Gigabyte m/b και sata δισκοι

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,284
Νεο Ψυχικο
Εχω ενα Gigabyte p35-ds4. Εχει 6 sata και 2 sata σε αλλο controller.
Γιατι στο bios αντι να γραφει sata1,sata2 etc μου γραφει ide0 master,ide0 slave, ide1master, ide1slave και ουτω καθεξης. Ακομα μολις εβαζα και τους 8 δισκους τον 2ο απο τον δευτερο controller (αυτον με τα 2 σατα) σταματουσε να τον βλεπει μετα απο λιγο και εχανα τα αρχεια(και δεν εφταιγαν οι seagate οπως νομιζα). Ολα αυτα σε Vista.
Εβγαλα τον 1 δισκο και εχω 6 sata στον 1 κοντρολερ και εναν sata στον δευτερο. Μεχρι τωρα δουλευει κανονικα με windows 7 , αλλα στο Bios παλι τους βλεπει ide0 master,ide0 slave, ide1 master etc etc. Ξερει κανεις πως διορθωνετα. Στην επιλογη Ide ή aschi το εχω σε ide. Δεν εχει επιλογη ide ή sata.
Help?

Με το achi δε δουλευει ομως. Και θυμαμαι οτι πρεπει να επιλεγουμε ide. Παντως θα το ξαναδοκιμασω με achi.

Εφόσον δεν δουλεύεις σε RAID, πρέπει να βάλεις ACHI (υποτίθεται ότι κερδίζεις και κάτι σε ταχύτητα – άλλη κουβέντα αυτό).

Για να δουλέψει όμως θέλεις τους drivers της Intel για τα ICHx South Bridge.

Edit

Αν το μηχανημα ειναι ηδη στημενο και bootαρεις από δισκο σε IDE mode ίσως ειναι λίγο μανούρα να το ''γυρισεις'' σε ACHI (στην αρχή ισως σου ''χτυπαει'' στο boot).

Last edited:
Εφόσον δεν δουλεύεις σε RAID, πρέπει να βάλεις ACHI (υποτίθεται ότι κερδίζεις και κάτι σε ταχύτητα – άλλη κουβέντα αυτό).

Για να δουλέψει όμως θέλεις τους drivers της Intel για τα ICHx South Bridge.

Edit

Αν το μηχανημα ειναι ηδη στημενο και bootαρεις από δισκο σε IDE mode ίσως ειναι λίγο μανούρα να το ''γυρισεις'' σε ACHI (στην αρχή ισως σου ''χτυπαει'' στο boot).
Θα το δοκιμασω. Ισως τα 7 να τους εχουν ενσωματομενους.Thx.

P.s Μου μυρισε ψαρι:p