Γνώμες για ATC 19 η 40 με HK 990.

jolk

Established Member
14 December 2008
256
Θάθελα την άποψη σας όσων αφορά την επιλογή του 19 η του 40 της ATC.
O χώρος είναι 4χ8μ αλλά η ακρόαση γίνεται σε 4χ4.5μ.
Ποιά είναι η καλύτερη λύση-επιλογή?19άρι η 40άρι?(δεν τίθεται θέμα κόστους).
Ο ΗΚ 990 μου αρέσει σαν ενισχυτής και δεν θέλω να ξεφύγω στο κόστος.
Είναι μια καλή εκλογή?
Περιμένω τις απόψεις σας με αγωνία....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αμα δεν τιθεται θεμα κοστους πηγαινε για τα 40ρια ετσι και αλλιως θεμα μπουμαρισματος δεν υπαρχει.
Για ενισχυτη ψαχτο λιγακι.

Οσο αφορά στον χώρο, πιστεύω οτι θα κάτσουν καλύτερα τα 19άρια. Οσο για τον ενισχυτή, δείχνει αρκετός, ειδικά αν ακούς σε μεγάλες εντάσεις. Αν όχι, ίσως να πήγαινες σε κάτι ποιοτικότερο σε χαμηλότερη ισχύ.

"πήγαινες σε κάτι ποιοτικότερο σε χαμηλότερη ισχύ"
Οπως????

Το τρίγωνο με εσένα να κάθεσαι σε απόσταση >3 μέτρων από τα ηχεία μάλλον είναι ότι πρέπει για τα 40άρια...
Ο Harman θα τα οδηγήσει καλά σε θέματα έντασης αλλά να ξέρεις πως ότι και να τους βάλεις θα σου το δώσουν πίσω.
Πρόσεξε λοιπόν μην μπεις στο τρυπάκι και αλλάζεις τον έναν ενισχυτή πίσω από τον άλλον μετά... -bye-

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσω να αλλάζω ενισχυτές...
Θα τον πάρω και ότι γίνει έγινε....Εξάλου δυνατότητα να ακούσω τα δύο μαζί δεν υπάρχει οπότε οτι κάτσει.....
Βέβαια η αισθησή μου μου "λεει" οτι το αποτέλεσμα θα είναι καλό.
Η επιλογή του ενος η αλλου ηχείου είναι που με προβληματιζει πιο πολύ.:grandpa:

Απάντηση: Re: Γνώμες για ATC 19 η 40 με HK 990.

Το τρίγωνο με εσένα να κάθεσαι σε απόσταση >3 μέτρων από τα ηχεία μάλλον είναι ότι πρέπει για τα 40άρια...
Ο Harman θα τα οδηγήσει καλά σε θέματα έντασης αλλά να ξέρεις πως ότι και να τους βάλεις θα σου το δώσουν πίσω.
Πρόσεξε λοιπόν μην μπεις στο τρυπάκι και αλλάζεις τον έναν ενισχυτή πίσω από τον άλλον μετά... -bye-

Ακριβώς αυτό και μην λες σε αυτές τις καταστάσεις
<δεν υπάρχει περίπτωση...> ,
φιλικά όλα αυτά.

Οντως δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε αυτη τη διαδικασία.....:grandpa:
Θα κρατήσω οτι πάρω για αρκετά χρόνια :guitarist:

Στήν ίδια περιοχή κόστους περίπου υπάρχουν ποιοτικότεροι ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ολοκληρωμένοι , όπως ο Hegel Η1 , o Leema Pulse , Audia Flight Three , Electrocompaniet PI-1 , Roksan Caspian.....

Re: Απάντηση: Γνώμες για ATC 19 η 40 με HK 990.

Στήν ίδια περιοχή κόστους περίπου υπάρχουν ποιοτικότεροι ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ολοκληρωμένοι , όπως ο Hegel Η1 , o Leema Pulse , Audia Flight Three , Electrocompaniet PI-1 , Roksan Caspian.....
+1

"ποιοτικότεροι ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ολοκληρωμένοι"
Ποιοτικώτεροι ως προς τι?Ποιότητα ήχου η κατασκευής?
Για την ποιότητα κατσκευής θα κρατήσω "μικρό καλάθι" όσο για τον ήχο εγω πρωσοπικά δεν εχω ακούσει κανέναν απο όλους αυτούς.....
Εσύ????:operator:
Οτι γνώμη εχω (αφορά και τους υπόλοιπους) είναι μόνο απο reviews
ανα τον κόσμο......

Και γιατί θα πάρεις τον ΗΚ 990;Επειδή το γράφουν τα περιοδικά;Τι το ιδιαίτερο έχει-εκτός της μεγάλης και με ισχυρή επιρροή μαμά Harman;

Είναι...2.2 καναλιών(?),έχει κάρτα DSP για "διαχείριση" μπάσσου,ρολόϊ συγχρονισμού για σύνδεση με το ομόσταυλο cd player της εταιρείας,έχει δικό του στάδιο ψηφιοαναλογικής μετατροπής.....Με λίγα λόγια,ένα βαρυφορτωμένο πολυμηχάνημα με πολλά φτηνά καλούδια να παρεμβάλονται στην πορεία του σήματος και σαφώς να αποτελούν σημαντικό κομμάτι του κόστους του μηχανήματος...Απο άποψη ισχύος φαίνεται ισχυρός,άν και δεν έχω βρεί πραγματικές μετρήσεις στο διαδίκτυο.

Πολύ περισσότερο όταν λές,ότι δεν μπορείς να τον ακούσεις με τα αποκαλυπτικά ηχεία που επέλεξες στον χώρο σου...

Προσωπικά θα σου συνιστούσα-ιδιάιτερα για τα ηχεία που διάλεξες-να πάρεις το παρακάτω ζευγάρι προ/τελ της NAD.Mε μετρημένα 195 wrms απο το Hi Fi News,καλή κι αξιόπιστη κατασκευή και τον πολύ καλό ήχο της εταιρείας-που στην κατηγορία που κινούνται είναι απο τους πλέον τίμιους...

http://www.audioadvisor.com/prodinfo.asp?number=NAC165BEE

http://www.audioadvisor.com/prodinfo.asp?number=NAC275BEE

Last edited:
Ψάχτο,αλλά μην μείνεις σ' ένα μαγαζί.Πωλούνται σε καλές τιμές εδώ κι απο κατάστημα σε κατάστημα οι τιμές παίζουν.Μπορείς να τα βρείς και στα μεγάλα,όπου έχουν χαμηλότερες τιμές και δόσεις.

Μην μενεις μονο στην ισχυ.
Τα συγκεκριμενα ηχεια θελουν οπωσδηποτε κατι ποιοτικο/μουσικο απο πισω για να σε ανταμειψουν.

Πραγματικά "ποιοτικό και μουσικό" μέχρι πολλά περισσότερα χρήματα σε τρανζίστορ,πολύ δύσκολα θα βρεθεί...

Για μένα το κατώφλι είναι τα φθηνότερα τρανζίστορ της ΥΒΑ κάπου στα 3500-4000 αλλά με 50 βατάκια μόνο.

Τα "μεγάλα" NAD έχουν πλούσιο,αρκετά ισορροπημένο,ζεστό κι αρκετά αναλυτικό ήχο.Με λίγα λόγια και για να μην μασάω λόγια,είναι μία απο τις καλύτερες κια τιμιότερες προτάσεις στα λίγα χρήματα.