Γνωμες για LG 50UH635V

thetradeup

New member
15 September 2016
9
Γεια σας,
σκεπτομαι για την LG 50UH635V. Νομιζω οτι ειναι πολυ καλα εξοπλισμενη για την τιμη της. Το μη IPS panel υποθετω εχει τα συν και τα πλην αλλα δεν με νοιαζει ιδιαιτερα η γωνια θεασης.
[h=1]Θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας.[/h]Ευχαριστω.

Καλώς ήρθες στο forum.

Φυσικά και είναι πολύ καλά εξοπλισμένη για την τιμή της, οπως ένα αυτοκίνητο που έχει κινητήρα 75hp για να κινήσει 1300Kg αλλά έχει διζωνικό κλιματισμό και φρενάρει με ταμπούρα πίσω, αλλά έχει gps.

IPS είναι το panel και το ουσιαστικό πλεονέκτημα του είναι οι γωνίες θέασης. Επιπλέον για να αξιοποιηθεί το πλεονέκτημα της 4Κ ανάλυσης πρέπει η απόστεση θέασης να μήν ξεπερνά τα 2 μέτρα.

χαχαχα ναι ειναι αταιριαστα αυτα.
Ειμαι αρκετα σχετικος, θα ελεγα εως πολυ σχετικος. Δεν καταλαβα τι εγραψες για το panel, απλως το ανεφερα για να μην γινει συζητηση οτι δεν εχει ips panel, τουλαχιστον αυτο εχω διαβασει.
Βλεπω ελαχιστα τηλεοραση, εχω τουλαχιστον 3 χρονια να δω εργο ολοκληρο, και οτιδηποτε αλλο το βλεπω αποσπασματικα. Η τηλεοραση θα ειναι πολυ κοντα μου και την θελω για συγκεκριμενο λογο, δηλ δεν με ενδιαφερει συζητηση για αναλυση, αποσταση, μεγεθος κλπ.
Η ερωτηση μου απευθυνοταν σε οποιον εχει ηδη την tv και θα με ενδιεφερε η πρακτικη γνωμη του.
Απο τους συσχετισμους που εκανες υποθετω οτι δεν εχεις και πολυ καλη γνωμη, αλλα νομιζω οτι τεχνικα (μπορει στην πραξη να μην ειναι ετσι, αυτο ακριβως ρωταω αλλωστε) υπερτερει απο τις περισσοτερες σε αναλογη ή λιγο μεγαλυτερη τιμη.
Εαν δεν βαριεσαι γραψε λιγα περισσοτερα.
Η ενναλακτικη ειναι η 49UH770V που εχει panel IPS 100 Hz, HDR super, ηχο επιπεδου κ.α. Αν καταλαβα καλα θα προτιμουσες αυτη εστω και με αυτη την διαφορα τιμης +50%
Ενα εχεις καλυτερη προταση, σε αυτη την γκαμα τιμων θα ηθελα να την ακουσω.
Ευχαριστω για το καλωσορισμα.

:bang:Λάθος κατάλαβα τα γραπτά σου και νόμιζα ότι έλεγες ότι η tv έχει ips panel

Η χρήση καθορίζει την επιλογή της συσκευής, αν την θες για monitor πάρε κάτι με ips.
H H770V για να αξίζει τη λεφτά της για κάποιον που βλέπει πολλά αθλητικά απο 2μ πάντα με φως.

Οι τηλεοράσεις της LG με VA panel αποτελούν λίγο μυστήριο.. Είναι σπάνιες και δεν τις έδίνε για τεστ μέχρι πρότινος η εταιρία.
Βλέπω ότι ίσως αλλάξει αυτό για φέτος, αλλά μέχρι στιγμής έχω δει μόνο σε κατάστημα. Σε μαύρο και αντίθεση πάντως θά είναι σίγουρα καλές σε σχέση με αυτές με iPS.

Προφανώς πάντως μιλάμε για εισαγωγικό μοντέλο που ανταγωνίζεται τις φθηνές Sony Samsung και Panasonic

Δεν έχω καλή γνώμη για αυτές της τηλεοράσεις γιατί πρόκειται ουσιαστίκά για μια απλή αναβάθμιση των βασικών FHD τηλεοράσεων με ένα panel 4Κ.
Η ουσία όμως είναι τα 50Ηz, τα Ταιβανέζικα τσιπάκια και τα edge και "direct" dimming με μια χουφτα λαμπάκια.

