις hw acceleration? Έχω έναν i3 3225 αλλά δεν θυμάμαι να είχε....

Το NUC αυτό που δεν υποστηρίζει αν δε κάνω λάθος είναι κλείδωμα στα 23.796
Ενώ ένα που έπιασα στα χέρια μου τον Ιούλιο ζεμάταγε, σίγουρα όχι για να το βλέπει και ντάλα ήλιος.

HD4000 έχει αυτό με τον i3. Όπως όλοι οι mobile Intel 3ΧΧΧ από i3 και πάνω, όπως και ο i3-3225, και άλλοι επιλεγμένοι επεξεργαστές πχ. οι Κ series αν θυμάμαι καλά. Αλλά γενικότερα από ότι λέγεται, τέλειο 23,976 δεν έχει κανένας Ίντελ πλην των haswell που σύντομα θα έρθουν στα νέα NUCs...

κάποιοι το λένε άσχημο εκεί έξω, άλλα ΙΜΗΟ μικρό είναι και αδιάφορο, άσχημο όχι.

Απάντηση: Re: Gigabyte BRIX

Πραγματικά είναι πολύ καλό αλλά τί παραπάνω προσφέρει από ένα mede8er ας πούμε που θα το πάρεις ίσως και λίγο πιο φθηνά?
(Ρωτάω με δεδομένο ότι το nuc το χρησιμοποιείς σαν media player)

Εγω που πλεον με την φωτογραφικη τραβαω μονο RAW φωτογραφιες και οχι JPEG δεν μπορω να παρω media player γιατι κανενα δεν υποστηριζει RAW αρχεια.

Απάντηση: Re: Gigabyte BRIX

"
The main hardware specifications start with an AMD A8-5557M APU, a dual module 35W Richland-based part (four threads) at 2.1 GHz (3.1 GHz Turbo), with onboard HD 8550G graphics (256 SPs @ 554/720 MHz). On the discrete GPU side, there is an R9 M275X mobile graphics solution
"

εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής απλό: αφού πας που πας (εσένα λέω gigabyte) σε υλοποίηση CPU +dGPU, γιατί επιλέγεις τόσο αδύναμο CPU? Βάλε έναν intel cpu + AMD dGPU ή έναν intel CPU + nVidia dGPU... ή έστω το δυνατότερο APU χωρίς όμως dGPU. Ποιο το νόημα για τον Α8 των 35W???

Τα APUs έχουν νόημα μόνο όσο κάποιος θέλει μόνο ενσωματωμένα γραφικά, που εκεί πραγματικά κάνουν διαφορά...

Last edited: