Goodmans Achromat Sigma - Onkyo Wavio se-200

Sotiris Sigma

New member
21 October 2012
1
Γεια και χαρά σε όλους.Παρακαλώ θα ήθελα λιγο τα φώτα σας...έχω ενα ζευγάρι εγγλέζικα ηχεία που ίσως δεν τα ξέρετε καθότι είναι αρκετά σπάνια και σχετικά παλιά,παρόλα αυτα παίζουν εξαιρετικα.Τα ηχεία ειναι τα Goodmans Achromat Sigma τα οποία τα δουλεύω με το pc μου το οποίο φοράει καρτα ήχου Onkyo wavio se-200pci limited edition συνδεμένη με έναν ενισχυτη Toshiba SA - 775 αρκετα παλιός και αυτος.Το πρόβλημα είναι το εξής δοκιμάζοντας τα 2 ηχεια μονο του το καθένα με το balance της καρτας το αριστερό παιζει αψογα ενω το δεξί χανει τουλαχιστον 10-15 % σε ποιοτητα , παιζει πιο μπουκομένα τα πριμα δεν ακουγονται σωστα η φωνη ακουγεται λιγο πιο χαμηλα και το μπάσο οχι τοσο ζωντανό.Αλαζω λοιπον τα ηχεια πισω απο τον ενισχυτή και τα βαζω ανάποδα.Γινεται το αντίθετο!! το δεξι παιζει αψογα και το αριστερο κανει αυτα που περιεγραψα λιγο πριν.Οστοσο υποστηριζει 4 ηχεία ο ενισχυτης αλλα ολη η δεξια πλευρα κανει τα ιδια ''κολπα'' οποτε ειμαστε σιγουροι οτι ειναι ο ενισχυτης καθότι εβαλα και τα καλωδια της καρτας ανάποδα για να είμαι σιγουρος.Εφερα λοιπον 2-3 φίλους με τους ενισχθτες τους οχι και τιποτα το εξαιρετικο αλλα ετσι να παρω μια ιδέα.Ο ενας ηταν ενας στερεο JVC 10ετιας ο οποιος με αφησε αδιαφορο ηταν πολύ ''ξερός'' χωρις καθόλου καλό μπασο , ο άλλος ήταν ενας Sony 5 ετιας στερεο και αυτος ο οποιος δεν το συζηταμε καν ήταν απαράδεχτος , και τέλος ενας Οnkyo 2ετίας 5,1 o oποιος μπορω να πω οτι έπεζε αρκετα καλά αν και αυτος δεν έβγαζε την ''ζεστασια'' που βγάζει ο Toshiba.Ηθελα λοιπον ρε παιδιά πραγματικα να με βοηθήσετε στην επιλογή ενώς ενισχυτή που να βγάζει ''ζεστό'' ήχο , υπάρχει 5,1 ενισχυτης που να παίζει στην μουσική το ίδιο καλα με εναν στερεο ή οι 5,1 εχουν γνώμονα τα έργα δηλαδη τα εφέ ,και τέλος αξίζει να φτιάξω τον παλιό μου ενισχυτη (που αυτη την στιγμη απο αυτόν ακούω καθότι δεν έχω αλλον) η σε λίγο καιρο πάλι θα χαλάσει??? να πω οτι τον ανοιξα και ψεκασα με σπρευ οτι επαφες μπορουσα αλλά τιποτα :( τα λεφτά που διαθετω ειναι απο 400 εως 600 και είμαι ανοιχτος και σε προτασεις και για μεταχειρισμένα αν είναι κατι καλό.Ευχαριστω εκ το προτέρων και συγνωμη αν σας ζάλησα λιγακι... :)