Τι εννοεις θα ειναι πολυ κοντα σου; θα ειναι μονιτορ σε υπολογιστη; σ αυτη τη περιπτωση πας μονο σε sony που δεν εχουν flickering. Επισης μη ψαρωνεις με το hdr, σε ips panel ειναι απλα marketing trick

Γιατι λες οτι μονο η sony δεν θα εχει ορατο flickering, δεν νομιζω οτι οι αλλες θα εχουν flickering σαν μονιτορ.
Ενταξει το hdr παιζει τον ρολο του και παρ ολο που δεν πολυβλεπω εργα νομιζω οτι αφου θα αγορασω τωρα τηλεοραση δεν μπορω να το παραβλεψω.

Δεν ειπα ορατο flickering. Δεν εχουν καθολου flickering. Το flickering δεν ειναι ορατο με γυμνο ματι αλλα υπαρχει και κουραζει εως προκαλει προβλημα στα ματια μακροχρονια. Για να παρεις τηλεοραση με hardware που να μπορει να αναπαραγει hdr (1000nits φωτεινοτητα, τουλαχ 90% καλυψη χρωματικης παλετας, κτλ) θες τουλ 1500 . Οι αλλες απλα μπορουν να το διαβασουν

καθολου flickering?, δεν μου προκυπτει.
Γνωστα τα κολπα που κανουν οι εταιρειες αλλα η UH770V πχ που υποστηριζει HDR super θα υποστηριζει αν και οχι πληρως λογω 8bit panel και σχετικα μικρη καλυψη της παλετας, αλλα υποθετω καποιο ρολο θα παιζει το FRC

Δεν ειναι μονο τα χρωματα. Αλλα και η φωτεινοτητα και το μαυρο, ειδικα μαυρο δεν υπαρχει σε ips panel.

Το θεμα ειναι οτι η uh635 τουλαχιστον στα καταστηματα δεν μοιαζει με τις αλλες ips στο μαυρο απο καμια γωνια. Μονο σε μια ρυθμιση (δεν θυμαμαι ποια) φαινοταν γκρι το μαυρο αλλα στη συγκεκριμενη φαινοταν και τελειως θολη ολη η εικονα..
Δεν την εχει παρει κανεις ομως για να μας πει τι γινεται σε real life συνθηκες?!

Το ειπες και μονος σου, "στα καταστημα" που σημαινει πολυ δυνατος φωτισμος στο περιβαλλον, που καλυπτει τις αδυναμιες των ips.

Ναι αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι να φαινεται το γκρι στην μια lg και οχι στην αλλη βλεποντας τες απ την ιδια γωνια..

http://4k.com/tv/lg-uh8500-4k-smart-led-tv-2016-review-55uh8500-60uh8500-65uh8500/
Εδώ βέβαια παραπονιούνται στο review για τα μαύρα (αν και λένε ότι είναι τα καλύτερα σε ips) και την αντίθεση της uh850 που ξεκινάει από 1200 ευρώ και έχει και άλλα εκτός από trueblack panel και ultra luminance.. Άρα της uh635 θα είναι ακόμα χειρότερα...

Μπορει να ναι καποια ρυθμιση. Η επιστρωση της οθονης..δε ξερω. Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι : οτι ips και να παρεις οταν την βαλεις σπιτι σου και κλεισεις τα φωτα θα εκπλαγεις...ασχημα με το μαυρο και την αντιθεση

Βαλε προτεραιοτητα τι σ ενδιαφερει περισσοτερο. Αν σ ενδιαφερει η ποιοητα της εικονας, upscaling η samsung ειναι μονοδρομος αναμεσα στις επιλογες σου. Αν σ ενδιαφερει καλυτερη βαση, καλυτερο design (κακα τα ψεματα η samsoung βγαζει τις πιο ασχημες τηλεορασεις σε σχεση με της αλλες 2 κορυφαιες εταιριες) και καλυτερες γωνιες πας στην lg