ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ UNISON RESEARCH UNICO P KAI OPERA SECONDA 2010

nakisz

New member
26 August 2013
95
Kαλησπέρα

Εχω τον unico p όχι τον primo και θα ήθελα την γνώμησας εάν ο ενισχυτής αυτός μπορεί να οδηγήση

τα opera seconda του 2010 ειχα ρωτήσει και παλαιότερα την γνώμησας με ποια ηχεία μπορώ να τον ταιριάξω

και μου είχατε πρωτείνη κάποια είμαι αρχάριος και δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο λάθος

ευχαριστώ

Ο συνδυασμός υποτίθεται πως είναι ιδανικός μιας και στην ουσία πρόκειται για την ίδια εταιρία.
Υπάρχει μέλος που τα έχει με Unico,o evam7,μια κουβέντα μαζί του θα βοηθούσε.
Η ακρόαση βέβαια επιβάλλεται πριν την τελική επιλογή.

Γεια αγαπητε
Ετυχε (...) να εχω τα ηχεια αυτα και τον Unico 100.http://en.unisonresearch.com/126/unico-100/. Εννοειται (!) οτι τα ηχεια δεν καλυπτουν τον ενισχυτη (θελει κατι "αλλο", αλλα ειμαι ικανοποιημενος - προς το παρον;...), αλλα κοιταζοντας τις προδιαγραφες του δικου σου http://en.unisonresearch.com/195/, και δεδομενης της 'αδελφικοτητας" των συσκευων ειμαι βεβαιος οτι θα ταιριαζουν τελεια . Μην ξεχνας οτι η Unison "κουρδιζει" τους ενισχυτες της ΚΑΙ με αυτα κυριως τα ηχεια (που κατασκευαζει εξ αλλου).
Να σου πω εντυπωσεις απο το δικο μου διδυμο: λογω του μεγαλου κερδους εξοδου gain που δινει η εταιρεια στην αρχη της εξοδου (δηλ. με μικρη περιστροφη του ρυθμιστη σταθμης εχεις μπολικη ισχυ απο την αρχη) στον ενισχυτη μου δεν ανεβηκε ποτε (χμ...σχεδον!) πανω απο το 3/10. Η συνηθης (=ομαλη οικιακη) ακροαση ειναι γυρω στο 1,7-2,2. βεβαια ο δικος μου εχει υπερδιπλασια ισχυ απο τον δικο σου, αλλα η βασικη κατασκευαστικη αρχη (το αρχικο υψηλο κερδος) παραμενει σε ολες τις (λαμπατες) σχεδιασεις της. Συνεπως δεν θα πολυζορισθει, μαλιστα τα ηχεια ΔΕΝ ειναι αναισθητα (σωστα Σωκρατη; ) και ειμαι βεβαιος οτι στη μιση ισχυ του 80αρη ενισχυτη σου θα ακουγονται περιφημα.
Αν ταιριαζει τωρα ο ηχος τους; Φυσικα! παντως περισσοτερο απο οτι με τα Β&W 805S που ειχα ενα διαστημα (αλλος ηχος...), και δεδομενης της αποδοσης των ηχειων χαμηλα (οπου οι ενισχυτες της Unison ειναι λιγο ετσι κι ετσι) θα μεινεις ικανοποιημενος απο τον πλουσιο ηχο τους.
Παρε τον ενισχυτη σου και πηγαινε να τα ακουσεις επι τοπου (Αθηνα εισαι; )

ειμαι επαρχεια αλλα ο ενισχυτης δεν εινα o primo ειναι ο p που ειναι 2χ50w σε ευχαριστω για το ενδιαφερων

Γεια αγαπητε.......

Σωστά όλα,και ευαίσθητα είναι και κελαηδάνε σε χαμηλές αλλά και σε μεγαλύτερες εντάσεις.
Είναι πολύ πιο εύκολα στην τοποθέτηση από τα ported και είναι σχετικά εύκολα στην οδήγηση,η αντίσταση τους δεν πέφτει κάτω από τα 4.25 Ohm ποτέ.
Το μπάσο τους είναι σφιχτό,αλλά το μεγάλο ατού τους είναι η μεσαία περιοχή,ιταλική σχολή γαρ.
Ακόμα κι όταν τα οδηγούσα με τον ένα μόνο Densen των 2χ100,πριν τα διπλοενισχύσω (παθητικά),δεν είχα ποτέ θέματα.
Κι αν είχα και μικρότερο χώρο το πιθανότερο είναι να τα είχα ακόμα.

