γνωμη... για αγορα καλωδιου

strikal

Senior Member
22 March 2009
338
θελω να αγορασω το καλωδιο που παραθετω το λινκ

http://antoniou24.gr/p.Kalodio-Edision-120dB-100m.19021.html

το θελω για αποσταση 50 μετρων μεταξυ δεκτη και πιατου. εξωτρικη χρηση αφου θα κατεβει απο την ταρατσα της πολυκατοικιας.

τι λετε να προβω στην αγορα;;;

Επισης αυτο που θα μου περισεψει μπορω να το χρησιμοποιησω για να αντικαταστησω ολα τα καλωδια rf εντος του σπιτιου που συνδεουν τις τηλεορασεις μεταξυ τους (αυτα που εχω τα εχω χρονια και δεν περνανε απο σωληνες μεσα απο τον τοιχο);;;;

Επισης μηπως εχετε να προτεινετε καποιο αλλο καλωδιο (μην παει πολυ ψηλα το κοστος);;;
ευχαριστω εκ των προτερων

Βάσει των (λίγων) χαρακτηριστικών που έχω δει, του 120dB που αναγράφει, της μάρκας που την θεωρώ αξιόπιστη και φυσικά της τιμής που είναι άριστη... εγώ θα στο πρότεινα για όλες τις χρήσεις που θες.

Re: Απάντηση: γνωμη... για αγορα καλωδιου

Βάσει των (λίγων) χαρακτηριστικών που έχω δει, του 120dB που αναγράφει, της μάρκας που την θεωρώ αξιόπιστη και φυσικά της τιμής που είναι άριστη... εγώ θα στο πρότεινα για όλες τις χρήσεις που θες.

χαρακτηριστικα
Τεχνικά στοιχεία:
| 4X ΘΩΡΑΚΙΣΗ
| Εσωτερικός αγωγός O 1,0 mm CCS
| Διηλεκτρικό Ø 4.6 PE
| First outer conductor foil: AL/pet (130%)
| First braiding: 32 * 0.12 mm AL
| Second conductor foil: AL/pet (100%)
| Second braiding: 64 * 0.12 mm AL
| Sheath: Ø 7.00 mm / White PVC
| Length: 100 m
Abbreviation:
| CCS - Copper clad steel
| PVC - Polyvinyl Chloride
| AL - Aluminum
| PE - polyethylene expanded with gas injection

Επειδή κι εγώ ενδιαφέρομαι για αγορά καλωδίου και έχω αγανακτήσει με τα καλώδια της οκάς που μου έβαλε ο ηλεκτρολόγος σπίτι,ενδιαφέρομαι για δορυφορικό καλώδιο high end,ότι καλύτερο έχετε υπόψιν σας κι ας κάνει ας πούμε και 3-4 euro το μέτρο! Υπερβολές μπορεί να πει κάποιος,αλλά δεν είναι γιατί ένα καλό καλώδιο μια φορά θα το πληρώσω και θα το περάσω σπίτι μου και μετά θα το απολαμβάνω!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν το για το καλώδιο που έρχεται από την κεραία στην τηλεόραση για τα επίγεια αναλογικά κανάλια,κάνει το δορυφορικό καλώδιο ή αν μπαίνουν διαφορετικά καλώδια στα δορυφορικά και δοαφορετικά στα επίγεια αναλογικά.
Επίσης στο παρακάτω thread :
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=64481&page=3

είδα και αναφέρθηκαν εξαιρετικά τα καλώδια Commscope και hirschmann και κάπου αλλού έχω ακούσει και για τα ultralink.Ειδικά για τα Commscope έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!
Γνωρίζει κάποιος να μου πει και να προτείνει πιο συγκεκριμένα μοντέλα των συγκεκριμένων εταιρειών ή και άλλων εφόσον προτείνει κάτι διαφορετικό?

Αναφορά σε τιμές, αντιπροσώπους, μαγαζιά για την προμήθεια πάρα πολύ καλών καλωδίων κλπ, θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω!

Φιλικά,
Μάνος.

