γνώμες για ηχεία για Yamaha A-S2000

kiriak

Supreme Member
27 November 2006
3,951
Αγόρασα πρόσφατα τον Yamaha A-S2000 για να αναβαθμίσω το σύστημά μου, όπως έγραψα σε άλλο thread
εδώ

Αν και είδα τεράστια βελτίωση και πρώτη φορά άκουσα τα 20ετίας B&W 560 έτσι, κάτι με τρώει και πιτεύω ότι ο 2000 αξίζει καλύτερα ηχεία.

Τα λεφτά που σκοπεύω να δώσω είναι μέχρι 1500 ευρώ και θα πήγαινα δύσκολα μέχρι τα 2000 αν άξιζε (2000 ευρώ ια ηχεία για τον 2000, τυχαίο ; δε νομίζω! :earmuffs: )

Να σημειώσω ότι ο χώρος είναι ένα Γ με το μικρό σκέλος 10 τετρ. μέτρα και το μεγάλο 32 τ.μ. και σε συνέχεια με το μεγάλο σκέλος ημιϋπαίθριος 10 τ.μ. (δεν έχει υπαχθεί στη ρύθμιση - αν παίζει ρόλο) και το μικρό σκέλος του Γ σε συνέχεια με κουζίνα άλλα 10 τ.μ, ΧΑΟΣ δηλαδή. Το σύστημα είναι τοποθετημένο στο μικρό σκέλος του Γ, αλλά θα μπορούσε να πάει στο μεγάλο ή να μπει στον ημιϋπαίθριο ενδεχομένως.

Οπότε μιλάμε για ηχεία δαπέδου ή ίσως βάσης αν πάω στον ημιϋπαίθριο;

Θα σας πω τι άκουσα και θα ήθελα τις γνώμες σας ή άλλες εναλλλακτικές προτάσεις

Ξέχασα να πω ότι η μουσική που ακούω είναι από όλο το φάσμα της Rock, από classic μέχρι metal, με ιδιαίτερη προτίμηση σε ήχους της δεκαετίας του 60, αλλά έτσι και αλλοιώς ηλεκτρικός ήχος

κατάστημα 1, όπου τα άκουσα με τον 2000

Paradigm Studio 60
(περίπου 2000), δε μου άρεσαν καθόλου, πολύ ψόφια χαμηλά, θα έμενα με αυτά που έχω όσο και να τα έδινε
Focal 826W anniversairy (περίπου 1700) πολύ καλύτερα, δυνατά χαμηλά, στα υπόψην

κατάστημα 2
Monitor Audio RX8 μου άρεσε αρκετά, και αυτό στα υπόψην
ο ίδιος μου είπε ότι σε παραπλήσια χρήματα υπάρχει και το B&W 683 που θεωρεί καλύτερο αλλά δεν είχε για ακρόαση

κατάστημα 3
Triangle Altea EX (περίπου 1400) εντυπωσιαλός ήχος σε πρώτη ακρόαση, με φοβίζει μήπως είναι κουραστικό στο τέλος
Dali IKON 6 (περίπου 1050) λίγο φτωχό χαμηλά, δε μου αρέσει και σε εμφάνιση

κατάστημα 3
πήγα για τα Proac 140 MKII (περίπου 1850 μετρητοίς) ότι καλύτερο άκουσα μέχρι στιγμής. Όχι απαραίτητα καλύτερο, αλλά πιο κοντά στον ήχο που θα ήθελα. Ψηλές στρογγυλεμένες και χωρίς να τσιρίζουν, μεσαίες αρκετά καλές και χαμηλά όχι κάτι τρομερό αλλά ούτε και ψεύτικο που να θυμίζει πουσαρισμένο car audio

Για την ώρα, μόνο τα Proac ξεχώρισα από το σύστημα που ήδη έχω και σαν καλή εναλλακτική βάζω τα Monitor Audio RX8.
Δεν έχω ακούσει τα B&W 683 και θα ήθελα να είχα ακούσει και τα Tannoy Revolution Signature DC6Τ

Γενικά δε θέλω υπεραναλυτικά ηχεία αλλά μάλλον περισσότερο γλυκόηχα.
Τα Proac μου άρεσαν περισσότερο από όλα, αν και λένε ότι το rock δεν είναι το φόρτε τους. Επίσης δε μπόρεσα να βρω πουθενά πως aκούγονται με τον Yamaha. Έχει κανείς άποψη;

