ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΕΤ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ CD PLAYER

Η αλήθεια είναι όμως,ότι ο φθηνότερος Luxman ξεκινάει κάπου στα 2500.Σχεδόν τα διπλά απο τα περισσότερα μηχανήματα που σκέπτεται ο φίλος...

Ωστόσο κι εγώ είμαι υπέρ των "υπερβάσεων",άν μπορεί και θέλει βέβαια.

Ωστόσο,για τους "μικρούς" Luxman,θάλεγα για κάτι πιό εύκολο σε ηχείο π.χ Proac D18/STUDIO 130 κι όχι σε μεγάλο χώρο...

Αν εννοείς μικρoύς στα watt πολλαπλασίαζε την ισχύ επι 4 σε αυτούς που παίζουν σε τάξη Α για μια συντηρητική προσέγγιση της πραγματικής ισχύος και αυτό σε συνδυασμό μετα ρέυματα κλάσης ...ηλεκτροκόλησης που παρέχουν, και εγώ το ίδιο πίστευα μέχρι που άκουσα και πίστεψα, μιλάμε για τέρατα οδήγησης χαρακτηριστικά ο L590A II oδηγεί και τα 802 χωρίς συμβιβασμους εκτός και αν θέλουμε να καλύψουμε 100 τετραγωνικά με εκωφαντικές στάθμες..
Τα 803 που έχω πάντως "τα σκίζει"..

Re: Απάντηση: ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΕΤ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ CD PLAYER

Η αλήθεια είναι όμως,ότι ο φθηνότερος Luxman ξεκινάει κάπου στα 2500.Σχεδόν τα διπλά απο τα περισσότερα μηχανήματα που σκέπτεται ο φίλος...

Ωστόσο κι εγώ είμαι υπέρ των "υπερβάσεων",άν μπορεί και θέλει βέβαια.

Ωστόσο,για τους "μικρούς" Luxman,θάλεγα για κάτι πιό εύκολο σε ηχείο π.χ Proac D18/STUDIO 130 κι όχι σε μεγάλο χώρο...

Όχι πολύ περισσότερα απο τα 1800 που έχει ο επίσης φανταστικός AS2000 της YAMAHA και μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για την LUXMANμια απο τις τρέις κορυφαίες Ιαπώνικές HI END εταιρίες...
Άσε που η τιμή αυτή είναι η λιανική σίγουρα κάποια... "εκπτωσούλα" θα παίζει στην μετρητοίς ;)

Δεν είναι ακριβώς έτσι...Η ισχύς δεν αλλάζει.Τα "ρεύματα" που λέμε,είναι περισσότερα λόγω των τεράστιων τροφοδοτικών.

Κι εγώ 60 wrms σε τάξη A σε λάμπα έχω με 1600αρι μετασχηματιστή.Αν το ηχείο δεν είναι αρκετά ευαίσθητο κι είναι δύσκολο φορτίο πολλών δρόμων σε μεγάλο χώρο,δυσκολεύουν τα πράγματα.

Last edited:
Θα συμφωνήσεις πάντως οτι πολυ βασικό είναι το πώς μετράει και ο εκάστοτε κατασκευαστής την ισχύ, τι να τα κάνω π.χ. τα 100 Watt στο 1 KHZ που πήρα μετρηση και απο εκεί και πέρα το χάος;
Έτσι βλέπεις έναν 100άρη με τα ίδια ηχεία να τα φτύνει στο και τέταρτο και έναν τριαντάρη να σκίζει τα ίδια στο παρα 10.
Πάντως ναι σίγουρα η ισχύς(ειδικά η επίσημη) δεν είναι το πάν, αρκετά όμως με το off topic.
:grinning-smiley-043

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Δυστυχώς τα luxman και τα proac που προτείνετε μου αρέσουν σαν προτάσεις αλλά ξεφεύγω στο κόστος πού είναι max 4000 ευρώ μαζί με ενα cd player που θα χρειαστώ η ενα καλό dac.Σήμερα άκουσα ενα πολύ καλό συνδυασμό που είναι κοντά στο budget μου.Ηχεία PMC GB1i και o ολοκληρωμένος AUDIA FLIGHT 3. Πηγή ενα naim cd 5i.Tι γνώμη έχετε γι'αυτόν τον συνδυασμό;Τα ηχεία είναι μικροκαμωμένα για δαπέδου αλλά βγάζουν πολύ καλό ήχο και απίστευτα μπάσα για το μέγεθος τους.Επίσης ταιριάζουν και στον χώρο μου απο πλευράς τοποθέτησης.