Επειδή κι εγώ ενδιαφέρομαι για αγορά καλωδίου και έχω αγανακτήσει με τα καλώδια της οκάς που μου έβαλε ο ηλεκτρολόγος σπίτι,ενδιαφέρομαι για δορυφορικό καλώδιο high end,ότι καλύτερο έχετε υπόψιν σας κι ας κάνει ας πούμε και 3-4 euro το μέτρο! Υπερβολές μπορεί να πει κάποιος,αλλά δεν είναι γιατί ένα καλό καλώδιο μια φορά θα το πληρώσω και θα το περάσω σπίτι μου και μετά θα το απολαμβάνω!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν το για το καλώδιο που έρχεται από την κεραία στην τηλεόραση για τα επίγεια αναλογικά κανάλια,κάνει το δορυφορικό καλώδιο ή αν μπαίνουν διαφορετικά καλώδια στα δορυφορικά και δοαφορετικά στα επίγεια αναλογικά.
Επίσης στο παρακάτω thread :
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=64481&page=3

είδα και αναφέρθηκαν εξαιρετικά τα καλώδια Commscope και hirschmann και κάπου αλλού έχω ακούσει και για τα ultralink.Ειδικά για τα Commscope έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!
Γνωρίζει κάποιος να μου πει και να προτείνει πιο συγκεκριμένα μοντέλα των συγκεκριμένων εταιρειών ή και άλλων εφόσον προτείνει κάτι διαφορετικό?

Αναφορά σε τιμές, αντιπροσώπους, μαγαζιά για την προμήθεια πάρα πολύ καλών καλωδίων κλπ, θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω!

Φιλικά,
Μάνος.

Μάνο τα έξουμε ξαναπεί!...άν σηκώνει το πορτοφόλι σου Cavel , Commscope ή Hirschmann...δεν θα βρείς κάτι καλύτερο στην ελληνική αγορά και άν βρεις και χρυσό να το πληρώσεις δεν πρόκειτε να δεις διαφορά μιας και μιλάμε για ομοαξωνικό καλώδιο.
Υποθέτω ότι δεν πέρασες απο το κατάστημα που σου πρότεινα (για να κάνεις όλες αυτές τις ερωτήσεις)...κάνε τον κόπο και όταν δεις όλη τη σειρά Commscope , τις διατομές τους (κάποια αγγίζουν τον 1 πόντο!) , και τι θωράκισή τους...θα σταματήσεις να αμφιβάλεις!

Φιλικά

θελω να αγορασω το καλωδιο που παραθετω το λινκ

http://antoniou24.gr/p.Kalodio-Edision-120dB-100m.19021.html

το θελω για αποσταση 50 μετρων μεταξυ δεκτη και πιατου. εξωτρικη χρηση αφου θα κατεβει απο την ταρατσα της πολυκατοικιας.

τι λετε να προβω στην αγορα;;;

Επισης αυτο που θα μου περισεψει μπορω να το χρησιμοποιησω για να αντικαταστησω ολα τα καλωδια rf εντος του σπιτιου που συνδεουν τις τηλεορασεις μεταξυ τους (αυτα που εχω τα εχω χρονια και δεν περνανε απο σωληνες μεσα απο τον τοιχο);;;;
Επισης μηπως εχετε να προτεινετε καποιο αλλο καλωδιο (μην παει πολυ ψηλα το κοστος);;;
ευχαριστω εκ των προτερων

Στο πμ που σου απάντησα πριν εβδομάδες λίγο πολύ είπα ότι και ο Sakis.com
Καλώδιο πιστοποιημένο Class A 120 db σε τιμή χώμα και μιας και το έχω δοκιμάσει στην 3όροφη πολυκατοικία μου , με 500-600 μέτρα απο εσωτερική εγκατάσταση το προτείνω ανεπιφύλακτα δεδομένου ότι και σε δύσκολους δορυφόρους δεν είδα την παραμικρή απώλεια σήματος σε σύγκριση με φίλους που η απόσταση δέκτη - πιάτου είναι 10μέτρα και βέβαια με τον ίδιο εξοπλισμό.
Τι πρόβλημα να έχεις στα 50 μέτρα....οι απώλεις που αναφέρει ο κατασκευαστής είναι στην κουλούρα τα 100μ δηλαδή.
Επειτα η δική μου απόσταση δέκτη-πιάτου είναι 90μ μετρημένα με κορδέλα γιατί πλήρωσα περαστικά σε ηλεκτρολόγο και μιλάμε για Astra 28 Ηράκλειο Κρήτης απο τους πιο δύσκολους δορυφόρους σε λήψη στην περιοχή.