Κάποια άλλη πρόταση;

Re: Απάντηση: γνώμες για ηχεία για Yamaha A-S2000

Από τη λίστα σου ψηφίζω Proac. Πολύ μουσικό ηχείο και θα το χαρακτήριζα all around στο χαρακτήρα του. Λόγω μεγέθους πάντως θέλει χώρο.
Με τον yamaha 2000 είχα ακούσει τα focal 826 (τα επετειακά) και αν και ο ήχος ήταν καλός, μου φάνηκε λίγο σκληρός και φοβάμαι κόπωση ύστερα από πολύωρες ακροάσεις.
Τον ενισχυτή σου τον έχει (ή τουλάχιστον τον είχε μέχρι πρόσφατα) για ακρόαση η Ηχοδομή στο Χαλάνδρι. Διαθέτει ποικιλία ηχείων οπότε εκεί μπορείς να πάρεις μια καλή γεύση.

Re: Απάντηση: γνώμες για ηχεία για Yamaha A-S2000

Οδηγώ με Yamaha A-S1000 τα Vandersteen 3A με πολύ καλά αποτελέσματα. Πολύ γλυκόηχο ηχείο με πολύ καλό χαμηλό. Και τα μικρότερα επίσης πολύ καλά. Αν σε πέρνει οικονομικά πάρε παραμάσχαλα τον ενισχυτή σου και πήγαινε να ακούσεις τα 2Ce στον Γιώργο τον Καραγιάννη (www.ultimateaudio.gr, τηλ. 210 93 54 500, 502).

Επίσης πριν από τα Vandersteen ο Yamaha οδηγούσε τα ATC SCM-19 με πολύ καλά αποτελέσματα. Μπορείς επίσης να τα ακούσεις στον Θέμη τον Ζαφειρόπουλο. Κατά την γνώμη μου μην πας στα 40ρια, είναι πιο απόλυτο ηχείο λόγω του mid που φοραέι και το αποτέλεσμα μαλλον θα είναι κουραστικό για πολύωρες ακροάσεις (πάντα με τον Yamaha).

βαλε στην λιστα σου:

PMC FB1i
Chario Pegasus
Spendor A5

Το πρωτο εχει καμπινα transmission line και το μπασσο του ειναι τεραστιο με εκπληκτικο ελεγχο, μονιτορ ηχειο με αρκετα forgiving twitter. Το chario ειναι το πιο μουσικο απο ολα, πολυ γλυκοηχο και διαφανο υψηλα, τεραστιο χαμηλο λογω του μεγαφωνου που δεν φαινεται στη βαση του ηχειου, το οποιο ακτινοβολει προς τα κατω. Τα Spendor κινουνται στον πολυ γνωστο μονιτορ ηχο της εταιριας με τρομερη καθαροτητα υψηλα.

Last edited:
Ωχ, ξέχασα να αναφέρω ότι άκουσα και τα Chario Pegasus, απλά εκεί που τα άκουσα ήταν με τα Triangle και τα Dali, από τα οποία η διαφορά ήταν μεγάλη σε λεφτά (2200 έναντι 1400 και 1050) και χωρίς να με τρελλάνουν κιόλας.
Το θέμα είναι ότι τα ακούει κανείς σε διαφορετικούς χώρους με διαφορετικά συνοδά μηχανήματα.
Ειλικρινά θα ήθελα να άκουγα τα Chario δίπλα στα Proac.

Πάντως μέχρι τώρα τα Proac ήταν αυτό που ξεχώρισα περισσότερο (ελπίζω να ήταν αυτά και όχι o Musical Fidelity, μάλλον ο Μ6, που έκλεψε την παράσταση)

Τα ATC φαίνονται ενδιαφέροντα, βέβαια τα 19 είναι βάσης, και τα 40 ξεφεύγουν λίγο. Επίσης είναι πολύ λιγότερο ευαίσθητα με ίσως επιπτώσεις στην άνεση οδήγησης;

Τα Vandersteen μου παραφαίνονται παράξενα στην εμφάνιση, θα ήθελα χρόνο να το αποφασίσω εκτός αν ήταν ένα σκαλί πάνω ηχητικά.

