Επαναφερω το θεμα Gold Class υστερα απο τη χθεσινη μου επισκεψη στα Village Gold Class Παλαιου Φαληρου. Δε θα σταθω τοσο στο κλιμα/ευγενια/ποιοτητα/καθαριοτητα αλλα κυριως με την αναπαραγωγη της ταινιας. Συγκεκριμενα ειδα το The Amazing Spiderman 2,μια ταινια που ειχε τα παντα,εφε,εκρηξεις,δραση,ενταση....Αυτα που διαπιστωσα ηταν τα εξης:
Εικονα:
1) Καθολου ευκρινεια σε ολη την διαρκεια της ταινιας.Κυριολεκτικα δεν ειδα εστω αυτο το κατι που να πω οτι βλεπω με αξιοπρεπεια.
2) Σε καποιες σκηνες υπηρξε θολουρα σαν να μην ειχε γινει σωστο φοκους στην εικονα.
3) Τα χρωματα ηταν μετριας απεικονησης-αποχρωσης σε σημειο να νομιζω οτι η φταιει η ταινια ο προτζεκτορας η καμερα που εγραφαν την ταινια.τι να πω δε ξερω.
Ηχος:
1) εψαχνα να βρω τα πριμα,απο κει τα πριμα απο δω τα πριμα που στο καλο ειναι τα πριμα κανεις δεν εμαθε ποτε.
2) μη διακριτος ηχος,σαν ν'ακουγα στερεο η μαλλον 3,1,δεν υπερβαλλω,σκαγανε τα εφε και ζητημα ειναι αν ακουσα κατι απο το πλαι η απο πισω.τα ηχεια υπηρχαν αλλα πουθενα ο ηχος.
3) subwoofer.........το απολυτο ξενερωμα.πρεπει να τα ειχαν σιγουρα στο 20% της εντασης!!! τι στο καλο οικονομια στο ρευμα κανουν? πληρωσα 22.5 ευρω για να εχω και χαμηλες οχι μονο το κρασακι και τα υπολοιπα καλα.σε ολη την ταινια ζητημα ειναι αν ενιωσα-ακουσα λιγες χαμηλες.
Συμπερασμα εν συγκριση με το δικο μου home cinema:
Οτι εχω πολυ μα πολυ καλυτερη ποιοτητα σε ολα.Αν υπαρχει κατι που θα ηθελα να εχω παραπανω ειναι οι ιντσες.φυσικα γινεται αυτο καθως εχω περιθωριο μεχρι 165 ιντες αλλα θεωρω για μενα οτι με τις 120 ιντσες που εχω ειμαι ηδη καλα.
Κατι αλλο που ηθελα να πω και ειναι συμαντικο ειναι ποσο λιγοτερο ενθουσιασμο ειχα οταν βγηκα απο την αιθουσα του κινηματογραφου.Ημουν ηδη σε Gold Class αιθουσα και παλι το Home cinema μου ηταν εξισου καλο σε σημειο να μη μου λειπει κατι αφου οταν γυρισα σπιτι εβαλα ταινια αμεσως μετα για να κανω αμεση συγκριση.