Γνωριζει κανεις αν με καλυπτει ο νομος?

lmiltos

Senior Member
6 June 2007
644
Long story short.

Παραγγειλα μια tv απο Κωτσοβολο (για ολο το ιστορικο δειτε εδω http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=59802 τα τελευταια posts) στις 5/6/2010

Συγκεκριμενα μοντελο samsung plasma c7000.

Ο κωτσοβολος μου πηρε προκαταβολη 150 ευρω με τα υπολοιπα να πληρωθουν μετρητα κατα την παραλαβη. Με ενημερωσε προφορικα οτι θα αργησει η τηλεοραση ενα μηνα και.

Την προηγουμενη παρασκευη σε τηλεφνικη επικοινωνια με το κεντρο τους με ενημερωσε οτι η τηλεοραση θα ειναι διαθεσιμη σημερα ή αυριο.

Την δευτερα πηρα να δω τι γινετε και μου λενε οτι το μοντελο καταργηθηκε (πραγμα το οποιο ηξεραν απο 26/6/2010 αλλα ουδεποτε με ενημερωσαν).

Επειδη θεωρω απολυτη κοροιδεια και προσπαθουν να μου πασαρουν την 6900 (την οποια την παρουσιαζουν ως παρεμφερες/αντικαταστατρια τηλεοραση) κατα ποσο μπορω να το τραβηξω το θεμα?

Ειναι δυνατον να πουλανε προιοντα και να περνουν προκαταβολες ΧΩΡΙΣ να ξερουν διαθεσιμοτητα ? Μιλαμε για τηλεοραση-μοντελο καινουργιο.

Μπορω να διεκδηκισω κατι? Η απλα περνω την προκαταβολη και δεν μιλαω?

Δεν θεωρειτε εξαπατηση καταναλωτη αν πουλας Α προιον και μετα το καταργεις? Τι με νοιαζει εμενα αν ο φουρλης ή samsung δεν θα το φερει...

Δεν ειναι υποχρεωμενοι ως καταστημα να τσακιστουν και να μου την βρουν (εφοσον κυκλοφορει κανονικα?).

Εχετε να μου υποδειξετε καποια συγκεκριμενα για το θεμα νομοθεσια? Δλδ να περνεις προκαταβολες για προιον και μετα να κανεις το κινεζο και να ωθεις σε συγκεκριμενη "δηθεν" παρομοια αγορα?

Ευχαριστω.

Ελπιζω να γραψει και ο φιλος everest ως παθον.

Long story short.

Παραγγειλα μια tv απο Κωτσοβολο (για ολο το ιστορικο δειτε εδω http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=59802 τα τελευταια posts) στις 5/6/2010

Συγκεκριμενα μοντελο samsung plasma c7000.

Ο κωτσοβολος μου πηρε προκαταβολη 150 ευρω με τα υπολοιπα να πληρωθουν μετρητα κατα την παραλαβη. Με ενημερωσε προφορικα οτι θα αργησει η τηλεοραση ενα μηνα και.

Την προηγουμενη παρασκευη σε τηλεφνικη επικοινωνια με το κεντρο τους με ενημερωσε οτι η τηλεοραση θα ειναι διαθεσιμη σημερα ή αυριο.

Την δευτερα πηρα να δω τι γινετε και μου λενε οτι το μοντελο καταργηθηκε (πραγμα το οποιο ηξεραν απο 26/6/2010 αλλα ουδεποτε με ενημερωσαν).

Επειδη θεωρω απολυτη κοροιδεια και προσπαθουν να μου πασαρουν την 6900 (την οποια την παρουσιαζουν ως παρεμφερες/αντικαταστατρια τηλεοραση) κατα ποσο μπορω να το τραβηξω το θεμα?

Ειναι δυνατον να πουλανε προιοντα και να περνουν προκαταβολες ΧΩΡΙΣ να ξερουν διαθεσιμοτητα ? Μιλαμε για τηλεοραση-μοντελο καινουργιο.

Μπορω να διεκδηκισω κατι? Η απλα περνω την προκαταβολη και δεν μιλαω?

Δεν θεωρειτε εξαπατηση καταναλωτη αν πουλας Α προιον και μετα το καταργεις? Τι με νοιαζει εμενα αν ο φουρλης ή samsung δεν θα το φερει...

Δεν ειναι υποχρεωμενοι ως καταστημα να τσακιστουν και να μου την βρουν (εφοσον κυκλοφορει κανονικα?).

Εχετε να μου υποδειξετε καποια συγκεκριμενα για το θεμα νομοθεσια? Δλδ να περνεις προκαταβολες για προιον και μετα να κανεις το κινεζο και να ωθεις σε συγκεκριμενη "δηθεν" παρομοια αγορα?

