Καλησπέρα!
Κατ αρχήν και οι δύο εταιρίες κάνουν πολύ καλή δουλειά και τα προϊόντα τους έχουν μεταπωλητική αξία (ειδικά τα Kimber δε τα προλαβαίνεις δεύτερο χέρι).
Σαν value for money θα επέλεγα τη VDH. Έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να εξελίξει τα προϊόντα της χωρίς να αυξήσει τιμές. Σημαντικό στις μέρες μας.
Σε VDH μπορώ ανεπιφύλακτα να προτείνω το integration. Το χρησιμοποιώ χρόνια και έχει ένα ισορροπημένο χαρακτήρα με τονισμένα άκρα αλλά σε καμία περίπτωση επιθετικό. Μάλλον ουδέτερο + θα έλεγα. Τα έχω και σε XLR (preamp to amp) και σε RCA πηγή προς amp. Μια χαρά και στους 2 ρόλους.
Η Kimber αν και μ’ αρέσει – έχω το Hero από πηγή προς amp και τα 8tc στα ηχεία, έχει επιλέξει άλλο δρόμο… ανεβάζει τιμές σαν τρελή τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα προϊόντα που είναι πολλά χρόνια στην αγορά χωρίς εξέλιξη να πωλούνται σε πολλαπλάσιες τιμές. Τα hero ξεκίνησαν 150 δολάρια πριν χρόνια και σήμερα είναι στα 300. Σα λογική δε μ’ αρέσει καθόλου.
Σαν ήχος το Hero είναι πολύ καλό καλώδιο. Θα έλεγα πιο αναλυτικό από το VDH παραμένοντας φιλικό στο αυτί. Ένα χάλκινο κρουστό ακούγεται πιο «χάλκινο» στο Kimber…
Σαν κατασκευές τα VDH είναι υπόδειγμα προσοχής σε κάθε λεπτομέρεια. Τα Kimber είναι οκ.
Σαν συσκευασία – εφόσον μιλάμε για καινούρια – τα VDH είναι πολύ προσεγμένα. Με τα Kimber απορείς γιατί έδωσες 300 σχεδόν ευρώ.
Αν και δεν έχω ακούσει αυτά που σκέφτεσαι, πιστεύω ότι ο χαρακτήρας θα είναι κοντά. Το ασήμι τώρα… δικό σου θέμα. Προσωπικά δεν θα το επέλεγα. (εκτός και αν μιλάγαμε για το KCAG).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.