Φίλε μου εφόσον αρέσουν σε σένα και είναι εντός του προϋπολογισμού σου οι γνώμες όλων των άλλων περισσεύουν. Το ΝΑΙΜ το ξέρω, είναι θαυμάσιο πλέιερ. Αν μπορέσεις, καλό θα είναι να τα ακούσεις στο χώρο σου πριν αποφασίσεις οριστικά.

Re: Απάντηση: ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΕΤ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ CD PLAYER

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Δυστυχώς τα luxman και τα proac που προτείνετε μου αρέσουν σαν προτάσεις αλλά ξεφεύγω στο κόστος πού είναι max 4000 ευρώ μαζί με ενα cd player που θα χρειαστώ η ενα καλό dac.Σήμερα άκουσα ενα πολύ καλό συνδυασμό που είναι κοντά στο budget μου.Ηχεία PMC GB1i και o ολοκληρωμένος AUDIA FLIGHT 3. Πηγή ενα naim cd 5i.Tι γνώμη έχετε γι'αυτόν τον συνδυασμό;Τα ηχεία είναι μικροκαμωμένα για δαπέδου αλλά βγάζουν πολύ καλό ήχο και απίστευτα μπάσα για το μέγεθος τους.Επίσης ταιριάζουν και στον χώρο μου απο πλευράς τοποθέτησης.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι σημασία μπορεί να εχεί η προσωπική μας γνώμη ποσο μάλλον που τους περισότερους τουλάχιστον απο εμάς και τα γούστα μας στον ήχο δεν μας ξέρεις κάν!..
Εαν σου αρέσει κάτι εσένα τι σημασία έχει αν το εγκρίνει η το απορρίπτει κάποιος άγνωστος;
Προσωπικά μου αρέσουν και εκτιμώ τα μηχανήματα που άκουσες, εφόσον αρέσουν και σε εσένα και είναι στο budget σου βουρ στον πατσά!...

Last edited:
επειδη ο φιλος στην αρχη ανεφερε το naim cd 5xs να πω μονο οτι ειναι αντικαταστατης του 5x και οχι του 5i.To 5x ειναι ακριβοτερο και καλυτερο του 5i. το καινουριο 5xs σε σχεση με το 5x εχει αναβαθμισμενο και τροφοδοτικο και ψηφιακο κυκλωμα.επισης διαθετει πια και ψηφιακη εξοδο πραγμα που δεν ειχε το 5x και δεν εχει και το 5i.
επισης το 5i δεν παιρνει αναβαθμιση με την προσθηκη ενος εξωτερικου τροφοδοτικου.
στο 5xs οπως και στο παλιοτερο 5x μπορεις να κοτσαρεις ενα flatcap στην πορεια και να το απογειωσεις.

επειδη ο φιλος στην αρχη ανεφερε το naim cd 5xs να πω μονο οτι ειναι αντικαταστατης του 5x και οχι του 5i.To 5x ειναι ακριβοτερο και καλυτερο του 5i. το καινουριο 5xs σε σχεση με το 5x εχει αναβαθμισμενο και τροφοδοτικο και ψηφιακο κυκλωμα.επισης διαθετει πια και ψηφιακη εξοδο πραγμα που δεν ειχε το 5x και δεν εχει και το 5i.
επισης το 5i δεν παιρνει αναβαθμιση με την προσθηκη ενος εξωτερικου τροφοδοτικου.
στο 5xs οπως και στο παλιοτερο 5x μπορεις να κοτσαρεις ενα flatcap στην πορεια και να το απογειωσεις.

Φίλε μου το ξέρω οτι το cd 5i είναι το εισαγωγικό player της naim αλλά το ανάφερα επειδή πιστεύω οτι αφού μου άρεσε ο ήχος με αυτό ,αρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του όλου συστήματος με ένα καλύτερο player.

αν σου αρεσε με το 5ι και μπορεις να πας παραπανωοικονομικα τοτε ακουσε και το xs.ο ηχος του σε σχεση με το μικρο ειναι αλλου...

Απάντηση: Re: ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΕΤ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ CD PLAYER

Αγαπητέ που άκουσες τον παραπάνω συνδυασμό; PMC, A. Flight, Naim;;
Σε σπιτι ή σε μαγαζί;

Φίλε domiemic65 τα ηχεία τα άκουσα στον αντιπρόσωπο των pmc (solid foundation) .Τον audia flight τον είχε πάρει δανεικό απο τον αντιπρόσωπο (audio evolution) και το naim το player το είχα φέρει εγώ δανεικό απο τον αντιπρόσωπο (orpheus).