Ευχαριστω.

Ελπιζω να γραψει και ο φιλος everest ως παθον.

δεν νομιζω να θελει πολυ κοπο...
"κυριοι θελω πισω τα λεφτα για την τηλεοραση που εδωσα προκαταβολη,διοτι πολυ απλα δεν υπαρχει και εγω δεν θελω μονο το συγκεκριμενο μοντελο".
απο την στιγμη που δεν υπαρχει αυτο που ζητησες,αυτονοητο οτι ειναι υποχρεωμενοι να σου επιστρεψουν την προκαταβολη,αφου τελικα
αυτο που ζητησες δεν υπαρχει.
μιλα με οποιον ειναι υπευθυνος για τετοια ζητηματα και εαν δεν βρεις ακρη απειλεις και προχωρας-εαν δεν σοβαρευτουν.
δεν βλεπω κατι περιπλοκο στην υποθεση...

To θεμα δεν ειναι να παρω τα λεφτα της προκαταβολης (αυτο ελειπε να μην μου τα εδιναν)...το θεμα ειναι οτι θελω την τηλεοραση.

Την περιοδο προσφορων την εχασα...περιμενα ενα μηνα για κατι που τελικα δεν πηρα...μου κρατησαν ενα μηνα 150 ευρω τα οποια εγω μπορει να γουσταρα να παρω σουβλακια...με κοροιδεψαν τηλεφωνικα ...ΚΑΙ προσπαθουν να μου πασαρουν υποδεεστερο μοντελο σε παρομοια τιμη...το οποιο ΑΝ ηθελα θα το επαιρνα απο αλλου.

Δλδ παω να παρω αυτοκινητο ΠΛΗΡΩΝΩ προκαταβολη και μετα μου λενε οτι κυριε δεν θα το φερουμε τελικα αλλα παρτε αυτο (με λιγοτερα κομφορ) και πειτε και ευχαριστω!!! ..ενω εγω ας πουμε εχασα προσφορα για αλλο μοντελο που ετρεχε την ιδια περιοδο.

Ειναι δυνατον να πουλας χωρις να εισαι σιγουρος οτι θα εχεις στοκ? Και καλα να γραφομουν σε καμια λιστα αναμονης ΔΩΡΕΑΝ ...εδω μου κρατησαν χρηματα και το αλλο παιδι o everest εχει ΗΔΗ πληρωσει δοση.

To θεμα δεν ειναι να παρω τα λεφτα της προκαταβολης (αυτο ελειπε να μην μου τα εδιναν)...το θεμα ειναι οτι θελω την τηλεοραση.

τοτε αλλαζει το θεμα...
αν εχεις τα κουραγια μπορεις απ`οσο γνωριζω να τους ριξεις ενα τρεξιματακι.
τωρα το πως....?

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΖΗΤΑ ΑΠ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΗ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΤΑΙΧΤΕΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΕ ΤΑ 150 ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΟΥΣ. ΕΑΝ ΘΕΛΗΣ ΝΑ ΔΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΕ ΤΟ 1520 ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΑ.

Το κυρίως θέμα με το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ότι πως είναι δυνατόν να πουλάει μια τηλεόραση από ιντερνετ στης 3/6 την άλλη ημέρα να σου λένε ότι το μοντέλο δεν θα εισαχθεί or θα αργήσει πολλή να έρθει στην Ελλάδα και σου προτείνουν φθηνότερο ποιοτικά και οικονομικά μοντέλο .και όλα αυτά μια ημέρα μετά την παραγγελιά μου. Το μεγάλο όμως θέμα που προκύπτει είναι ότι πως εξακολουθούν και πουλούν .αγορά lmiltos 5/6 από κατάστημα της ιδίας αλυσίδας. Το ίδιο μοντέλο SAM-PS50C7000 ενώ αποδεδειγμένα μου έχουν ανακοίνωση την προηγουμένη ημέρα την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στην παραγγελιά μου νομίζω ότι αυτού του είδους οι πρακτικές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω.

Απάντηση: Re: Γνωριζει κανεις αν με καλυπτει ο νομος?

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΖΗΤΑ ΑΠ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΗ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΤΑΙΧΤΕΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΕ ΤΑ 150 ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΟΥΣ. ΕΑΝ ΘΕΛΗΣ ΝΑ ΔΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΕ ΤΟ 1520 ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΑ.

+1 μπορείς να ζητήσεις την 55c7000 ή ακόμα και την 8000.

