Γνώμες για RCA Kimber & VDH

Γράψε και δυό κουβέντες βρε!..Σε ποιά μοντέλα αναφέρεσαι?
Σε τι επίπεδο τιμής?...Και οι δύο εταιρίες έχουν πολλές κατηγορίες τιμής.

Στο kimber ειναι το streek και στο vdh το orchid (rca ενισχυτή - player) για τα ελάχιστα μήκη ειναι περίπου στα 300 euros και τα δυο.

Καλησπέρα!

Κατ αρχήν και οι δύο εταιρίες κάνουν πολύ καλή δουλειά και τα προϊόντα τους έχουν μεταπωλητική αξία (ειδικά τα Kimber δε τα προλαβαίνεις δεύτερο χέρι).

Σαν value for money θα επέλεγα τη VDH. Έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να εξελίξει τα προϊόντα της χωρίς να αυξήσει τιμές. Σημαντικό στις μέρες μας.

Σε VDH μπορώ ανεπιφύλακτα να προτείνω το integration. Το χρησιμοποιώ χρόνια και έχει ένα ισορροπημένο χαρακτήρα με τονισμένα άκρα αλλά σε καμία περίπτωση επιθετικό. Μάλλον ουδέτερο + θα έλεγα. Τα έχω και σε XLR (preamp to amp) και σε RCA πηγή προς amp. Μια χαρά και στους 2 ρόλους.

Η Kimber αν και μ’ αρέσει – έχω το Hero από πηγή προς amp και τα 8tc στα ηχεία, έχει επιλέξει άλλο δρόμο… ανεβάζει τιμές σαν τρελή τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα προϊόντα που είναι πολλά χρόνια στην αγορά χωρίς εξέλιξη να πωλούνται σε πολλαπλάσιες τιμές. Τα hero ξεκίνησαν 150 δολάρια πριν χρόνια και σήμερα είναι στα 300. Σα λογική δε μ’ αρέσει καθόλου.

Σαν ήχος το Hero είναι πολύ καλό καλώδιο. Θα έλεγα πιο αναλυτικό από το VDH παραμένοντας φιλικό στο αυτί. Ένα χάλκινο κρουστό ακούγεται πιο «χάλκινο» στο Kimber…

Σαν κατασκευές τα VDH είναι υπόδειγμα προσοχής σε κάθε λεπτομέρεια. Τα Kimber είναι οκ.

Σαν συσκευασία – εφόσον μιλάμε για καινούρια – τα VDH είναι πολύ προσεγμένα. Με τα Kimber απορείς γιατί έδωσες 300 σχεδόν ευρώ.

Αν και δεν έχω ακούσει αυτά που σκέφτεσαι, πιστεύω ότι ο χαρακτήρας θα είναι κοντά. Το ασήμι τώρα… δικό σου θέμα. Προσωπικά δεν θα το επέλεγα. (εκτός και αν μιλάγαμε για το KCAG).

Καλησπέρα!

Κατ αρχήν και οι δύο εταιρίες κάνουν πολύ καλή δουλειά και τα προϊόντα τους έχουν μεταπωλητική αξία (ειδικά τα Kimber δε τα προλαβαίνεις δεύτερο χέρι).

Σαν value for money θα επέλεγα τη VDH. Έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να εξελίξει τα προϊόντα της χωρίς να αυξήσει τιμές. Σημαντικό στις μέρες μας.

Σε VDH μπορώ ανεπιφύλακτα να προτείνω το integration. Το χρησιμοποιώ χρόνια και έχει ένα ισορροπημένο χαρακτήρα με τονισμένα άκρα αλλά σε καμία περίπτωση επιθετικό. Μάλλον ουδέτερο + θα έλεγα. Τα έχω και σε XLR (preamp to amp) και σε RCA πηγή προς amp. Μια χαρά και στους 2 ρόλους.

Η Kimber αν και μ’ αρέσει – έχω το Hero από πηγή προς amp και τα 8tc στα ηχεία, έχει επιλέξει άλλο δρόμο… ανεβάζει τιμές σαν τρελή τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα προϊόντα που είναι πολλά χρόνια στην αγορά χωρίς εξέλιξη να πωλούνται σε πολλαπλάσιες τιμές. Τα hero ξεκίνησαν 150 δολάρια πριν χρόνια και σήμερα είναι στα 300. Σα λογική δε μ’ αρέσει καθόλου.