Αγαπητέ φίλε και συμπατριώτη Architech!

Στο μαγαζί του κυρίου Ζαχαριουδάκη πήγα (στην κατηφόρα προς τα δειλινά όπως κατεβαίνουμε).Τον ρώτησα γενικά πράγματα και του είπα και για τα καλώδια Commscope αλλά δεν μου έδειξε να δω ενδεικτικά κάποια!Ξέρεις ότι τα έχει σε κάποιο stand για να τα δεις?Ίσως θα πρέπει να τον επισκεφτώ ξανά ειδικά γι αυτό το θέμα και να του ζητήσω να μου δείξει αν έχει τα καλώδια.
Έχεις υπόψιν σου τιμές (στο περίπου φυσικά) για τα commscope?
Επίσης επ ευκαιρίας να σε ρωτήσω και το εξής φίλε Architech:Μου είπαν, όπως θα είδες, τα παιδιά στο νήμα για τη nova HD ότι αν θέλω να έχω περισσότερους από ένα δέκτες για τη nova (ώστε να έχω την ανεξάρτητη θέαση σύμφωνα με τα όσα λέγαμε πως θα γίνει μέσω της σύνδεσης των δεκτών μεταξύ τους) θα πρέπει να βάλω αντίστοιχο διπλό, τετραπλό, κλπ. LNB ώστε να κατεβάσω αντιστοιχο αριθμό καλωδίων με το πλήθος των δεκτών.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω επίσης και για να συμπληρώσουμε το σετάκι,έχεις υπόψιν σου κάποιο καλής ποιότητας LNB αντίστοιχης με τα καλώδια? (Δεν μπορείς να πάρεις μια BMW και μέσα να βάλεις φλωκάτη...!)
Επίσης κάτι τελευταίο,στην κλασσική κεραία της τηλεόρασης μου που έχουμε για τα επίγεια αναλογικά κανάλια,μπορώ να βάλω το καλώδιο commscope που λέμε να βάλω για το δορυφορικό δέκτη της nova(κι αργότερα ίσως παίξει και κάνα sky στον Astra 28.2...)Είναι ίδιο το δορυφορικό καλώδιο με το καλώδιο που χρησιμοποιούμε στην επίγεια αναλογική κεραία???

Όπως κατάλαβες στο σπίτι αν και νέο δεν πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί και τα καλύτερα υλικά...(ξέρεις πως είναι οι τεχνίτες...) και θέλω μια φορά να κάνω μια εγκατάσταση όσο ποιοτικότερη μπορώ!Αυτά τα commscope του 1 πόντου ακούγονται για αθάνατα...για να δούμε!Η σελίδα πάντος της AMF electronics που είναι αντιπρόσωπος νομίζω όπως είδα δεν αναφέρει σχεδόν τίποτα!Αν έχεις κάτι στείλε μου!!

Αν με διαφωτίσεις και πάλι θα σου είμαι υπόχρεως φίλε Architech!!

Αναμένω με αγωνία!
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς!

Φιλικά,
Μάνος!

Last edited:
Τα καλώδια αυτά είναι σε κουλούρες και δεν πρόκειται να τα δεις σε stand.
Άν θέλεις να το δεις σαν κατασκευή ,μπορεί ,άν έχει, να σου δείξει ένα κομμάτι από το καλώδιο.
Για το lnb έχω έχω ένα quad της fracarro και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Άν πάρεις κάποιο twin ή quad οποιασδήποτε γνωστής μάρκας δεν θα έχεις πρόβλημα και εσύ.
Για τα αναλογικά και εγώ σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο ,και από ότι διαβάζω μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καλώδιο και για τα δορυφορικά και τα επίγεια.

