Greeklish στο forum

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,522
Ελευσίνα
Επειδή ολοι γκρινιάζουμε οταν τα βλέπουμε και επειδή πολλες φορές ειναι σχεδόν αδυνατο να τα αποφύγει κάποιος, μήπως να μπει ένα κουμπάκι για αυτόματη διόρθωση greeklish to greek?

ξέρω οτι υπάρχει κάτι τέτοιο και εδώ σε vbulletin:
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/index.php

Επίσης online μετατροπέας greeklish to greek και αντίστροφα:
http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

Πρόγραμμα μετατροπής Greeklish σε Ελληνικά με ορθογραφικό έλεγχο
http://briefcase.pathfinder.gr/download/emneziaf/24291/286984/0/greeklish.zip
Το πρόγραμμα είναι του emnezia απο το pctechnology.gr

Οι χρήστες firefox εχουν extension για Greeklish μετατροπές.
http://2c2.blogspot.com/

Γιατί είναι αδύνατο να τ' αποφύγει κάποιος; ακόμα και από το κινητό (pda) μπορείς να γράψεις ελληνικά.
Και στο εξωτερικό να μένει κάποιος τα ελληνικά πλέον είναι εγκατεστημένα στα windows. Δεν είναι όπως παλιά επί εποχής Πουλιάδη.

Τάσο υπάρχουν και κάποιοι ανορθόγραφοι και κάποιοι που γράφουν πολυυυυυ γρηγορότερα greeklish απο Ελληνικά........

Ναι δεν διαφωνώ, μήπως όμως με την αυτοματοποίηση αυτή βλέπουμε πιό μεγάλα "μαργαριτάρια"; π.χ. αν γράψει κάποιος boitheia , voithia, voitheia θα το μεταφράσει "βοήθεια" σε όλες αυτές τις περιπτώσεις; :chinscratch:

Όχι μόνο αυτό, αλλά εμείς χρησιμοποιούμε και αρκετούς τεχνικούς όρους - χώρια οι γλωσσοπλάστες ανάμεσά μας - και ενδέχεται να μετατρέπει και πράγματα που δεν πρέπει.

paidia p;ira ena projectora o opoios skizei apo analysh, paizei HD 720p. Kotsara ta trella moy kef 5.1 hxeia dipla me ton rotel na ta odhgei kai akoyo thespesia ta ixitika efe. Uelo na rotiso toyw guru toy forum pia apostash einai ideati apo thn othoni kai pos tha kalimpraro ton probolea.
Me texnikoys oroys de skampazo peri rainbow, screendoor κτλ gi ayto na moy ta peite apla.

παιδιά πήρα ένα "προξεκτορα" ο οποιος σκίζει από ανάλυση, παίζει HD 720p. Κότσαρα τα τρελα μου κεφ 5.1 ηχεία διπλα με τον rotel να τα οδηγεί και ακούω θεσπέσια τα ηχητικά εφέ.Θέλω να ρωτήσω τους guru του forum πια απόσταση είναι ιδεατή από την οθόνη και πως θα "καλιμπραρο" τον προβολέα.
Με τεχνικούς ορους δε σκαμπάζω περί rainbow, screendoor κτλ γι αυτό να μου τα πείτε απλά.

Ποιο διαβάζεται καλλίτερα????????????

Last edited:
boitheia , voithia, voitheia

βοήθεια , βοήθεια, βοήθεια

Τάσο η μηχανές μετατροπής ειναι πολύ "έξυπνες".... give it a try

Το προγραμμα μπορει να το τρεξει καποιος τοπικα στον υπολογιστη του και να μετατρεψει το κειμενο του απο greeklish σε Ελληνικα. Και ειναι σε Windows μορφη οποτε δεν μπορει να ενσωματωθει στην δικη μας περιπτωση

Aν θελουμε να βαλουμε το συγκεκριμενο προγραμμα που δινεις στο δευτερο λινκ πρεπει η πλατφορμα να ειναι στημενη σε Windows based server.

1. πρέπει να μαθουμε να γράφουμε ελληνικά.

Τα greekglish ήταν ένα workaround όταν δεν υπήρχε η δυνατότητα Ελληνικών από τα παλαιά συστήματα.

Η ώρα που θα φάει κάποιος να κανει copy / paste και να διορθώσει τα αναπόφευκτα λάθη του μετατροπέα, ξεπερνάει τον λίγο χρόνο που θα σπαταλήσει γράφοντας ελληνικά.

Συμφωνω με τον Σακη (sfortis) αλλα δεν χαθηκε ο κοσμος να το δοκιμασω στην test πλατφορμα που εχουμε. Αρκει να βρεθει το addon μιας και δεν ειναι official .

Δυστηχώς παραπάνω δεν μπορώ να βοηθήσω. Υπέθεσα οτι αφου και αυτοι τρέχουν vbulletin το plugin θα είναι ίδιο. Θα ρίξω μια ματιά όμως θα τους ρωτήσω κιόλας και θα επανελθω.

Τα λάθη του μετατροπέα ειναι πολυ μικρά sfortis και μάλιστα ειναι προτιμότερο να μένουν με τέτοια μικρα λάθη παρα greeklish που πολλοι δεν μπαίνουν κάν στον κόπο να τα διαβάσουν. Αν ενσωματωθεί στην μπαρα της απάντησης ειναι πολυ βολικο. Τα Link για το Online και το προγραμμα τα έδωσα για την ιστορία και αν βολευουν κάποιον. Το Plugin ειναι το ζουμι.

Όταν γράφεις σε ένα forum και θέλεις να διαβαστεί το μήνυμά σου οφείλεις να το γράφεις με τους χαρακτήρες που αποτελούν τη γλώσσα του.
Το ότι κάποιος γράφει πιό γρήγορα greeklish εμένα δε μου λέει τίποτα. Το 99% των χρηστών διαβάζει πιό γρήγορα Ελληνικά. Το ότι εγώ μπορεί να γράφω πιό γρήγορα σε simplified chinese μου δίνει το δικαίωμα να απαντάω με τέτοιους χαρακτήρες; :)

Δεν χρειάζονται ούτε plugins ούτε τίποτα. Μόνο καλή θέληση και σεβασμός.

Προσωπικά παρακάμπτω τα μηνύματα που είναι σε greeklish ακόμη και όταν αναφέρονται σε μένα.
Πάντα φιλικά
Μιχάλης