Σαν ήχος το Hero είναι πολύ καλό καλώδιο. Θα έλεγα πιο αναλυτικό από το VDH παραμένοντας φιλικό στο αυτί. Ένα χάλκινο κρουστό ακούγεται πιο «χάλκινο» στο Kimber…

Σαν κατασκευές τα VDH είναι υπόδειγμα προσοχής σε κάθε λεπτομέρεια. Τα Kimber είναι οκ.

Σαν συσκευασία – εφόσον μιλάμε για καινούρια – τα VDH είναι πολύ προσεγμένα. Με τα Kimber απορείς γιατί έδωσες 300 σχεδόν ευρώ.

Αν και δεν έχω ακούσει αυτά που σκέφτεσαι, πιστεύω ότι ο χαρακτήρας θα είναι κοντά. Το ασήμι τώρα… δικό σου θέμα. Προσωπικά δεν θα το επέλεγα. (εκτός και αν μιλάγαμε για το KCAG).

Καλησπέρα!
Τυχαίνει να έχουμε τα ίδια καλώδια, 8 tc για ηχεία και integration για rca και μάλιστα με τερματικά wbt nextgen. Με το tc είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και το αγόρασα χωρίς να το ακούσω, αποδείχθηκε σωστή επένδυση. Με το integration όμως εχω λιγο πρόβλημα, το αγόρασα και αυτό χωρίς να το ακούσω (δυστηχώς λογο απόστασης) αλλα δεν ήμουν το ίδιο τυχερός όπως με των ηχείων. Σίγουρα είναι πολύ ποιοτικό καλώδιο όμως δεν κάθεται στο δικό μου σύστημα (ενισχυτής-player marantz), δίνει πολύ καλά σώματα και δυνατό χαμηλό αλλα σε τέτοιο βαθμό που να καλύπτει την ανάλυση στις φωνές και στα πρίμα ή για να το πώ πιο σωστά ακούγονται τα υψηλά ομως χωρίς ανάλυση και αέρα. Ανέφερα το πρόβλημα στον αντιπρόσωπο στην Αθήνα και μου πρότεινε το orchid. Nα πώ ενα υπέρ των vdh ότι μπορώ να τα τερματίσω όπως θέλω, με τα nextgen απ το integration να τερματίσω το καινούργιο γλιτώνοντας ετσι και χρήματα, πράγμα αδύνατον στα kimber, ερχονται τερματισμένα εργοστασιακά. Απ την άλλη το kimber το εχω σαν επιλογή λογο του ότι έκατσε σωστά με τα ηχεία (δεν ξέρω αν αυτό είναι απόλυτο κριτήριο), συν το ότι διάβασα κάπου μια εξαιρετική κρητική (για το sylver streek).
Πάντως σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα, αν το hero είναι στην ίδια κατηγορία ηχυτικά περίπου με το integration, το orchid πρέπει να είναι ανώτερο και των δυο.
Όπως και να χει σ’ ευχαριστώ για την αναλυτική σου απάντηση.

Last edited:
Το Orchid - χωρίς να το έχω ακούσει - πρέπει να είναι όντως καλύτερο από το Hero.

Το Hero εντυπωσιάζει σαν άκουσμα, αλλά σαν value πιστεύω έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Αν είχε 150 ευρώ θα το θεωρούσα μια χαρά.

Απ' ότι λένε το Orchid δεν έχει τον τυπικό VDH ήχο. Είναι πιο αναλυτικό και γρήγορο. Προσωπικά θα το δοκιμάσω σίγουρα (όταν τα οικονομικά το επιτρέψουν).

Έχω 2 VDH (Orchid και Second) και τα θεωρώ και τα δύο χρωματισμένα καλώδια.

Όλα τα Kimber είναι πιο ουδέτερα. Το Hero έχει ωραία μεσαία περιοχή αλλά χάνει στα άκρα.

Από Kimber τα έχω δοκιμάσει όλα (από Hero, Silver Streak, KCAG, select 1011, 1016, 1021, 1026, 1031, 1036).

Τα πιο ισορροπημένα στο σύστημά μου είναι τα χάλκινα Select 1011 και 1016 με το πρώτο να είναι λίγο πιο μαλακό.