Παρακολουθώ το θέμα γιατί και εγώ ψάχνομαι για καλώδιο.

Αγαπητέ φίλε και συμπατριώτη Architech!

Στο μαγαζί του κυρίου Ζαχαριουδάκη πήγα (στην κατηφόρα προς τα δειλινά όπως κατεβαίνουμε).Τον ρώτησα γενικά πράγματα και του είπα και για τα καλώδια Commscope αλλά δεν μου έδειξε να δω ενδεικτικά κάποια!Ξέρεις ότι τα έχει σε κάποιο stand για να τα δεις?Ίσως θα πρέπει να τον επισκεφτώ ξανά ειδικά γι αυτό το θέμα και να του ζητήσω να μου δείξει αν έχει τα καλώδια.
Έχεις υπόψιν σου τιμές (στο περίπου φυσικά) για τα commscope?
Επίσης επ ευκαιρίας να σε ρωτήσω και το εξής φίλε Architech:Μου είπαν, όπως θα είδες, τα παιδιά στο νήμα για τη nova HD ότι αν θέλω να έχω περισσότερους από ένα δέκτες για τη nova (ώστε να έχω την ανεξάρτητη θέαση σύμφωνα με τα όσα λέγαμε πως θα γίνει μέσω της σύνδεσης των δεκτών μεταξύ τους) θα πρέπει να βάλω αντίστοιχο διπλό, τετραπλό, κλπ. LNB ώστε να κατεβάσω αντιστοιχο αριθμό καλωδίων με το πλήθος των δεκτών.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω επίσης και για να συμπληρώσουμε το σετάκι,έχεις υπόψιν σου κάποιο καλής ποιότητας LNB αντίστοιχης με τα καλώδια? (Δεν μπορείς να πάρεις μια BMW και μέσα να βάλεις φλωκάτη...!)
Επίσης κάτι τελευταίο,στην κλασσική κεραία της τηλεόρασης μου που έχουμε για τα επίγεια αναλογικά κανάλια,μπορώ να βάλω το καλώδιο commscope που λέμε να βάλω για το δορυφορικό δέκτη της nova(κι αργότερα ίσως παίξει και κάνα sky στον Astra 28.2...)Είναι ίδιο το δορυφορικό καλώδιο με το καλώδιο που χρησιμοποιούμε στην επίγεια αναλογική κεραία???

Όπως κατάλαβες στο σπίτι αν και νέο δεν πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί και τα καλύτερα υλικά...(ξέρεις πως είναι οι τεχνίτες...) και θέλω μια φορά να κάνω μια εγκατάσταση όσο ποιοτικότερη μπορώ!Αυτά τα commscope του 1 πόντου ακούγονται για αθάνατα...για να δούμε!Η σελίδα πάντος της AMF electronics που είναι αντιπρόσωπος νομίζω όπως είδα δεν αναφέρει σχεδόν τίποτα!Αν έχεις κάτι στείλε μου!!

Αν με διαφωτίσεις και πάλι θα σου είμαι υπόχρεως φίλε Architech!!

Αναμένω με αγωνία!
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς!

Φιλικά,
Μάνος!