Spendor και PMC χμ, πολύ ενδιαφέροντα θα ήθελα να τα ακούσω, αν και ίσως προτιμώ ένα μικρό στρογγύλεμα στον ήχο από ήχο monitor, κάτι που να μπορείς να ακούσεις για 3-4 ώρες και να μη "βαβουριάσει" το κεφάλι σου.

Κάνω και δεύτερες σκέψεις όσον αφορά το χώρο, καθόσον ακούω κατά 95% μόνο εγώ, μήπως ήταν καλύτερα να πάω στον ημιϋπαίθριο με τα 10-12 τ.μ. και πάρω ηχεία βάσης και ακούω από τα 2 μέτρα.
Θα είχα κάποιο όφελος έτσι; Θα αγόραζα καλύτερo ήχο στα ίδια λεφτά αλλά πολύ μικρότερη καμπίνα ή ίδιο ήχο με λιγότερα λεφτά; Θα μπορούσα ίσως να ακούω σε ικανοποιητικότερες εντάσεις χωρίς να ενοχλώ τους από πάνω και από κάτω;

Νομίζω ότι όλες οι ακροάσεις σου θα πρέπει να γίνονται με τα δικά σου συνωδά (ενισχυτή, πηγή, interconnects και καλώδια ηχείων), τουλάχιστον για την μικρή λίστα ηχείων που σου κάνει ένα παραπάνω κλικ. (Με την προυπόθεση ότι τα καλώδια είναι όσο πιο ουδέτερα γίνεται, η ανάλυση έρχεται δεύτερη).

Επίσης θα επιμείνω να ακούσεις τα 2ce με τον δικό σου ενισχυτή. Το ηχείο είναι full range και παίζει και σε μικρό χώρο λόγω έλλειψης bass reflex. Το νεύρο του Yamaha ταιριάζει γάντι με τον ήπιο χαρακτήρα των Vandersteen. Μην κάνεις το λάθος και τα ακούσεις με λαμπάτους γιατί χάνεις το θαυμάσιο μπάσο αυτών των ηχείων.

Όσο για την αισθητική, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά στα μάτια μου οι δύο συσκευές με την ρετρό αισθητική τους δένουν όμορφα. Και το ηχητικό αποτέλεσμα έχει λίγο από old school, όταν στις δεκαετίες του 70 και του 80 τα ηχεία είχαν wooferάρες και όχι 4ιντσα που πάνε μέχρι την Κυψέλη και γυρίζουν για να κινήσουν λίγο αέρα...

Ένας φίλος έχει τα Tannoy τα Glenair με τα 15ιντσα και όποτε ακούω τα Vandersteen μου τα θυμίζουν...

Τα monitor audio rx8 τα εχω κι εγω σε χωρο 35 τμ. Καλο ηχειο, παιζει καλα τα rock, αλλα εχει ισως λιγο παραπανω μπασο απο οσο πρεπει. Εμενα δε με πειραζει, αλλα ισως να ηθελες κατι με πιο ισοροπημενο ηχο. Τα B&W 683 τα ακουσα επισης, δε μου εκαναν κλικ (προσωπικη αποψη παντα). Τα Focal 816W ακουσα διπλα στα rx8. Ειχαν καλυτερο και πιο γεματο ηχο, αλλα οχι κατι το συγκλονιστικο. Τωρα για τις ψιλες των focal ειναι επισης υποκειμενικο.

Απάντηση: Re: γνώμες για ηχεία για Yamaha A-S2000

σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας
τελικά αγόρασα τα Proc 140 Mk II

Η πρώτη εντύπωση με τον 2000 στο χώρο μου είναι ΠΟΛΥ θετική, αν και τα ηχεία είναι άστρωτα και από ότι γράφεται δεν εντυπωσιάζουν στην αρχή

θα επανέλθω μόλις βρω χρόνο με περισσότερα

Re: Απάντηση: Re: γνώμες για ηχεία για Yamaha A-S2000

Πολύ καλή επιλογή. Μια περίοδο ήμουν σχεδόν έτοιμος να πάρω τον ίδιο ακριβώς συνδυασμό αλλά τελικά ανέβηκα κατηγορία τιμής. Αναμένουμε εντυπώσεις όταν στρώσουν. Καλοάκουστα!!!