Γρηγορη ερωτηση για καλωδιο δορυφορων

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Παιδια εχω στην κατοχη μου τα CREATIVE GIGAWORKS S 750...τα οποια τα πηρα μεταχειρισμεα αλλα χωρις καλωδια...Οι δορυφοροι θεωρητικα ειναι 75 w...τι καλωδια να χρησιμοποιησω ? Τι διατομη ? 2* ? Τα καλωδια πρεπει να ειναι απο τη μια μερια γυμνα (κοκκινο-μαυρο που πανε στα ηχεια) και στην αλλα μερια rca που θα καταληγουν στον ενσωματωμενο ενισχυτη του sub

Αν χρησιμοποιησω μεγαλυτερη διατομη απο οτι τα δικα του (συγκεκριμενα 2*2.5...υποθετω οτι ειναι αρκετα μεγαλυτερα ) υπαρχει κινδυνος απο κατι ?

Να μην λειτουργει σωστα κατι...να παραμορφωνει/καει....να χαλαει ο ηχος κλπ κλπ ? Το λεω γιατι σε αυτη τη διατομη εχω μερικα μετρα καλωδιο ηδη....

Οι αποστασεις θα ειναι 5 καλωδια των 1.5 + μετρων...και 2 των 2.5+ μετρων

Αν καποιος εχει τα συγκεκριμεναηχεια και μπορει να δει τα καλωδια ακομα καλυτερα..

Ευχαριστω...αν το ποστ δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια ας μεταφερθει

Κανεις ρε παιδια δεν ξερει τι κινδυνος υπαρχει απο λεπτυτερο/χοντροτερο καλωδιο και πως ξερει καποιος τη διατομη να χρησιμοποιησει ? Ειναι λιγο βιαστικο το θεμα ....

Και αν καποιος χρησιμοποιησει πολυ λεπτοτερο καλωδιο τι κινδυνος μπορει να υπσρξει ?Να υπαρχει απωλεια σηματος ? Η ακομα και να καει κατι....ηχεια ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ TOY SUB ?

Βασικά κίνδυνος υπάρχει μόνο αν δεν πετύχεις προσαρμογή. Για να πετύχεις προσαρμογή απλά πρέπει να εξασφαλίσεις ότι η χαρακτηριστική αντίσταση του καλωδίου είναι ίδια με αυτή του ηχείου. Αυτά πολύ χοντρικά...

Το "προβλημα δεν ειναι η διατομη αλλα οπως ευστοχα παρατηρησε ο Φωτης η ικανοτητα προσαρμογης στα ηχεια .
Οσον αφορα την ποιοτητα του σηματος αυτη ειναι συνιφασμενη με την ποιοτητα του χαλκου , την ποιοτητα των διηλεκτρικων , την ικανοτητα να μην παραλαμβανει RF και οχι απο την διατομη .

Βρε παιδιά, τι του λέτε το ανθρώπου τώρα;

Για τα Creative μιλάμε, όχι για κανα σύστημα των χιλιάδων Ευρώ.

Πήγαινε βρε meletov και πάρε καλώδια σαν και αυτά που βάζουν στα στερεοφωνικά των αυτοκινήτων / αυτά που έρχονται έτοιμα με ηχεία αυτοκινήτων και είσαι τζετ.

Αντίστοιχα είναι και τα ‛μαμά’ των Creative (τα έχω).

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να βάλεις το RCA στην μια άκρη πράγμα πανεύκολο αν έχεις δουλέψει κολλητήρι ποτέ. Αν όχι, μπορεί να στο κάνει σε 10 λεπτάκια ένας φίλος ή ένα κατάστημα ηλεκτρονικών (απ όπου πχ μπορείς να πάρεις και τα καλώδια).

Eυχαριστω ολους για τις απαντησεις...τελικα εδωσα τα καλωδια με διατομη 2.5 και βυσματα σε ενα φιλο και θα μου τα φτιαξει...μου ειχε τα 2 απο τα 7 ετοιμα νωριτερα τα εβαλα παιζουν μια χαρα ..οποτε υποθετω θα ειμαι οκ