Μάνο...
Ο κο.Ζαχαριουδάκης είχα τα παρών καλώδια σε stand με τις διατομές τους και όλη την γκάμα στο πρώτο γραφείο αριστερά όπως μπαίνεις στο κατάστημα του...τουλάχιστον πρίν κανένα χρόνο που ψαχνόμουν και εγώ για καλώδια.
Θα σου πρότεινα πριν κατηφορήσεις να του τηλ.(2810/372801) και να τον ρωτήσεις για το stand (μικρό-διαστάσεις περίπου 0.50Χ0.50) αν υπάρχει ακόμα και για τις τιμές γιατί δυστηχώς έχει περάσει καιρός και αν σου πω κάτι θα είναι ανακρίβεια.Ζήτα τον Αλέξανδρο άν και όλα τα παιδιά εκεί είναι ευγενέστατα,φιλικότατα και επαγγελματίες.
Τα παιδιά του forum σωστά σου είπαν οτι αναλόγως τους δέκτες που θα βάλεις χρειάζεσαι και το ανάλογο Lnb:μονό,διπλό κ.τ.λ...αν και απο ότι κρίνω μάλλον αναποφάσιστος είσαι ακόμα για τους πόσους δέκτες θα βάλεις...πάντως Μάνο το Lnb αλλάζει εύκολα...σε αυτό που θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία είναι να τραβήξεις ανεξάρτητα καλώδια απο κάθε δωμάτιο-δέκτη προς το πιάτο ακόμα και αν δεν τα χρειάζεσαι τώρα και τα τραβήξεις ως αναμονές...άν κάνεις αυτό κάνεις τα πάντα στο μέλλον άν όχι θα έχεις τους εκάστοτε περιορισμούς!.
Αν σου περισεύουν και λεφτά κάνε και ένα επιπλέον ανεξάρτητο δίκτυο ομοαξωνικού με μπρίζες RF μεταξύ όλων των δωματίων και με αυτό τον τρόπο θα μπορείς στο μέλλον με ένα Modulator να στέλνεις σε όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού την εικόνα του κύριου δέκτη και τον τηλεχειρισμό και ξεμπερδεύεις απο διπλές , τριπλές συνδρομές , δέκτες κ.τ.λ.(θα στο πρότεινα ανεπιφύλακτα)
Στη θέση εγώ θα έβαζα ένα τετραπλό άν υπάρχει μέλλον και για άλλο δέκτη(ες) έτσι ώστε να μην ράβεις-ξυλώνεις!.
Τέλος δεν ασχολούμε καθόλου με Nova άλλα δεν ξέρω άν το διατύπωσες σωστά αλλά οι δέκτες αν συνδεθούν μεταξύ τους δεν μπορείς να έχεις ανεξάρτητη θέαση σε όλα τα δωμάτια παραμόνο άν οι υπόλοιποι δέκτες είναι κλειστοί...εκτός και άν αναφέρεσαι στο μελλοντικό Nova Multivision που εικάζεται ότι εκεί θα χρειάζεται...αλλά δεν είμαι και ο καθόλα ενήμερος περί Nova.
Lnb έχω δοκιμάσει πολλά...τον τελαυταίο χρόνο έχω βάλει στους Astra 19,28 (δύσκολοι δορυφόροι) τα Inverto Black ULTRA High Gain και στους (εύκολοι δορυφόροι) Hotbird 13 & Hellasat 39 τα MTI HIGH LINE...μετά απο πολύ ψάξιμο και δοκιμές με φίλους και το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό και καλύτερο απο κάθε τι άλλο που έχω δοκιμάσει , έτσι δεν θα σου πρότεινα κάτι άλλο.
Όσο για το καλώδιο της αναλογικής κεραίας ΑΣΥΖΗΤΗΤΗ θα βάλεις το δορυφορικό καλώδιο που θα επιλέξεις άν και δεν υπάρχει καλώδιο δορυφορικό και καλώδιο αναλογικό , όλα είναι ομοαξωνικά καλώδια και αναλόγως τι χρήση που το χρειάζεσαι επιλέγεις διατομές,θωράκιση,μόνωση κ.τ.λ έτσι ώστε να ανταποκρίνοται στις προδιαγραφές λήψης ή αποστολής σήματος,video,audio κ.τ.λ πάντως με commscope στην αναλογική κεραία είσαι υπερκαλυμένος.....(μπορεί και να πιάσεις και την Digea Αθήνας:flipout: για να πούμε και κανένα αστειάκι)

Στο παρακάτω link θα βρείς προδιαγραφές για τα καλώδια commscope, φωτογραφίες αλλά και ότι άλλο χρειαστείς

http://www.commscope.com/company/eng/product/cable/index.html

Αντε καλό διάβασμα!