GPS / Navigator , τι προτείνετε ?

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Παιδιά , εν όψη αγοράς του καινούριο αυτοκινήτου της οικογένειας σκέφτομαι να πάρω ένα gps/navigator.

Καλός φίλος που ασχολείται , μου πρότεινε ένα εκ των Mio Moov 330 ή 370 ανάλογα με τα χρήματα που θέλω να δώσω.
Πιστεύω μια τιμή μέχρι 200 ευρώ είναι οκ.

Τι άλλες προτάσεις παίζουν ;

Εγώ γενικώς είμαι Tivoάκιας άρα δεν μπορω να σου προτείνω συσκευή μέχρι 200 ευρώ. Θα σου πρότεινα όμως την συσκευή που θα πάρεις να μπορεί να παίξει Destinator 7 που θα το βολευτείς.

Το πρώτο και βασικότερο που πρέπει να αποφασίσεις είναι αν το θέλεις αποκλειστικά και μόνο για gps ή αν θέλεις να έχει και τη χρηστικότητα ενός pda όπου και θα μπορείς να τρέχεις ότι πρόγραμμα θέλεις. Πες μας αυτό και θα βοηθήσουμε μετά...

αν είναι μόνο για αυτοκίνητο ?

π.χ μένω επαρχία, αλλά θα ήθελα βρε αδερφέ όταν κατεβαίνω Αθήνα να έχω ένα gps που θα με οδηγεί με ακρίβει και σαφήνεια στον προορισμό μου.

Αυτό που μάλλον θα πάρουμε, δεν έχει προσφορά με navigator και τα εργοστασιακά τα χρεώνουν υπερβολικά χωρίς να γνωρίζω απο θέματα χαρτών - συμβατότητας τι παίζει.

αν δεν πάρεις ένα καλό πακέτο χάρτες είναι άχρηστο.
Προσπάθησε να πάρεις με dest τουλάχιστον αυτή την περίοδο.

Απο χαρτες για ελλαδα το καλυτερο ειναι το Destinator 7 που βγαζει η NGI νεους ελληνικους χαρτες καθε εξαμηνο και μετα (αλλα με μερικα λαθακια για τη διαδρομη) το iGO8...
Σαν προγραμμα ομως, ευκολιες, λειτουργια, ταχυτητα, απεικονηση ομως το iGO8 βαζει τα γυαλια στο Destinator 7

ΚΑΤΑΡΧΙΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΕΧΟΥΜΕ Κ ΛΕΜΕ:

1)ΟΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΟ ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ΤΕLLEATLAS ΠΟΥ ΕΧΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ.....

-ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΑΚΕ.......-

2)ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ DESTINATOR 7,

3)ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΟ C220 (3,5' ΟΘΟΝΗ) ,ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ,ΤΟ ΣΠΑΣ Κ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΖΑ ΑΠΟ DESTINATOR ΜΕΧΡΙ MEDIA PLAYER!!!,,OTI EΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΙ....

Υ.Γ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ HACKER ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΥΚΥΛΗ ΛΥΣΗ ,MLS A 3850 ,ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ 179 ΕΥΡΩ ΠΑΙΖΕΙ....ΙΣΩΣ Κ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ:violent-smiley-030:

Re: Απάντηση: GPS / Navigator , τι προτείνετε ?

Αυτό πήρα 119 από το Saturn. Πολύ καλό, δεν χάνει το σήμα στα στενάκια και κάνει αμέσως επανυπολογισμό αν δεν στρίψεις εκεί που σού λέει. Πριν το επόμενο στενό έχει ήδη βρει την νέα διαδρομή.

http://www.autodrivehellas.gr/html/index_el.html

Χρησιμοποιώ ακριβώς το ίδιο, σε Garmin 250w nuvi και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Απλό με μεγάλη οθόνη και το κυριότερο, ευανάγνωστη...

Κοίτα επίσης τα Rye. Εγώ έχω πάρει το 4303 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ξεκλείδωτο και παίζει και destinator. Πριν 3 μήνες το είχα πάρει 169 ευρώ.

μάλλον είναι καιρός να μάθετε ότι τα MIO MOOV 330-360-370 φορούν χάρτες NGI και μάλιστα 2008.04 ενώ η έκδοση για ντεστινέιτορ είναι .03...
Τα ΜΙΟ είναι απίστευτα σε ταχύτητα και λογισμικό...
τον οκτώβρη θα κυκλοφορίσουν τα νέα σειρά 500(θα κλάψουν μανούλες)
με χάρτες για ελλάδα πάντα NGI και για ευρώπη της κορυφαίας tele atlas...
σε όλους τους κατόχους MOOV παρέχεται μία δωρεάν αναβάθμιση με τους νέους χάρτες που θα κυκλοφορίσουν ιούνιο 2009...
αυτοί που αποκαλούν τους άλλους άσχετους ...ασ ρίξουν και καμιά ματιά στο navimania.gr ...όλο και κάτι θα μάθουν για αρχή

και κάτι ακόμα ...
το destinator ...είναι πρόγραμμα δεν είναι χάρτες
χάρτες δίνει γιά ελλάδα η NGI...αλλά όχι για πολύ ακόμα...
To destinator δε έχει πιά γεράσει και κανείς απ' όσο φαίνεται δεν σκέπτεται να κάνει κάτι γι' αυτό