Απάντηση: Re: ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ UNISON RESEARCH UNICO P KAI OPERA SECONDA 2010

ειμαι επαρχεια αλλα ο ενισχυτης δεν εινα o primo ειναι ο p που ειναι 2χ50w σε ευχαριστω για το ενδιαφερων

Και πολυ μακρια απο Λαρισα;

ειμαι στον πυργο ηλειας

για τα 2χ50w τι λες;

Ανάλογα τον χώρο και την χρήση.
Που έχεις σκοπό να τα τοποθετήσεις;Μουσικές προτιμήσεις;

Χμ...οχι ευκολο φορτιο! και damping factor στα 50 (; ) μαλλον θελει βασης δυο μεγαφωνων, δυσκολο να το διαγειρει πολυ καλα. Αν το βρηκες ομως σε ΠΟΛΥ καλη τιμη γιατι δεν δοκιμαζεις ενα ταξιδακι αυθημερον εκει που βρισκονται; θα σου φυγει η μελλοντικη αγωνια για το "αν τα επαιρνα' κλπ
Σωκρατη μπορει να μην παιζει "μεταλ' αλλα οι απαιτησεις σε ρευμα ειναι απαιτησεις. Και μην ξεχνας πως πανω απο τα 2/3 ενος (σχετικα αδυναμου κιολας)) ενισχυτη εχουμε κι αλλα "θεματα! Κι εγω "εντεχνος" ειμαι αλλα ...ανεβαινουν οι εντασεις!

Last edited:
Μια χαρά θα είσαι τότε,δεν έχεις ανάγκη για παραπάνω.
Απομένει μόνο το αν θα σου αρέσει ο χαρακτήρας τους.
Στο έντεχνο πάντως σε εμένα έπαιζαν πολύ καλά,απομένει να τα ακούσεις κι εσύ για να αποφασίσεις.

Χμ...οχι ευκολο φορτιο! και damping factor στα 50 (; ) μαλλον θελει βασης δυο μεγαφωνων, δυσκολο να το διαγειρει πολυ καλα. Αν το βρηκες ομως σε ΠΟΛΥ καλη τιμη γιατι δεν δοκιμαζεις ενα ταξιδακι αυθημερον εκει που βρισκονται; θα σου φυγει η μελλοντικη αγωνια για το "αν τα επαιρνα' κλπ
Σωκρατη μπορει να μην παιζει "μεταλ' αλλα οι απαιτησεις σε ρευμα ειναι απαιτησεις. Και μην ξεχνας πως πανω απο τα 2/3 ενος (σχετικα αδυναμου κιολας)) ενισχυτη εχουμε κι αλλα "θεματα! Κι εγω "εντεχνος" ειμαι αλλα ...ανεβαινουν οι εντασεις!

Για το DF δεν είμαι σίγουρος,Τα d παίζει να έχουν και λιγότερο (περίπου όσο και τα Naim από όσο το έχω κοιτάξει),αλλά για το ρεύμα έχεις δίκιο.
Το ότι εγώ τα διπλοενίσχυσα για να έχω το τράτο του 1ΚVA στους μετασχηματιστές και 120.000 uf αποθήκη εκεί αποσκοπούσε (είναι η πάγια τακτική που προτείνουν οι πιο πολλοί στα έξω φόρα για τέτοιες περιπτώσεις) και η άνεση φάνηκε αμέσως.

ευχαριστω για το ενδιαφερων σας βασικα δεν θελω να κανω καποια ζημια στον ενισχυτη και στα ηχεια

μου ειχαν προτηνει και sonus faber toy tower

τι λετε;

ευχαριστω για το ενδιαφερων σας βασικα δεν θελω να κανω καποια ζημια στον ενισχυτη και στα ηχεια

μου ειχαν προτηνει και sonus faber toy tower

τι λετε;

Θέμα ζημιάς δεν τίθεται αν παίζεις ανθρωπινά.
Τα S.F. είναι λίγο δυσκολότερα,δεν είναι;

δεν εχω εμπειρια αλλα τα sf ειναι 8ohm και τα οπερα 4ohm

Ρίξε εδώ μια ματιά σε πραγματικές μετρήσεις,όχι στις ονομαστικές.
Εν τω μεταξύ,λίγο αναίσθητα τα μετράει εδώ...

Και τα δύο είναι ανάλογου χαρακτήρα.
Με την ισχύ των ενισχυτικών σου όμως,και με τις μετρήσεις που είδα,εγώ θα σου πρότεινα αυτά με την μεγαλύτερη ευαισθησία.
Αυτό τουλάχιστον θα έκανα εγώ.

Θα πάρεις κι άλλες γνώμες εδώ όταν διαβάσουν το νήμα,αλλά μεταξύ των δύο,εγώ ψηφίζω Seconda όσον αφορά τα τεχνικά τουλάχιστον.

Εδώ και οι μετρήσεις.

Εχει διαφορα ο ηχος μεταξυ των δυο ηχειων. Βεβαια τα sonus faber toy tower τα ακουσα στο στουντιο κι οχι σπιτι μου. Ηταν η επομενη επιλογη μου εαν δεν "σκονταφτα" στον Σωκρατη με τα Οπερα, που ταιριαξαν απολυτα εδω μεσα λογω του προβληματος χαμηλων που εχω.