ΔΙΑΦΩΝΩ! Η ΣΙΩΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΙΟ ΘΡΑΣΟΣ. ΤΟ 1520 ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΝΩΔΥΝΟ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΗ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΛΙΓΜΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ.

Αν καταφερεις να σου δωσουν την προκαταβολη, τυχερος θα εισαι...
[FONT=&quot]Μήπως πρέπει να ζητήσουμε και συγνώμη? με αυτήν την λογική καλά κάνουν και μας κοροϊδεύουν [/FONT]

Μολις γυρισα.

Μονο που δεν παιξαμε μπουνιες με το διευθυντη του καταστηματος...καποια στιγμη αρχισε και φωναζε και νομισε οτι θα "ψαρωσει"..εγινα τουρμπο αρχιζα και φωναζα και εγω. Ετοιμος ηταν να μου δωσει καμια (που τετοια τυχη ...κατευθειαν αυτοφωρο θα τον πηγαινα) ...με τα πολλα πηρε τον οικονομικο διευθυντη και μου προτεινε την 6900 Plasma με 1150 ευρω...(-30% απο την τιμη του κωτσου)

Αν ηθελε του ειπα ας μου την εδινε -30% στην χαμηλοτερη του ανταγωνισμου οχι στην φουσκομενη τιμη που την δινει ο κωτσο και μετα σου λεει εκπτωση.

Ειδε και το σκρουτζ και οτι η τιμη ηταν 1450 και δεν μιλησε.

Μου εδωσε και το τηλ του εμπορικου διευθυντη θα το παρω αυριο τηλ να δουμε τι θα μας πει και αυτος.

Παντως ΑΚΟΜΑ δεν μπορουν να πουν με σιγουρια αν θα ερθει η οχι η τv.

Και ερωτω εγω...ΤΟΣΟ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΦΟΥΣΤΗ ΜΟΥ...πουλας προιον χωρις να εχεις στοκ και ενταξει δεν τρεχει και τπτ???? Παρε κατι αλλο.

Αλλα τι λεω καταναλωτικη συνειδηση ο ελληνας= μηδεν. Για να εκανε τα ιδια σε καμια γερμανια/αγγλια και θα βλεπαμε τι θα γινοταν.

Το να παρω την προκαταβολη μπορω να το κανω ετσι και αλλιως δια νομου. Αλλα γιατι ρε γαμωτο να σκυψω...σημερα εγω αυριο εσυ.

Δηλαδη να αφησουμε τα καταστηματα να κανουν οτι γουσταρουν?

Οταν εγω δεν πληρωνω μια δοση και περναει μια μερα γιατι με παιρνουν και απαιτουν να την βαλω? Εκει δλδ εχουν δικιο και μας κυνηγανε αλλα εμεις οταν απαιτουμε τα αυτονοητα...πρεπει να σκυβουμε και να λεμε και ευχαριστω?

Ποτε δεν μου εχει τυχει τετοια αντιμετωπιση με καταστημα και αναφερομαι στο γεγονος να κανω παραγγελια και μετα να μου ακυρωνουν το προιον πριν καν ερθει.

Επεται συνεχεια...μακαρι να ειχα και καποιο γνωστο δικηγορο να επαιρνα και μια νομικη συμβουλη...πηρα το 1520 και μου εδωσε τον συνηγορο του καταναλωτη.

Θα παρω αυριο και θα δω τι θα μου πουν και εκει.

Ο αγων συνεχιζεται αδελφια!!! Γιουργιααααααααααααα

Εγώ δεν είμαι δικηγόρος, αλλά έχω ρίξει μια ματιά σε διάφορους νόμους.
Νομίζω ότι η προκαταβολή είναι παράνομη (δεν επιτρέπεται από τον νόμο), οπότε αφού δέχτηκες και έδωσες προκαταβολή, δεν σε καλύπτει ο νόμος σε κάτι άλλο πέρα από το να πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις το κατάστημα να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία.
Η γνώμη μου είναι πάρε τα χρήματά σου πίσω και ξέχνα το...

Εγώ δεν είμαι δικηγόρος, αλλά έχω ρίξει μια ματιά σε διάφορους νόμους.
Νομίζω ότι η προκαταβολή είναι παράνομη (δεν επιτρέπεται από τον νόμο), οπότε αφού δέχτηκες και έδωσες προκαταβολή, δεν σε καλύπτει ο νόμος σε κάτι άλλο πέρα από το να πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις το κατάστημα να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία.
Η γνώμη μου είναι πάρε τα χρήματά σου πίσω και ξέχνα το...
Κάνεις λάθος φίλε μου ,εάν διαβάσεις με προσοχή όλο το ιστορικό .θα καταλήξεις στο ακριβός αντίθετο συμπέρασμα. Και η προκαταβολή από που προκύπτει ότι είναι παράνομη. παράνομο είναι να παίρνεις προκαταβολή για παραγγελιά που δεν μπορεί να εκτελέσεις ,

Έχεις δίκιο, τελικά η προκαταβολή δεν είναι παράνομη. Είχα διαβάσει κάτι σχετικό, αλλά τελικά αφορούσε συναλλαγές εκτός καταστήματος.
http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=startdown&id=8
Άρθρο 3, παράγραφος 5. Δεν αφορά όμως καταστήματα...

Και εγω φιλε μου θα σου ελεγα να παρεις τα λεφτα σου πισω και να πας αλλου να αγορασεις τη TV που θες.

Την 3D c7000 ειχες παραγγείλει η καποια αλλη; Οντως καταργηθηκε αυτο το μοντελο;

Απάντηση: Re: Γνωριζει κανεις αν με καλυπτει ο νομος?

Μολις γυρισα.

Μονο που δεν παιξαμε μπουνιες με το διευθυντη του καταστηματος...καποια στιγμη αρχισε και φωναζε και νομισε οτι θα "ψαρωσει"..εγινα τουρμπο αρχιζα και φωναζα και εγω. Ετοιμος ηταν να μου δωσει καμια (που τετοια τυχη ...κατευθειαν αυτοφωρο θα τον πηγαινα) ...με τα πολλα πηρε τον οικονομικο διευθυντη και μου προτεινε την 6900 Plasma με 1150 ευρω...(-30% απο την τιμη του κωτσου)

Αν ηθελε του ειπα ας μου την εδινε -30% στην χαμηλοτερη του ανταγωνισμου οχι στην φουσκομενη τιμη που την δινει ο κωτσο και μετα σου λεει εκπτωση.

Ειδε και το σκρουτζ και οτι η τιμη ηταν 1450 και δεν μιλησε.

Μου εδωσε και το τηλ του εμπορικου διευθυντη θα το παρω αυριο τηλ να δουμε τι θα μας πει και αυτος.

Παντως ΑΚΟΜΑ δεν μπορουν να πουν με σιγουρια αν θα ερθει η οχι η τv.

Και ερωτω εγω...ΤΟΣΟ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΦΟΥΣΤΗ ΜΟΥ...πουλας προιον χωρις να εχεις στοκ και ενταξει δεν τρεχει και τπτ???? Παρε κατι αλλο.

Αλλα τι λεω καταναλωτικη συνειδηση ο ελληνας= μηδεν. Για να εκανε τα ιδια σε καμια γερμανια/αγγλια και θα βλεπαμε τι θα γινοταν.

Το να παρω την προκαταβολη μπορω να το κανω ετσι και αλλιως δια νομου. Αλλα γιατι ρε γαμωτο να σκυψω...σημερα εγω αυριο εσυ.

Δηλαδη να αφησουμε τα καταστηματα να κανουν οτι γουσταρουν?

Οταν εγω δεν πληρωνω μια δοση και περναει μια μερα γιατι με παιρνουν και απαιτουν να την βαλω? Εκει δλδ εχουν δικιο και μας κυνηγανε αλλα εμεις οταν απαιτουμε τα αυτονοητα...πρεπει να σκυβουμε και να λεμε και ευχαριστω?

Ποτε δεν μου εχει τυχει τετοια αντιμετωπιση με καταστημα και αναφερομαι στο γεγονος να κανω παραγγελια και μετα να μου ακυρωνουν το προιον πριν καν ερθει.

Επεται συνεχεια...μακαρι να ειχα και καποιο γνωστο δικηγορο να επαιρνα και μια νομικη συμβουλη...πηρα το 1520 και μου εδωσε τον συνηγορο του καταναλωτη.

Θα παρω αυριο και θα δω τι θα μου πουν και εκει.

Ο αγων συνεχιζεται αδελφια!!! Γιουργιααααααααααααα

φιλε προχωρα μην σταματισεις πουθενα ο επιμενων νικα!!!

Τωρα δεν καταλαβα...... Τηλεοραση θελεις ή να χασεις την ψυχικη σου ηρεμια? Παρε τα λεφτα σου βρε ανθρωπε, πανε αλλου, και αν θελεις μην ξαναπατας στο μαγαζι. Και ακριβοτερη TV να σου δωσουν κανα demo κοματι θα ειναι, ή καμια εργοστασιακα επισκευασμενη. Η εταιρια δεν προκειται να χασει λεφτα.